OBČINA ODRANCI

Težko prigarana zmaga na sosedskem obračunu na Bistrici!

Za našo člansko ekipo je sila napeto in specifično srečanje na Bistrici v 17.krogu PNL. To je bila tekma, polna preobratov, navsezadnje zadetkov, a tudi dobrih živcev tako na igrišču, kot ob njem. Domačini so se tokrat naši ekipi odlično zoperstavili in kaznovali praktično vsako napako naše ekipe, ki tokrat ni igrala idealno, a se vselej in predvsem hitro uspela vrniti v igro. Naposled so varovanci trenerja Damirja Čontale odnesli “celo kožo” in na sosedskem obračunu vknjižili vse tri točke.

Že v 3.minuti je imel Kokol “na pladnju” hitro vodstvo naše ekipe. Odličen predložek Kosa z leve strani, Kokol pa žogo pošilja v vratarja Utrošo. V 5.minuti Donko na nasprotni strani po predložku iz kota z glavo meri pravtako v vratarja Ciguta.

1:0 Donko (13.minuta)

V 13.minuti pa napaka naše obrambe. Žogo izgubi Patrik Horvat pri čemer Andrej Žugelj krene proti našemu golu. Žogo pošlje na Donkoja, ki okroglo usnje skozi nog Cigutu pošlje v mrežo za vodstvo domače ekipe z 1:0.

1:1 Hren (15.minuta)

Domače vodstvo je kratkotrajne narave, traja zgolj slabi 2 minuti. Spet podaja Kosa z leve strani, pri čemer Kokol žogo preudarno spusti Hrenu, slednji pa s strelom po tleh trese domačo mrežo za izenačenje na 1:1

1:2 Kokol (31.minuta)

Po bliskovitem uvodu sledi nekaj minut odmora, rezultat pa se vnovič menja sredi 31.minute, tokrat v korist naše ekipe. Akcija poteka tokrat na desni strani, pri čemer Hren podaljša žogo na prostega Kranjeca, ki pošlje predložek pred gol, kar izkoristi Kokol in zadane za vodstvo naše ekipe z 1:2.

Sredi 40.minute predložku Godine z desne strani zapreti Andrej Žugelj, Cigut brani, sodnik pa signalizira prepovedan položaj. Še bolj se zaiskri minuto pozneje. Na sredini terena publika skandira prekršek nad Kokolom, a ocena sodnika Kovačiča je, da ni bilo prekrška in domačini krenejo proti golu. Patrik Žugelj se pri tem otrese tudi Šinkeca in se znajde iz oči v oči s Cigutom, a mu slednji poskus ubrani in zadrži vodstvo naše ekipe tudi ob odhodu na odmor.

Novo rezultatsko spremembo prinese 49.minuta.

2:2 P.Žugelj (49.minuta)

Domačini izvajajo pred Donkoja prosti strel, več kot 20m od gola Ciguta. Strel je precizen, Cigut ima pri izbijanju veliko težav, kar izkoristi P.Žugelj in žogo potisne v mrežo za vnovično iznečanje na 2:2.

Čontala medtem poseže po osvežitvah s klopi, dobrih 200 gledalcev pa nov zadetek dočaka sredi 61.minute.

2:3 Tompa (61.minuta)

Balažic žogo asistira do Tompe, ki se pri tem otrese tudi domačega branilca, ter poskuša s strelom, pri čemer zares odlično zadane in s pravo neubranljivo bombo pod prečnik vnovič povede našo ekipo v vodstvo, tokrat z 2:3.

Sredi 68.minute Tompa po predložku Kranjeca še drugič zadane z glavo, sodnik Kovačič zadetek razveljavi zaradi prepovedanega položaja. Tekma se prevesi v zadnjo fazo, “lomljenje rezultata” pa kar ne pojenja.

3:3 A.Žugelj (84.minuta)

Sredi 84.minute pa nova napaka naše obrambe pri izbijanju, tokrat je imel težave David Copot in omogočil poskus A.Žugelju, ki z voleja vnovič Bistrico vrne v igro. Rezultat je 3:3.

3:4 Hren (85.minuta)

Toda naša ekipa ne popusti, nagrada pride minuto pozneje. Lotrič gradi žogo na robu domačega kazenskega prostora, na njo pa naleti Hren in še četrtič trese domačo mrežo. Odgovor naše ekipe je spet bliskovit. A to na sosedskem obračunu še ni vse. V 89.minuti Donko po prostem strelu s 25m trese še prečnik, Lotrič pa sredi 92.minute po predložku z glavo meri čez gol. Naposled vendarle zadnji žvižg sodnika Kovačiča in nove tri točke naše ekipe. Težko prigarane točke na sosedskem obračunu, na katerem je imela publika kaj za videti. Za borbo pa čestitke tudi domačinom iz Bistrice. Prihodnjo nedeljo v ŠRC Odranci prihajajo Gančani.

D.Č.

Odzivi po tekmi:

Glavni trener, DAMIR ČONTALA: “Tekmo smo dobro odprli, imeli smo posest in kontrolo, ter tako po izgubljeni žogi bili agresivni in nasprotniku nismo dopuščali praktično ničesar. Obenem smo imeli takoj odlične priložnosti. Do polčasa nam je rezultat uspelo obrniti v svojo korist. Toda v nadaljevanju smo zopet storili nekaj nerazumljivih napak v obrambi, ter jih Bistrici dopuščali vse do konca tekme, da so bili v igri za točke. Lahko sem zadovoljen s karakterjem ekipe, da smo kljub vsem napakam in prejetim zadetkom, ki smo jih prejeli, vedno dobro in hitro odreagirali in na koncu zmagali. Imeli smo posest in strpno gradili napade. Zadovoljen sem tudi z igro v napadu. So pa bila obdobja v tekmi, ko smo to počeli preveč na silo, kar je vodilno v tehnične napake in nasprotniku dajalo možnosti v protinapadih. Vsekakor nas čaka še precej dela, da dvignemo nivo igre v obrambi, ko nam nasprotnik prebije prvo linijo. Fantom kljub vsemu čestitam na izredni želji in novi pomembni zmagi.

Strelec tretjega zadetka, NIKO TOMPA: “Tekma je bila težka in napeta do zadnjega sodnikovega žvižga. Tudi sodniki so imeli pri tem kar veliko vlogo. Mislim, da smo na koncu zasluženo zmagali in vnjižili prepotrebne 3 točke, saj smo bili mi tisti, ki smo skozi celotno srečanje diktirali tempo. Nasprotnik je bil nevaren iz protinapadov in po naših napakah tudi 3x zadel, kar je za mene osebno 3x preveč. S te tekme moramo dobre stvari še nadgraditi, predvsem pa popraviti napake v obrambi, ki se nam pojavljajo že skozi celotno sezono. V nadaljevanju nas čaka še 5 tekem, na katerih moramo biti vsakič boljši.