OBČINA ODRANCI

Mrežo Radgone napolnili s kar 8 zadetki!

Za člansko ekipo je nova visoka zmaga. Spomladanski uvod na domači zelenici je potekal tako, kot so si varovanci Mitje Erniše in Dejana Sreša tudi želeli. “Strelske vaje” so se naposled zaključile pri 8 zadetkih v mreži Radgone, naša ekipa pa si je kljub vnovič nekoliko okrnjeni zasedbi, katero še naprej pestijo bolezenske težave priigrala visoko zmago in tudi izdatno popravila razliko v golih.

Že sredi 6.minute je z roba kazenskega prostora nekoliko desno od gola zapretil Kos, a meril mimo vrat. 

1:0 Kos (10.minuta)

Že v 10.minuti pa je Kos vendarle zatresel mrežo gostov. Tokrat po odličnem predložku Sukiča z leve Kos zadeva z glavo za vodstvo z 1:0.

V 14.minuti si naša obramba privošči napako. Najtančneje Balažic pri vračanju žoge Cigutu, kar pa ne izkoristi Trost in z lobom žogo pošlje čez gol. 

2:0 Vori (19.minuta)

V 19.minuti druga žoga v mreži gostov. Tokrat natančen strel Vorija s 25m pod prečnik gola gostov, neubranljivo za 2:0.

V 21.minuti pred našim golom vnovič zapreti Trost, tokrat po globinski podaji, na srečo meri mimo vrat.

3:0 Vori (30.minuta)

V 30.minuti sledi novo povišanje vodstva. Spet strel Vorija, tokrat z roba 16m, malce desno od gola in vnovič močno, ter neubranljivo v zgornji kot mreže gostov za 3:0.

Vori ima po podaji Patrika Horvat vnovično priložnost sredi 34.minute, a nastrelja vratarja Radgone.

4:0 P.Horvat (43.minuta)

Malce pred iztekom prvega dela igre še četrti zadetek v mreži gostov. Akcija tokrat skorajda v celoti delo Kranjeca, ki se spusti v prodor po levi strani skozi polovico igrišča in s podajo pred gol najde prostega Horvata, ki postavi rezultat polčasa 4:0 v korist naše ekipe.

Naša ekipa v slogu prvega polčasa tudi nadaljuje in v 55.minuti Kos po odlični podaji z lob udarcem že premaga vratarja Kurbusa, a gostje nov zadetek preprečijo z izbijanjem žoge s skoraj golove črte.

5:0 P.Horvat (56.minuta)

A minuto kasneje temu ni tako in naša ekipa vodi s 5:0. Strel Balažica s 16m sicer Kurbus brani, a odbito žogo z glavo v mrežo pospravi P.Horvat za povišanje vodstva na 5:0.

6:0 Kos (58.minuta)

Sredi 58.minute se drugič na obračunu med strelce vpiše Uroš Kos. Tokrat po sila natančnem predložku Balažica z desne strani, Kos pa pred vratarjem Kurbusom z glavo neubranljivo za povišanje vodstva.

V 63.minuti Vori po prostem strelu z 20m strese prečnik, odbito žogo pa Hren pospravi še v vratnico.

7:0 Kranjec (68.minuta)

V 68.minuti je že 7:0. Tokrat se med strelce po prodoru po levi in s strelom na oddaljenejšo vratnico vpiše še Kranjec in tako prekine skromno realizacijo iz pripravljalnega obdobja.

V 76.minuti po podaji Hrena Kranjec meri še mimo gola.

8:0 Tompa (77.minuta)

Visokih 8:0 sledi v 77.minuti. Tokrat odlična podaja Hrena za obrambo gostov, Tompa pa požrtvovalno, naposled leže z glavo žogo potisne v mrežo za končnih ODRANCI – RADGONA 8:0.

S to zmago je naša ekipa veliko postorila tudi na gol razliki. Za konec prvega dela prvenstva ekipo čaka sobotno gostovanje pri sosedih Črenšovcih.

D.Č.

Izjava po tekmi:

dvakratni strelec Uroš Kos: “Po dolgem času so bile razmere, kar se vremena tiče bolj tople, težak zrak, ki pa je bil enak za obe ekipi. Mislim, da so celotno tekmo igrali dobro, čeprav smo imeli poleg zadetkov še kar nekaj priložnosti za še višjo zmago. Smo pa tokrat izkoriščali vsaj t.i. “zicerje”, treba pa je priznati, da so tudi gostje imeli svoji dve situaciji. Dejstvo je, da bo že v soboto proti Črenšovcem potrebno izkoriščati vse svoje priložnost, saj smo v nasprotnem primeru lahko hitro kaznjeni. Visoka zmaga je, gremo naprej, tudi jaz in Marsel (Kranjec op.p) sva uspela zadeti, tako, da upam, da bo sedaj v nadaljevanju prvenstva še malce lažje, kar se realizacije priložnosti tiče.”