OBČINA ODRANCI

Športni park

Shortcode Usage

Leta 2001 prenovljeni športni park v Odrancih se ponaša z velikim športnim prostorom. Znotraj ograjenega centra se nahaja štadion z nogometnim igriščem, pokrita dvostranska tribuna z 270 sedeži na eni strani, asfaltnim igriščem za mali nogomet in košarko, travnatim igriščem za mali nogomet, odbojkarskim igriščem, igrali za najmlajše, fitnes centrom, pomožnim igriščem za veliki nogomet in manjšim igriščem za igranje tekem mlajših selekcij in malega nogometa na travi. Tako glavno, kot obe pomožni igrišči sta opremljeni s sodobnim namakalnim sistemom in z lastnimi klopmi za rezervne igralce in uradne osebe. Celovit športni prostor dopolnjuje tudi lesena brunarica, kjer se lahko obiskovalci okrepčajo. K leseni brunarici je bil sredi leta 2019 dokončno dograjen tudi pokriti nadstrešek, namenjen za druženje, opremljen s kaminom za pripravo jedi, elektriko in pitno vodo.

11219596_10152971808186262_8881577450494876126_n

Izgled glavnega igrišča po sanaciji leta 2015


Štadion za nogomet se lahko pohvali s kvalitetetno igralno površino in prostori pod tribuno (slačilnece). V zadnji prenovi med leti 2006-2009 je športni park bogatejši za 3 nove slačilnice, ki poleg treh starejših in delegatske pisarne zadostujejo UEFINIM standardom za potrebe tekem na evropskem nivoju. Prav zaradi tega so v Odrancih gostovali že številni klubi iz naše prvoligaške sredine in iz sosednjih držav. Odranski štadion so že preizkusile ekipe kot so ( AEK Athene, Wisla Krakow, Arsenal Kijev, FK Baku, Videoton, Sarajevo, Zeta, Inter Zaprešič, Zadar, Kamen Ingrad, FC Köbenhavn, FK Partizan, Gorica, Maribor, Domžale, Mura, Nafta, Interblock, Olimpija in mnogi drugi.). Poleg klubskega nivoja so V Odrancih so tako igrale že reprezentance Slovenije in Madžarske do 20 let, Slovenije in Srbije do 17 let, Slovenije in Madžarske do 18 let in ženska članska izbrana vrsta Slovenije in Srbije. Leta 2012 je odranski športni park gostil tudi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo deklet do 17 let, v katerih so se na zelenici predstavile reprezentance Slovenije, Islandije ter Estonije. Pozneje je v športnem parku potekalo več t.i. development oz. razvojnih turnirjev deklet in fantov.

Leta 2014 so glavno igrišče drugo leto zapored prizadele hude poplave in potrebno je bilo sanacije in dviga igralne površine. Po avgustu 2015 je tako na saniranem igrišču vnovič možno igranje tekem na najvišjem nivoju.

 

Asfaltno igrišče na drugi strani tribun ponuja predvsem rekreacijo in igro domačim vaščanom ter ljudem iz bližnje okolice. Prvenstvene tekme na asfaltu igra tudi domači malonogometni klub.

Poleg glavnega travnatega igrišča, asfaltne površine in dodatnega manjšega igrišča, sta bili po letu 2015 postopoma urejeni dve ustrezni pomožni igrišči, namenjeni za treninge in igranje tekem. Tako je klub pridobil pomožno igrišče z naravno travo velikosti 93x60m in še dodatno manjše igrišče, vel. 35x30m. Poleg selekcij našega kluba predvsem manjše igrišče koristijo tudi klub mladih Odranci in veterani Odranci. Obe igrišči sta opremljeni tudi z varovalnimi mrežami in klopmi za rezervne igralce ter avtomatskim namakalnim sistemom, ki je bil urejen leta 2019.

Asfaltno igrišče na drugi strani ŠRC s površinami za igranje malega nogometa na travi

Poleg vseh naštetih se lahko obiskovalci razvedrijo na odbojkarskem igrišču, najmlajši pa z igranjem na igralih. Klopi na obrobju parka ponujajo počitek in užitek v naravi. Na južni strani parka je bila urejena tudi posebna Pumptrack steza, namenjena za kolesarje in rolkarje. S stezo upravlja društvo KK Bula.

 

Velika pridobitev športnega centra pa je bila fitnes center, ki je bil slavnostno odprt jeseni 2009.

Ponuja celovito paleto treninga in rekreacije na fitnes orodjih. Fitnes center zajema skoraj celoten prostor pod tribuno in ima tudi svoje garderobe in slačilnice.

Fitness center Odranci

Športni park Odranci pa se ob vsakoletni prireditvi tradicionalna Ajdova noč spremeni tudi v veliki prireditveni prostor.

Občina Odranci je v letu 2012 poskrbela tudi za izgradnjo večjega snemalnega stolpa za potrebe televizijskih prenosov in snemanja tekem tujih klubov na prijateljskem in pokalnem nivoju. Za estetski videz v osrčju parka skrbita dva nova cvetlična nasada, leta 2012 pa so bili urejeni povsem novi namakalni sistemi na glavnem igrišču. Leta 2019 je bil urejen/dokončan tudi pokriti nadstešek zraven šanka/brunarice, namenjen za piknike in druženja, opremljen s kaminom za žar in peko odojka, ter ostalih jedi.

 

Skratka športni park Odranci ponuja za vsakega nekaj.