OBČINA ODRANCI

Agresivno in borbeno do točke v Šmartnem!

Odločno, borbeno in z zvrhano mero agresije se je naša ekipa zoperstavila vodilni ekipi tretjeligaškega vzhoda to nedeljo v Šmartnem ob Paki, kjer je obračun 10.kroga 3.SNL-vzhod po uradnem zapisniku pospremilo 180 gledalcev, po našem, laičnem mnenju tudi kaj več in tudi z nekaj navijači naše ekipe. Sicer je izostalo tisto, za kar se pravzaprav igra največja postranska stvar na svetu, torej zadetki, čeprav se je mreža tresla, a so zadetek preprečili možje, ki so skrbeli za red in disciplino na igrišču, torej sodniki. A kljub vsemu naši ekipi na tej tekmi ne gre čisto nič očitati. Verjamemo, da če bi na nekaterih tekmah pokazali to, kar so tokrat, bi bili nekateri rezultati drugačni, bolj pozitivni. A žal, “vsaka tekma ni ista tekma”. Tokrat med vratnicama od prve minute vnovič Šaruga, zaradi natrgane mišice Tadej Čuk to pot zgolj gledalec, a vsi, ki so tokrat zaigrali, tudi tisti, ki so vstopali s klopi, so upravičili zaupanje trenerja Cifra in se odločno zoperstavili močni zasedbi, ki ni zastonj na trenutnem vrhu razpredelnice. Igra domačinov je slonila predvsem na dolgih podajah izkušenega Halilovića, v sredini se je marsikaj vrtelo okrog kapetana Hrastnika, zadnji pasi in standardne situacije pa so bolj kot ne pripadali izkušenemu Zoranu Pavloviću.

In prvo tako resnejšo smo zabeležili sredi 8.minute, ko je Pavlović izvedel prosti strel s 30m in močno udaril, Šaruga je s konicami prstov žogo izbil čez gol. Nato se vseskozi nadaljuje trda in agresivna igra obeh nasprotnikov s posameznimi polpriložnostmi, ki pa v zaključkih niso bile izkoriščene. Naslednja resnejša sledi v 33.minuti, to pot na strani naše ekipe. Marcel Horvat je sam prodrl proti domačemu golu in pobegnil večini domače obrambe, a je strel po tleh ubranil vratar Mušič. Tik pred odhodom na odmor, natančneje v 41.minuti pa sledi prosti strel naše ekipe, kakih 25m od domačega gola. Žogo si je namestil Žerdin in odlično odmeril na krajšo vratnico vratarja Mušiča. Slednji je imel veliko težav, žoga je končala v mreži, naša ekipa že slavi vodstvo, nato pa piščalka sodnika Lackoviča, ki je označil domnevno prepovedano gibanje Mateja Voka v okolici domačega živega zidu. V skladu z novimi pravili nogometne igre. Čeprav je večina publika smatrala zadetek za povsem regularnega sta na našo žalost na odmor krenili pri začetnem izidu.

Tekma se nadaljuje v skladu z “notami” v prvem polčasu. Naša ekipa je imela še naprej precej prostora predvsem na desni strani, kjer je konstantno pred gol prodiral Patrik Horvat. A v 55.minuti resneje zapretijo domači in to prek kapetana Hrastnika, ki s 16m s plasiranim strelom meri mimo vrat. Medtem oba trenerja zamenjata kar nekaj igralcev. Zaradi lažje poškodbe namesto Suhača v igro vstopi Törnar in po desnem boku kar nekaj krat nevarno pride v domači kazenski prostor, namesto Vinkoviča oz. Marcela Horvata priložnost dobita še Legen in Emruli. V 86.minuti naša ekipa resneje zapreti po protinapadu Žerdina, ki meri mimo vrat, obračun pa se zaključi pri začetnem rezultatu. Dvoboj je v celoti zaznamoval neizprosen boj za vsako žogo enih in drugih, točko si zaslužita obe ekipi, a vsaka manjša napaka katerega od nasprotnikov bi lahko rezultat obrnila povsem v drugo stran. 

Na naši ekipi je sedaj dejstvo, da potrdi storjeno in v zadnjem jesenskem krogu odločno odigra proti Korotanu. In potem miren odhod na zimski odmor. O zadnjem dvoboju jeseni pa več v petek.

#MiSmoOdranci

D.Č.

Fotoglerija s tekme: TUKAJ (foto: Sašo Horvat @NkOdranci)