OBČINA ODRANCI

Zdesetkani Jančarjevi varovanci v 2.polčasu deklasirali Polano

Tokratni derbi 20.kroga je v Veliki Polani upravičil svoj sloves, katerega uživa sicer šele nekaj sezon. 550 gledalcev, prijetno, mogoče celo prevroče vreme, lepa nogometna predstava in štirje zadetki. Kaj bi človek želel lepšega v nedeljskem popoldnevu. No, nekdo je moral biti po tekmi vseeno slabše volje. Tokrat so bili to domačini iz Polane, ki so morali priznati premoč naši močno zdesetkani zasedbi. Slednja je odigrala eno, glede na oslabljen kader najboljših tekem v zadnjih sezonah in dokazala, da tudi brez nekaterih ključnih igralcev lahko dostojno parira neposrednim tekmecem na lestvici.

Že v uvodnih minutah so bili naši gledalci zaskrbljeni, saj se je Balažic v dvoboju z domačim branilcem hitro prijel za roko. Če je sprva zgledalo precej huje, je Balažic kljub vsemu lahko nadaljeval z dvobojem. V 12.minuti so domačini kakšnih 20m od svojih vrat igrali z roko. Prosti strel je nevarno izvedel Gerencser in Šaruga je bil prvič prisiljen resneje posredovati. V 14.minuti je Žalik Samo na nasprotni strani z 20m meril čez gol, tokrat sila razpoloženega Prše. Naš čuvaj mreže je v 19.minuti ubranil tudi poskus Polajžerja. Sredi 25.minute sledi akcija pred domačim golom. Po levi strani je prodrl Graj in poslal povratno podajo na Vinkoviča, slednji pa je meril čez domača vrata. V 37.minuti je z desne strani nevarno meril Vori, Prša je bil spet uspešnejši. V 39.minuti pa najlepša situacija naše ekipa v 1.delu igre. Balažic je osvojil nekaj prostora na desni strani in poslal močan predložek na Vinkoviča, ki je ostal sam iz oči v oči s Šarugo in streljal, a je bil domači čuvaj mreže uspešnejši in vodstvo je splavalo po vodi. V 45.minuti je imel vnovično priložnost Vori. Tokrat je preigral Jerebica in nevarno streljal, Prša pa je bil spet na mestu. Pri tem se je zaključila prva polovica derbija, v kateri je naša ekipa dobro konkurirala domačinom.

Takoj v nadaljevanju, natančneje v 47.minuti so imeli spet priložnost domačini. Tokratna priložnost je bila po podaji s kota, a je strel Polajžerja krenil čez gol Prše. Minuto pozneje je spet nevarno poskusila domača zasedba. Strel Novaka z 20m je spet ubranil Prša. V 52.minuti so si domačini pripravili dve zaporedni obetavni akciji po levi strani. Prša je spet zaustavil neposredna naleta domačinov. V 53.minuti se je kar naenkrat v lepi priložnosti znašel mladinec Žugelj, ki je dobil priložnost od prve minute in dobro vnovčil zaupanje trenerja Jančarja. Po predložku Sreša se je kar naenkrat znašel pred domačim golom, a darila ni izkoristil in meril mimo vrat.

0:1 Raduha (57.minuta)

Akcija v 57.minuti sprva ni kazala na spremembo rezultata. Podaja Graja z outa je prišla do Vinkoviča, ki je na robu 16-metrskega prostora podal v prazen prostor Raduhi, ki je žogo poslal za hrbet Šaruge in na noge dvignil naše navijače ob vodstvu z 0:1.

0:2 Raduha (61.minuta)- enajstmetrovka

Od vodstva naših so minile slabe 4 minute in že je semafor kazal 0:2. Na robu domačega kazenskega prostora se je s Horvat Kapunom boril Balažic. Domači igralec je Balažica zaustavil s prekrškom, sodnik Lackovič pa ni okleval in pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Raduha in še drugič premagal Šarugo za vodstvo z 0:2.

Enajstmetrovka Patrika Raduhe za vodstvo z 0:2 (VIDEO)

V 65.minuti je Sreš povsem v svojem slogu preigraval na robu kazenskega prostora, naposled streljal, a meril mimo vrat. V 67.minuti spet akcija pred našim golom. Tokratni udarec Žalik Samo-ta s 25m je bil dobro odmerjen, a je Prša dokazal, da je bil tokrat v zares odlični dnevni formi. Vaja je bila ponovljena v 75.minuti, tokrat po poskusu Žalika s prostega strela in sledi vnovična obramba Prše. 

0:3 Graj (78.minuta)

V 78.minuti je naša ekipa izvedla podajo s kota. Žoga je bila odbita s strani domače obrambe, a je prišla do Graja, ki jo je poslal v domačo mrežo za vodstvo z 0:3 in skorajšnjo potrditev zmage naše ekipe.

0:4 Raduha (87.minuta)

V 87.minuti je naša ekipa izpeljala še eno izmed domiselnih akcij v sklepnih minutah derbija. Domača ekipa se je tako rekoč že predala situaciji, globinska žoga pa je lepo našla Graja, ki je asistiral pred gol prostemu Raduhi, ki je s svojim tretjim zadetkom na derbiju in dvanajstim v sezoni svoji ekipi priigral sila lepo zmago, ki je ena najbolj pikantnih v dosedanjem poteku sezone.

Slavje ekipe po koncu tekme (VIDEO)

Vsled tega je po tekmi sledilo veselje na igrišču in ob njem. Naša ekipa je bila deležna stoječih ovacij, ki si jih je tokrat zares zaslužila, saj so vsi igralci dokazali, kako se bori za klubske barve. Po dolgem času je minutažo dobil tudi Nikola Tompa, ki bo pomemben člen ekipe v zadnji fazi sezone. Vsem igralcem zato za predstavo na derbiju iskreno čestitamo.

Počitek pred nadaljevanjem prvenstva bo zgolj regeneracijske narave. V sredo, 25.04. sledi namreč že nova tekma, saj v ŠRC prihaja ekipa ŠNK Radgone na čelu s trenerjem Jožetom Sečkarjem. Skratka povsem nova tekma, novi izzivi, novi cilji! Zato v sredo ob 17.00 spet vabljeni v ŠRC Odranci!

MI SMO ODRANCI !!!

D.Č.