OBČINA ODRANCI

Pomembna uvodna prvenstvena zmaga v Rakičanu!

Zadnji konec tedna se je zares začelo tudi na zelenicah pomurskoligašev, katerih 16-erica je odprla novo sezono. Naša ekipa je v njo krenila z novim trenerjem Jožetom Vorijem, pomočnikom Dejanom Srešem in predvsem povsem novo, dopolnjeno igralsko zasedbo, katero sta v uvodnem krogu izpustila Jerebic zaradi poškodbe in Režonja zaradi dopusta. Čutiti je bilo nekaj nervoze in čeprav je v Rakičanu na momente kazalo, da bi se lahko naši ekipi “sfižil” željen uspeh v uvodnem krogu, temu naposled ni bilo tako. Naša ekipa je tekmo uspešno pripeljala do konca in se veselila uvodnega kompletnega točkovnega izkupička.

Že v samem uvodu so si Vorijevi varovanci pripravili 4 zrele priložnosti, a je 170 ljubiteljev nogometa v spremnljivem nedeljskem popoldnevu na prvi zadetek čakalo do 11.minute. Ivo Balažic je zastreljal strel z bele točke po prekršku Buzetija. Domači vratar Klemenčič je poskus Balažicu sicer ubranil, a je Ivo vnovič prišel do žoge in jo pospravil v mrežo za 0:1. V nadaljevanju prvega dela igre sicer tempo malce pade, nekaj nezbranosti v naši ekipi pa domačini izkoristijo v 40.minuti in prek Kokola izenačijo na 1:1 in pri tem ekipi kreneta na odmor.

Med polčasom Vori Luko Lukača zamenja s Tompo in prav slednji sredi 66.minute asistira Kranjecu za novo vodstvo naše ekipe z 1:2. V 72.minuti svoje mojstrstvo iz prostega strela dokaže Balažic in s svojim drugim zadetkom na obračunu poviša vodstvo naših na 1:3. Za nekaj dodatne nervoze v samem finišu tekme poskrbi drugi zadetek domačih in sicer sredi 85.minute, ko vodstvo naših zniža Benko. Sredi 88.minute pa Tompa preigra domačo obrambo in s strelom s strani pod prečnik vodstvo poviša na 2:4, kar se naposled izkaže tudi za končni rezultat uvodnega obračuna naše ekipe.

Prvenstvo se ta konec tedna nadaljuje s tekmami 2.kroga, ko bodo naši fantje pred domačo publiko pričakali novinca v ligi, ekipo Prekmurec Dobrovnika, katero s klopi vodi nekdanji trener naše ekipe, Franc Cifer.

D.Č.

Foto: Niko Časar

Zapisnik s tekme: TUKAJ