OBČINA ODRANCI

Prvenstvena jesen zaključena na 2.mestu z zmago nad Dobrovnikom!

Pa je za našo ekipo tudi zaostalo srečanje 11.kroga PNL, ki je bilo prestavljeno zaradi razmočenega igrišča v Dobrovniku. Naša ekipa je pred številčno publiko za zaključek jeseni odpravila domačine, ki jih s klopi vodi nekdanji trener naše ekipe, Franc Cifer. Domači trenerski tandem Erniša in Sreš je tokrat tekmo odigral brez kapetana Raduhe, namesto katerega je priložnost od prve minute dobil Lorbek. Kapetanski trak je nosil Tompa, a zaradi poškodbe hitro končal z obračunom. Naša ekipa se je sicer v prvem delu igre precej mučila, čeprav je vseskozi prihajala pred gol domačinov, a šele pred odhodom na odmor strla odpor domačinov.

Že v 3.minuti je Tompa po predložku Kranjeca meril mimo gola, sredi 23.minute je podobno storil Hren po predložku Balažica z leve strani. V 26.minuti je po povratni podaji Kranjeca Kos zatresel tudi vratnico. 

0:1 Hren (43.minuta) – enajstmetrovka

Gledalci so na prvi zadetek morali čakati vse do 43.minuti, ko je prodrl Hren in bil v domačem kazenskem prostoru pod prekrškom. Sledila je enajstemtrovka, izvajalec pa kar sam Hren, ki je s “panenko” našo ekipo povedel v vodstvo z 0:1 in s tem zaogotovil mirnejši odhod na odmor.

Naša ekipa je z napadi nadaljevala tudi v drugem delu. Sredi 47.minute je Vori po povratni podaji Balažica meril čez gol. 

0:2 Kos (47.minuta)

V 47.minuti pa drugi zadetek naše ekipe, še drugič z bele točke. Spet očiten prekršek domačih nad Balažicem, izvajalec bele točke pa tokrat Kos in zadetek za podvojitev vodstva.

0:3 Kos (56.minuta)

Sredi 56.minute še tretji zadetek v domači mreži. Po napaki domačih tokrat prodor Režonje proti golu in podaja na prostega Kosa, kateri z neposredne bližin še drugič zadeva na obračunu.

V 67.minuti Balažic s 16m meri čez gol. V 69.minuti pa priložnost tudi pred našim golom, bolj kot ne zaradi nesporazuma in zapleta naše obrambe, kar pa ne izkoristi Kevin Car in strelja mimo gola. V 71.minuti po prostem strelu Meričnjak strelja z glavo, a Cigut odbija. V 78.minuti domači vratar ubrani strel Sukiča s 16m po tleh. V 81.minuti lepo priložnost zapravi še Vinkovič, ki ostane sam po podaji Golija, a strelja mimo gola. 

0:4 Czigany (88.minuta)- avtogol

Dve minuti pred iztekom rednega dela si domačini prek Czigany-ja zatresejo lastno mrežo po podaji naše ekipe pred gol za končnih DOBROVNIK – ODRANCI 0:4.

Naša ekipa je tako jesen zaključila z zmago in z 29 točkami zaseda 2.mesto z dvema točkama zaostanka za vodilno Čardo. Za spodrsljaj jeseni velja zgolj obračun v Gančanih. Po pokalnem obračunu proti Kopru sledi zimski premor. Čestitke ekipi in zahvala našim navijačem, ki ste jo spremljali to jesen na tekmah tako doma, kot drugod.

D.Č.