OBČINA ODRANCI

Minimalna zmaga tudi proti Gančanom!

Prva tekma naše članske ekipe na domačem terenu v novi sezoni PNL je prinesla nove tri točke, a je kakih 200 gledalcev v vremensko spremenljivem nedeljskem popoldnevu videlo zgolj en zadetek, a tudi kopico zapravljenih situacij, ki bi lahko zmago naše ekipe naredile bistveno višje. Pred samim obračunom smo se z minuto molka poslovili od dolgoletnega klubskega zdravnika dr. Nikolaja Szepessy-ja.

Trener Cifer je imel tokrat na voljo precej okrnjeno zasedbo. Žerdin in Sukič še nista bila nared za maksimalne napore, Ciglarič je zbolel, Nino Kociper je odsoten že dlje časa, dodatno jo je pred obračunom zagodla poškodba Kalamarja, katerega je bil Cifer primoran še pred uvodnim sodniškim žvižgom zamenjati z Davidom Copotom. Kapetanski trak si je nadel Patrik Horvat.

Je pa naša ekipa podjetno pričela obračun in Copot je sredi 9.minute prodrl po desni strani in nastreljal vratarja Darka Pršo, sicer ne dolgo nazaj čuvaja mreže naše ekipe. Še v isti minuti so gostje pripravili protinapad prek Gregoreca, ki je stekel proti Serecu, nevarno meril mimo vrat, a Čontala je signaliziral prepovedani položaj. Minuto kasneje je na nasprotni strani prodrl Patrik Horvat in nastreljal blok gostov, žoga je zletela čez gol.

1:0 Suhač (27.minuta)

Vse do 27.minute so bile moči na igrišču precej enakovredne, nato pa je Denis Kociper streljal prosti strel kakih 25m od vrat gostov. Poslal je predložek pred gol Prše, kjer pa je najvišje skočil Mihael Suhač in žogo z glavo preusmeril v nebranjeni del mreže. Naša ekipa je povedla z 1:0.

Foto: NK Odranci

V 33.minuti je z 20m streljal Marcel Horvat, Prša je strel ubranil, odbito žogo pa je Denis Kociper zastreljal v še en blok gostov. V 43.minuti so imeli gostje eno najzrelejših priložnosti na tekmi. Po predložku z leve strani je Gregorec žogo poslal čisto malo mimo vrat Sereca in ob odmoru je ostalo pri minimalnem vodstvu naše ekipe.

Foto: Gregor Čiček

 

Skorajda do 60.minute v nadaljevanju ni bilo izrazitih situacij, v 59.minuti pa je Tompa streljal z desne strani, Prša je bil na mestu. V 72.minuti je novi blok gostov nastreljal rezervist Emruli. Še v isti minuti je poskusil Denis Kociper po asistenci Suhača- še prej je predložek poslal Anže Legen, žoga je krenila mimo vrat Prše. V 73.minuti je po predložki Voka mimo vrat streljal tudi Tompa. Ob koncu srečanja je bilo sicer nekaj nervoze na obeh straneh, krepko v sodnikovem podaljšku pa je Emruli prodrl s strani, streljal, a je Prša bil na mestu. Tudi po zaključnem žvižgu sodnika Čontale je ostalo pri minimalni prednosti naše ekipe, ki je tako vknjižila tretjo zaporedno zmago in sedaj sama zaseda vrh razpredelnice PNL. Ekipo naslednjo nedeljo čaka derbi v V.Polani.

D.Č.