OBČINA ODRANCI

POKAL MNZ LENDAVA: “Slovo v polfinalu proti Nafti”

Tretjeligaška četverica znotraj MNZ Lendava po končani sezoni 3.SNL-V ni veliko počivala, oziroma sploh ne. Namreč zadnjo soboto sta bila na sporedu polfinalna obračuna pokala MNZ Lendava za sezono 2015/16. V Turnišču so domačini gostili Črenšovce, medtem, ko je naša ekipa vnovič gostovala pri lendavski Nafti in še drugič to pomlad ostala brez zmage v Lendavi in se na ta način poslovila od finala pokala, ki ga bo naš klub gostil v soboto, 11.06.

Že v 20.minuti obračuna je bila na sporedu sila dvomljiva situacija. Gostan je namreč v domačem kazenskem prostoru sprejel žogo, jo “zagradil”, pri tem pa bil s hrbta zaustavljen s prekrškom. Sodnik Hozjan ni odpiskal nič, do žoge je prišel Bobičanec, nad katerim je prekršek storil Balažic Ivo, nemudoma za rumeni karton.

1:0 Vida (30.minuta)

V 30.minuti je domača ekipa povedla. Po kotu Bobičanca je Raduha poskušal žogo izbiti, a bil pri tem neuspešen, Vida pa jo je potisnil v nebranjen del mreže za vodstvo domačih z 1:0.

V 32.minuti je po prekršku prosti strel z roba kazenskega prostora streljal domačih streljal Virag in Valentić je imel nemalo dela, da je okroglo usnje izbil iz objema domače mreže.

image_3

2:0 Biro (36.minuta)

V 36.minuti pa sila dvomljiva situacija, ki je povsem “razjarila” našo ekipo in tudi publiko. Domačini so prešli v napad z globinsko podajo mimo naše obrambe. Pri tem je šlo za prepovedan položaj, a je stranskemu sodniku pri tem spodrsnilo in je akcijo povsem zamudil. Od signaliziranja prepovedanega položaja nič, Biro pa osamljen ritunirano za 2:0. Pri domačih vnovično veselje, na naši strani “huda kri”, toda domače vodstvo je bilo povišano.

V naslednji minuti je v napad krenil še Tomašek, a meril mimo vrat. V 1.polčasu Nafta boljši nasprotnik na igrišču, naša ekipa še v rahlem “krču” in pri rezultatu 2:0 sta ekipi krenili na odmor.

Nemudoma v začetku 46.minute huda napaka našega branilca Hozjana, ki pa je na srečo ostala nekaznovana. Povratna žoga Raduhi je bila pač preslaba, prestregel jo je Biro, krenil 1-1 z Raduho, a naš vratar mu je poskus ubranil.

image_2

2:1 Gostan (47.minuta)

Že v naslednji minuti pa zadetek za našo ekipo. Mladi Copot, ki se je spet prikazal v lepi luči, je krenil pred domači kazenski prostor, pri tem asistiral do Balažica, ta je sicer žogo izgubil, a je našla pot do osamljenega Gostana, ki je s s strelom na oddaljenejšo vratnico znižal na 2:1.

Naša ekipa je nadaljevala z napadi predvsem po desni strani, kjer je bil spet dejaven Balažic. Njegov predložek v 59.minuti je bil odbit s strani domačih, na odbito žogo je krenil Jerebic, ki je tokratno tekmo zaradi službenih obveznosti začel na klopi, nevarno meril, toda žoga je čisto malo švignila mimo domačega gola. V 63.minuti na nasprotni strani predložek domačih, Biro je s 16m z glavo meril čez gol. V 67.minuti je s 30m poskušal Bobičanec s strelom čez gol Raduhe. Naša ekipa se je povsem odprla ob koncu obračuna, v 89.minuti so domačini po protinapadu v režiji Bobičanec-Zagorec-Horvat še imeli priložnost za povišanje zmage, a je Raduha mlademu domačemu rezervistu strel ubranil.

image_1

Žal se naši ekipi ni izšlo, da bi še enkrat zadela in si priigrala strele z bele točke. Kljub jezi ob dvomljivih situacijah na tem obračunu so v polfinalu po 3 sezonah poslovili od finala pokala, ki bo med Turniščem, ki je doma premagalo Črenšovce in Nafto v okviru festivala nogometa odigrano v soboto, 11.6. ob 18.00 v našem ŠRC.

D.Č.