OBČINA ODRANCI

ALUVAR GANČANI – ODRANCI

ALUVAR GANČANI 1 - 5 ODRANCI
01 Maj 2022 - 17:00PNL, 17.krog, ŠRC Gančani

Praznični dvoboj 17.kroga PNL si je v Gančanih ogledalo čez 200 ljubiteljev nogometa. Naša ekipa je lovila nove točke, trener Boštjan Graj je imel tudi tokrat silne težave s sestavo enajsterice. Sreš se je med tednom poškodoval, še naprej je poškodovan David Graj, Vok je bil zaradi bonusa kartonov zgolj med gledalci. Zaradi službe je manjkal tudi Marsel Kranjec, odsoten je bil tudi Roman Raduha. Priložnost od prve minute je dobil mladi Režonja in več kot upravičil zaupanje Graja. Dres igralca je oblekel tudi vratar Farkaš, med strelci pa naposled še Patrik Horvat, ki se sicer ubada s precej nadležno poškodbo. Razen začetnega šoka je naša ekipa delovala kompaktno in pokazala pravi karakter.

1:0 Cmor (10.minuta)

Po začetnem otipavanju nasprotnika je pravi mali šok za našo ekipo prišel sredi 10.minute. Naša ekipa je pripravljala izvedbo prostega strela globoko na svoji polovici. Komunacijski šum je vodil v napako, saj se je pri izvedbi strela žoge vmes dotaknil vratar Serec. Zmedo je izkoristil Cmor in osamljen žogo popeljal proti golu in zadel v prazno mrežo. Naša ekipa je sicer močno protestirala pri sodniku Čontali, a domačini so vodili z 1:0.

Toda od tistega trenutka naprej je naša ekipa prevzela vajeti igre v svoje roke. V 21.minuti je Tompa meril z 20m, a mimo gola.

1:1 Režonja (32.minuta)

Naša ekipa odgovor pripravi sredi 32.minute. Prodor Hartmana po levi strani veliko obeta, še več pa predložek, ki je bil namenjen Režonji. Naš mladi igralec žogo spretno zaustavi, poskuša s strelom, Prša sicer brani, a žogo spusti iz naročja, Režonja pa odbitek pospravi v mrežo za izenačenje na 1:1.

V 42.minuti Adrejč v dvoboju s Cmorom levo od gola izgubi dvoboj in Cmor ima veliko prostora za predložek. Na srečo je ta premočan in do zaključnega strela ne pride.

1:2 Kalamar (43.minuta)- enajstmetrovka

Minuto pozneje Režonja po desni strani vnovič pobegne domači obrambi in je v kazenskem prostoru zaustavljen s prekrškom. Sodnik Čontala pokaže na belo piko, katero rutinirano izkoristi Kalamar za vodstvo naše ekipe z 1:2.

Zadetek Kalamarja iz 11m za 1:2 (VIDEO)

1:3 Režonja (45.minuta)

Naša ekipa še v sklepni minuti prvega dela poviša svoje vodstvo. Pobeg in akcija po desni strani je v celoti v domeni tokrat močno razpoloženega Tompe, odličen predložek pa vnovič izkoristi Žan Režonja in postavi rezultat polčasa 1:3 v korist naše ekipe.

Nadaljevanje dvoboja sredi 47.minute postreže z novo enajstmetrovko, ki je posledica prekrša Iva Balažica v svojem kazenskem prostoru. A domačini iz 11m zatresejo le prečnik in ostaja pri 1:3.

Naša ekipa pa na drugi strani s pridom izkorišča prostor in je domačemu golu nevarna praktično v vsakem napadu. V 53.minuti Režonja povegne po desni strani in poda do Andrejeka, ki centrira do Tompe. Ta asistira Luki Graj, ta pa nazaj Tompi, a se zaključni strel močno izjalovi in zleti krepko čez gol Prše.

1:4 Režonja (61.minuta)

Sredi 61.minute pa Režonja doseže še svoj tretji zadetek na obračunu in pravzaprav strelski debi na uradnih tekmah članske ekipe krona s klasičnih Hattrickom. Akcija in prodor je bil spet popolnoma v domeni Tompe, katerega domača obramba preprosto ni več morala zaustavljati, predložek pred gol pa tudi z nekaj sreče izkoristi Režonja, od katerega se žoga praktično odbije v mrežo za 1:4.

Sredi 69.minute domačini na igrišču ostanejo zgolj z deseterico, saj rdeči karton prejme Votek, 10 minut pozneje pa na drugi strani žal tudi Andrejč. Vmes se zvrsti še nekaj priložnosti… po predložku Režonja Tompa meri mimo vrat, pozneje z plasiranim strelom zatrese še vratnico. Trener Graj medtem Režonjo zamenja s Farkašem, tik pred koncem pa še Andrejek s Patrikom Horvatom, ki ima to pomlad velike težave s poškodbo, toda …

1:5 Patrik Horvat (88.minuta)

Prav Patrik Horvat se sredi 88.minute znajde  v situaciji, ki postreže s petim zadetkom naše ekipe. V domačem kazenskem prostoru sprejme žogo in s takojšnjim strelom žogo neubranljivo pošlje pod prečnik domačega gola za končnih GANČANI – ODRANCI 1:5 (1:3).

Naša ekipa se tako razveseli zasluženih novih točk, hattricka Režonje, odlične predstave Tompe in ostalih, ki so pokazali, da ima ekipa kljub silnim težavam s poškodbami in raznroznimi odsotnostmi trenutno velik karatker, da lahko tudi kljub vsem preprekam osvaja točke. Nova preizkušnja zaradi praznovanja 700 let imenovanja vasi Odranci sledi že v soboto, 07.05.2022 doma proti Hotizi.

D.Č.