OBČINA ODRANCI

Debi Damirja Čontale z visoko zmago nad Serdica-Goričanko!

Naša ekipa je pod vodstvom novega trenerja Damirja Čontale z odliko opravila s tekmo 16.kroga PNL in v nadaljevanje tekmovanja vstopila z visoko zmago. Le ta na Serdica-Goričanko ni bila niti v nobenem trenutku pod vprašajem. Naša ekipa je povsem dominirala pred 200 gledalci, si pripravljala priložnosti skozi vso tekmo, predvsem pa pokazala povsem drugi obraz, kot zadnjo soboto v Črenšovcih. Gostje so morali kar 5x po žogo v svojo mrežo. Vse oči so bile uprte v novega trenerja Damirja Čontalo, ki je “krst” na klopi naše ekipe opravil z odliko.

Pred začetkom obračuna smo se minuto molka poslovili od nedavno pokojnega zvestega navijača in simpatizerja našega kluba in člana prve generacije nogometa v Odrancih, Ivana Viraga.

Že po uvodnem žvižgu sodnika Bukovca je naša ekipa povsem zagospodarila na igrišče in premoč kronala že v 6.minuti …

1:0 Graj D. (6.minuta)

Po desni strani je prodrl Patrik Horvat in poslal žogo pred gol, kjer so gostje imeli veliko težav pri izbijanju, kar je izkoristil David Graj in žogo poslal v nebranjeni del mreže za hitro vodstvo naše ekipe.

V 15.minuti bi Šinkec nehote skorajda podvojil vodstvo. Pri izbijanju se je namreč žoga močno odbila proti golu gostov, kar je močno presenetilo tudi vratarja Temlina, ki je skorajšnji zadetek naše ekipe preprečil z izbijanjem, tudi s pomočjo prečnika.

2:0 Šinkec (16.minuta)

A minuto kasneje se Šinkec vseeno najde v vlogi strelca zadetka. Natančen predložek Kosa z leve strani, Šinkec pa osamljen podvoji vodstvo na 2:0.

V 33.minuti močno s 25m sproži Lorbek, Temlin ima spet nekaj dela. Rezultat do odhoda na odmor ostane 2:0.

Čontala med odmorom Lorbeka zamenja s Patrikom Raduho, ki se tako v ekipo vrne prvič po operaciji. Priložnost kmalu zatem dobita še Tompa in Kranjec.

3:0 Raduha P. (62.minuta)

V 62.minuti tretji zadetek naše ekipe. Pobeg Tompe po desni strani in povratna podaja, na katero naleti prav kapetan Raduha in svoj povratek po operaciji začini z zadetkom za 3:0. Deležen je prisrčnega aplavza zbrane publike.

4:0 Hren (66.minuta)

Sredi 66.minute pa domiselna in predvsem hitra akcija naše ekipe po levi strani. Tokrat prodor Kosa in podaja do Vorija, ki žogo podaljša do prostega Hrena, slednji pa s strelom po tleh še četrtič matira Temlina

V 70.minuti Temlin ubrani poskus Kosa, odbito žogo pa Hren pošlje visoko čez gol.

5:0 Tompa (83.minuta)

Sredi 83.minute peti zadetek v mreži gostov. Tokrat prodor Hrena po desni in podaja pred gol povsem osamljenemu Tompi, ki še petič trese mrežo gostov.

Tekom drugega polčasa in tudi v zadnjim minutah ima naša ekipa še nekaj situacij tudi za višjo zmago, a naposled ostane pri 5:0. Debi Damirja Čontale na klopi je uspel, ekipa pa pokazala povsem drugo igro, ki je bila predvsem hitra in agresivna, ter v njej vnovič veliko več ideje. Naslednjo nedeljo gostujmo vnovič na Bistrici.

D.Č.

 

Odzivi po tekmi:

glavni trener DAMIR ČONTALA: “Vreme je bilo absolutno pretoplo-vroče za ta čas, kar se nam je mogoče najbolj poznalo v začetku tekme, ko nismo delovali tako kot na treningih. V teh nekaj dnevih sem videl ogromno dobrih stvari, katere sicer predvsem v začetku tekme nismo mogli povsem prenesti na igrišče, prav zaradi vročih vremenskih pogojev. Glede na videno je izhodišče dobro, z rezultatom moramo biti zadovoljni, vem pa, da je ekipa sposobna še dosti dosti več. Postavljene so nove zamisli v igri in ekipi sami, minil bo še kakšen teden, ali dva, da bodo povsem dozorele. Veseli pa me velika želja, predvsem v fazi branjenja in izgubljenih žogah hiter in visok presing, kjer sicer ni veliko filozofije, ampak samo energija in štart na pravem mestu. Prav pri tem so pokazali največ želje. To je tisto iz česar lahko izhajamo, imamo pa v igri še ogromno rezerv.”

kapetan PATRIK RADUHA:” Tekma proti Serdica-Goričanki je za nami. Veseli nas visoka zmaga, ki bi lahko bila še višja. Čez celi teden smo delali zelo dobro. Novi trener-nova energija. Vidi se, da je zadevo dvignil na višji nivo, opazen je red in disciplina. Celo tekmo smo dominirali, igrali mirno, a hkrati napadalno in agresivno in samo to je pot do uspeha. Ne smemo se ozirati na druge, ampak samo nase in to vsako tekmo posebej. Prihaja novi teden, potrebno se je pripraviti na gostovanje na Bistrici in tam spet zmagati. Ekipi čestitam, tudi sam sem zadovoljen, da sem se po operaciji vrnil v pogon. Situacija me je nagradila še z zadetkom, tako, da sem sam zadovoljen in vesel tudi za ekipo. Moramo delati dalje in gremo novim zmagam naproti. Ob koncu bi se rad zahvalil tudi dosedanjemu trenerji Mitji Erniši za vse, kar je naredil za naš klub in mu želimo uspeha v nadaljnji trenerski karieri.