OBČINA ODRANCI

Zadetek Kalamarja odločujoč v Križevcih

Za člansko ekipo je drugo zaporedno gostovanje v novi sezoni Pomurske nogometne lige. Obračun 2.kroga je v Križevcih v Prekmurju pospremilo kakih 70 ljubiteljev nogometa, ki pa atraktivnega nogometa ni videlo. Naposled je obračun odločil zadetek Kalamarja.

Že v samem uvodu, natančneje v 12.minuti je tekmo predčasno zaključil kapetan Žerdin, ki je zaradi bolečin v stegenski mišici moral predčasno z zelenice, zamenjal ga je Marcel Horvat. V 17.minuti je Kalamar v kazenskem prostoru domačih asistiral do Ciglariča, ki pa je nastreljal vratarja Buzetija. V 26.minuti so domačini izvajali prosti strel s strani in pripravili uigrano kombinacijo, katero je s strelom zaključil Pelcl, a je Hartman nevaren strel pravočasno blokiral. Takoj v naslednji situaciji, v isti minuti, je kot domačih z glavo zaključil Hari, a je Serec strel ubranil. V 29.minuti je Emruli poskušal s strelom s strani, Buzeti je bil na mestu.

0:1 Kalamar (34.minuta)

V 34.minuti pa vendarle naša ekipa uspe povesti. Domiselno akcijo je na robu kazenskega prostora nadaljeval Emruli s podajo na Kalamarja, ki je s kakih 12m ugnal domačega čuvaja mreže in našo ekipo povedel v vodstvo z 0:1. Pri tem sta ekipi tudi krenili na odmor.

Nadaljevanje ni prineslo bistveno drugačne slike na zelenici. Naša ekipa je bila sicer dominantnejša, imela je posest žoga, a bila zdaleč premalo konkretna, da bi bila zmaga višja. V 68.minuti je po kotu v gneči v domačem kazenskem prostoru Hartman z volejem zatresel prečnik, to pa je bilo praktično tudi vse, kar je bilo konkretnega na zelenici v nadaljevanju obračuna. Naša ekipa je naposled tekmo pripeljala do konca in vknjižila nove tri točke ob minimalni zmagi. Ekipo sedaj čaka prva domača tekma, ko v nedeljo v ŠRC Odranci prihajajo Gančani.

D.Č.