OBČINA ODRANCI

Na težkem terenu minimalna zmaga nad Gradom!

Nadaljevanje prvenstva PNL se je ta konec tedna pričelo s 13.krogom, v katerem je naša ekipa drugič v tej sezoni na gostovanje krenila v osrčje Goričkega, natančneje v Grad, kjer se je zoperstavila domači sedmouvrščeni ekipi lige. Obračun 13.kroga PNL je zaznamovala igra na težkem, neravnem terenu, kateri je preglavice povzročal obema ekipama. V igri je bilo posledično veliko napaka, število netočnih podaj je bilo neskončno, žoga pa je zgolj enkrat končala v objemu mreže in to domače, kar je naši ekipi prineslo prve tri točke te pomladi.

Trener Erniša je prvi prvenstveni obračun te pomladi odigral brez Davida Graja in brez Sandija Sukiča, ki sta še naprej poškodovana. Naša ekipa si je prvo resnejšo priložnost priigrala v 11.minuti, ko je Vori z globinsko podajo lepo našel Luko Lukača, slednji je poskusil s strelom, saj je bil v idelani situaciji za dosego zadetka, a je domači vratar Kučan z obrambo preprečil vodstvo naše ekipe. Nato se je igra preselila med oba kazenska prostora, vratarja sta bila praktično brez dela večino prvega polčasa, igra pa zaradi težkega terena raztrgana in polna napak na obeh straneh.

0:1 Vori (40.minuta)

V 40.minuti je naša ekipa prek Vorija kombinirala na robu domačega kazenskega prostora, kjer se je Vori odločil za strel, ki je bil dovolj natančen, da se je žoga od vratnice odbila v mrežo za vodstvo naše ekipe z 0:1 in mirnejši odhod na odmor.

Nadaljevanje ponudi podobno situacijo na zelenici, nakar v drugi polovici 2.polčasa nekoliko pritisne domača ekipa in si sredi 73.minuti priigra protinapad, v katerega krene Husar, a Balažic v zadnjem trenutku prepreči zaključek protinapada. V 77.minuti domačini po podaji iz kota z glavo merijo čez gol, v 88.minuti pa dosežejo zadetek, ki pa je razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Zaključek tekme, natančneje sodniški podaljšek pripade naši ekipi. V 90.minuti Tompa po podaji Režonje zaradi odskoka žoge strelja čez gol. Že v naslednjem napadu krene proti golu Luka Lukač, strelja z desne, Kučan brani, ob samem zaključku tekme pa z roba kazenskega prostora Hren strelja mimo vrat.

Naša ekipa naposled tekmo dobi, zadetek Vorija iz 40.minute se naposled izkaže za odločilnega. Ekipa se je sicer trudila domačinom vsiliti svojo igro, a teren preprosto tega ni dopuščal. Tekma je žal terjala tudi visok davek, saj si je stopalnico poškodoval Hren in bo dlje časa odsoten.

D.Č.

IZJAVA PO TEKMI:
Aleš Štornik: “Tekma je bila zelo težka. Imeli smo nekaj lepih situacij tudi za višji rezultat, a moramo priznati, da so jih v drugem polčasu imeli tudi domačini. Čeprav je bila zmaga težko prigarana, pa menim, da je zaslužena, saj je bila dosežena na sila težkem terenu. Gremo naprej tekmo, po tekmo.”

Zapisnik s tekme: TUKAJ

Fotografije s tekme (facebook NK Odranci): TUKAJ

Članek in fotogalerija VESTNIK.si: TUKAJ

Članek in fotogalerija POMUREC.com: TUKAJ