OBČINA ODRANCI

V izdihljajih obračuna tri točke proti Rakičanu!

Tekma 15.kroga PNL, ki je bila za našo ekipo hkrati zadnja v rednem delu letošnje sezone, je 70-glavemu občinstvu ponudila 5 zadetkov. Na momente smo spremljali precej živčno nogometno predstavo na obeh straneh. Naposled je naša ekipa srečanje odločila krepko v sodnikovem podaljšku in si priigrala pomembne tri točke, za boljše izhodišče v nadaljevanju prvenstva.

0:1 Lukač (5.minuta)

A za našo ekipo se obračun še zdaleč ni pričel po povrtnem planu. V 5.minuti je namreč Serec bil prisiljen žogo prvič pobrati iz svoje mreže. Gostje so kombinirali desno od gola. Sledil je predložek pred gol, kjer je gnečo najbolje izkoristil Jure Lukač (dve sezoni nazaj je nosil tudi dres našega kluba) in žogo potisnil v mrežo za hitro vodstvo Rakičana z 0:1.

Naša ekipa je poskušala s hitrim odgovorom priti do izenačenja. Za poravnavo rezultata je potrebovala 2 minuti.

1:1 Kalamar (7.minuta)

Balažic je sredi 7.minute poslal predložek s kota z leve strani. V gneči je pred vratarjem Klemenčičem poskušal Kranjec, a je bila žoga odbita do Hartmana. Poskus našega branilca je končal v bloku gostov, odbite pa je nato v mrežo pospravil Kalamar za poravnavo izida na 1:1.

V 19.minuti je Balažic spet poslal nevaren predložek iz kota, na prvi vratnici je bil najvišji Kalamar, a z glavo meril malce mimo gola. 

2:1 Sukič (35.minuta)

10 minut pred iztekom prvega dela je naša ekipa izkoristila pomoč vetra v prvi polovici obračuna in povedla z 2:1. Vnovič predložek Balažica s kota, žoga je bila odbita in morebiti celo prekršek nad rezervistom Andrejčem, ki je zamenjal poškodvanega kapetana Jerebica, a sodnik Kapun enajstmetrovke ne piska. Na odbito žogo naleti Sukič in jo z močnim udarcem pospravi v mrežo… naša ekipa povede z 2:1 in pri tem rezultatu ekipi kreneta na odmor. Za Sukiča je to “krstni” zadetek v dresu našega kluba.

Sledi nadaljevanje obračuna, pomoč vetra imajo sedaj gostje iz Rakičana. Naša ekipa sicer uspeva brez večjih težav braniti svojo prednost iz prvega polčasa. V 65.minuti strel Šuše po predložku z leve strani ubrani Serec. Nato pride spet do poravnave rezultata…

2:2 Godvajs (68.minuta)- enajstmetrovka

V 68.minuti Andrejč s prekrškom zaustavi enega igralcev Rakičana, sodnik Kapun pa takoj pokaže na belo piko. Uspešen izvajalec je kapetan gostov, Rok Godvajs in izid je vnovič poravnan, tokrat na 2:2.

Naša ekipa kljub igri proti močnemu vetru nekako še uspeva prihajati pred gol gostov. Trener Cifer je medtem prisiljen še v eno menjavo, ko namesto Sreša, ki je v igro prišel ob polčasu, zaradi poškodbe zamenja z Raduho, za katerega so to prve prvenstvene minute. V 86.minuti naša ekipa prodre pred gol gostov. Akcijo s strelom z desne zaključi Kranjec, a Klemenčič brani. V 88.minuti z 20m strelja Vok, a mimo gola.

3:2 Kranjec (92.minuta)

Krepko v sodnikovem podaljšku naša ekipa izvede eno zadnjih akcij na obračunu in prek desne strani pride pred gol gostov, kjer akcijo izvedeta Tompa in Kranjec, slednji pa akcijo zaključi s strelom na oddaljenejšo vratnico in zadeva za 3:2.

Ko gostje izvedejo začetni strel s sredine, sodnik Kapun odpiska konec obračuna in naša ekipa se veseli pomembnih točk, ki ji prinaša najmanj 3.mesto pred nadaljevanjem prvenstva in s tekmo prihodnji konec tedna na domačem terenu. Kdo bo nasprotnik in kakšen bo nadaljni razpored, bo znano po ponedeljkovih odigranih  tekmah.

D.Č.