OBČINA ODRANCI

ČARDA MARTJANCI – ODRANCI

ČARDA MARTJANCI 2 - 1 ODRANCI
15 Maj 2022 - 17:30PNL, 19.krog, Martjanci

Naša ekipa je teden zaključila z drugim zaporednim prvenstvenim porazom. S tem je prvenstvo PNL kar se prvaka tiče povsem jasno, saj si je Ljutomer naslov priigral po zmagi na Hotizi. Naša ekipa je bila žal vnovič poražena z 2:1, tokrat proti Čardi v Martjancih, kjer je jeseni premoč domačinov že morala priznati. Trener Graj se je tokrat ubadal s silnimi težavami s sestavo enajsterice. Jerebic je bil službeno odsoten, manjkal je tudi Kalamar, David Graj in Ivo Balažic sta počivala zaradi kartonov, Sreš je zaradi poškodbe mišice že zaključil sezono, ekipi na klopi z občasno skopo minutažo pogumno pomaga Patrik Horvat, ki se v ozadju ubada z zahrbtno poškodbo. Ekipi sta se tako v tej tekmi, ki je glede igralnih položajev zahtevala veliko eksperimentiranja pridružila Nino Kociper, ki zaradi šolskih obveznosti ekipi ne more pomagati in David Čurič, ki je s članskim nogometom praktično zaključil že nekaj sezon nazaj. Trener Graj je vsem igralcem namenil minutažo, a je bilo to premalo proti razpoloženim domačinom, ki so predvsem z eksplozivnim štartom v tekmo in dvema zadetkoma v kratkem času premagali našo ekipo.

Domačini so sila agresivno in dominantno pričeli s tekmo. Naša ekipa se je bolj kot ne branila, ampak nogometaši Čarde so vseeno s hitrimi kombinaciji pogosto prihajali pred gol Sereca. V 7.minuti je Atanasov, ki je imel “kratko epizodo” tudi v našem klubu, po globinski podaji potegnil pred gol Sereca, streljal po tleh, Serec brani. Minuto pozneje je po povratni podaji s slabih 15m meril Barbarič, Serec je spet ubranil.

1:0 Atanasov (14.minuta)

V 14.minuti so domačini uspeli povesti. Korpič je pobegnil po levi strani in poslal predložek za našo obrambo. Na oddaljenejši vratnici pa osamljenemu Atanasovu ni bilo težko žogo poslati v nebranjeni del mreže. Čarda vodi 1:0.

V 23.minuti sledi ena redkih akcij naše ekipe v 1.delu, kjer je vsaj malce zadišalo po zadetku. V akcijo je po ukradeni žogi na sredini terena krenil Kranjec in v šprintu poslal podajo do Tompe desno od gola. Tokratni kapetan naše ekipe je krenil pred gol, udaril, Voroš brani, Tompa pri tem prejme hud udarec v gleženj, a stisne zobe za nadaljevanje.

2:0 Gašpar (27.minuta)

V 27.minuti domačini podvojijo svoje vodstvo. Sukič izgubi žogo na levi strani naše obrambe. Čeprav malce zadiši po prekršku sodnik pušča prednost in Gašpar s strani krene proti golu in izigra našo obrambo, ter praktično v lastni režiji zadane za 2:0. Serec je sicer na žogi, a je bil strel premočan. Čarda tako vodi z 2:0.

Do izteka prvega dela se igra sicer malce umiri in preseli med oba kazenska prostora. Domačini so sicer še naprej podjetnejši, a se rezultat do odhoda na odmor več ne spremeni.

V nadaljevanju ima naša ekipa praktično v minuti priložnost za vsaj zadetek, če ne dva. Teče 53.minuti, ko Tompa prodre po levi stran in pošlje predložek na Luko Graja, ki sicer strelja, a preslabo za zadetek. Enaka naveza si spet pripravi priložnost takoj v naslednjem napadu, kjer je Tompa hitrješi od vratarja Voroša, ki izleti iz vrat. Predložek spet na Luko Graja, tokrat vendarle zaključek s strelom, katerega refleksno ubrani Voroš in ostane pri 2:0.

V 57.minuti na drugi strani spet udari Atanasov, tokrat mimo vrat. Minuto pozneje z 20m poskuša Kranjec, Voroš brani. Trener Graj medtem mora poseči po menjavah. Zaradi poškodbe iz igre Andrejč, na igrišče pa Donša, namesto Andrejeka vstopi že dlje časa poškodovani Patrik Horvat.

2:1 Hartman (74.minuta)

V 74.minuti pa pride zadetek upanja. Podajo iz kota z desne strani pošlje Marsel Kranjec in žoga dobesedno najde osamljenega Hartmana, kateri z glavo zniža domače vodstvo na 2:1, ki naši ekipi da vsaj žarek upanja za izenačenje.

Naša ekipa nato krene v nekaj napadov po izenačenje, še najbližje temu so v 84.minuti, ko Tompa na 16m ukrade žogo, a mu strel Voroš ubrani. Po drugi strani pa ostaja ogromno prostora pred našimi vrati, a se mreži do izteka obračuna več ne zatreseta.

Naša ekipa je tako prisiljena priznati drugi zaporedni poraz v tem tednu, tudi tokrat pa sta jo premagala enaka nasprotnika, kot v jesenskem delu sezone, torej Hotiza in Čarda. Boj za naslov prvaka je tako tudi teoretično zaključen, ostajajo še trije krogi, od teh bo naša ekipa dvakrat domačin. Že v naslednjem krogu prihaja možnost za revanši proti Polani, nato prihaja v športni park še enkrat Rakičan.

D.Č.