OBČINA ODRANCI

Mučni sosedski obračun kljub zdesetkani zasedbi zaključen z minimanlno zmago!

Sila težak sosedski obračun je za našo člansko ekipo. Na obračunu s Črenšovci v predzadnjem krogu PNL se je ekipa “mučila” bolj kot ne s sabo in svojimi kadrovskimi težavami in ne toliko z nasprotnikom, ki ji je letos že odščipnil dve točki. Zaradi bonusa kartonov so tekmo izpustili “prvotimci” Balažic, Hren in kapetan Raduha, zaradi poškodbe Uroš Kos, zaradi bolezni Patrik Horvat, odsoten je bil še Gal Šinkec. V ekipo se je vrnil Nino Lorbek, poškodovan pa je tekmo odigral Marsel Kranjec. Premierne minute v članski ekipi je dobil tudi kadet Anej Oletič. Je pa sosedski obračun pospremilo okrog 300 gledalcev, ki so naposled videli en zadetek in bolj dinamičen drugi polčas.

Obračun naša ekipa prične precej previdno. Prva priložnost sledi v 8.minuti, ko gostje po podaji iz kota zapretijo prek Törnarja, na srečo mimo vrat. V 10.minuti prosti strel s 25m nevarno izvede Lotrič, mimo gola. V 17.minuti vnovični prosti strel Lotriča. Tokrat predložek z desne, žoga je odbita le do Copota, ki meri s strani, mimo vrat. V 23.minuti po podaji Kokola Vori s konicami prstov strelja, v vratarja Kuharja. V 32.minuti pa napaka naše obrambe, natančneje Kreslina, katerega podajo prestreže svoj čas napadalec naše ekipe, David Vinkovič, na srečo poskus z obrambo prepreči Cigut. Na odmor se ekipi odpravita pri začetnih 0:0.

Naša ekipa 2.polčas nadaljuje v isti zasedbi, saj trener Čontala praktično nima česa za eksperimentirati. Prvič v 2.polčasu resneje ogrozi vrata gostov v 48.minuti, po odličnem predložku Lotriča za obrambo. Podaja je namenjena Kokolu na oddaljenejšo vratnico, slednji pa strese prečnik gola Črenšovcev. V 56.minuti odlična globinska podaja Tompe Kokolu, poskus ubrani Kuhar. V 61.minuti sledi še podobna podaja Vorija, vnovič Kokolu in vnovič poskus brani Kuhar.

1:0 Kranjec (68.minuta)

V 68.minuti prodira Vori. Njegov poskus je blokiran na robu kazenskega prostora. Žoga pa pride do prostega Kranjeca, ki s plasiranim strelom z roba kazenskega prostora na oddaljenejšo vratnico zadeva za 1:0.

Naša ekipa ne prekine z naleti in željo še po kakšnem zadetku. V 73.minuti odličen prosti strel Tompe z 20m in veliko dela za Kuharja. Minuto pozneje Kuhar ubrani še en poskus Tompe, tokrat po globinski podaji. V 75.minuti Tompa po podaji iz kota Lotriča z glavo strese še vratnico. V 81.minuti pa nevarna situacija pred našim golom po napaki. Predložek pa Hozjan pretvori v strel čez gol. V 93.minuti po podaji iz kota z glavo mimo meri še Kristjan Horvat in sosedski obračun se zaključi z minimalno zmago naše ekipe.

Ekipa se zasluženo razveseli zmage s sila zdesetkano zasedbo. A dan pozneje postane jasno, da je boj za prvaka zaključen, saj je Čarda z zmago nad Polano tudi uradno potrdila naslov prvaka. Debi prvenstva prihodnjo nedeljo v Martjancih bo tako “revialnega pomena”.

D.Č.

Odzivi po tekmi:

Glavni trener DAMIR ČONTALA: “Zelo težka tekma, kot smo jo tudi pričakovali. Ne vem, če se mi je kdaj v trenerski karieri zgodilo, da bi naenkrat manjkalo toliko igralcev in da bi tekmo morali odigrati praktično z 11 igralci, od tega še dva poškodovana na igrišču od prve minute. Kot smo se zmenili v slačilnici.. fantje so morali iti na tej tekmi čez svoj limit. Pravih alternativ nismo imeli in če smo želeli karkoli korigirati, smo morali to delati znotraj igralcev na igrišču, Čestitke igralce za trud in borbo, predvsem v 2.polčasu smo imeli 5 sila zrelih priložnosti, a tudi zmaga z 1:0 je dovolj in je glede na dano situacijo še toliko slajša”

Strelec edinega zadetka, MARSEL KRANJEC: “Pomembna in tesna zmaga s sila okrnjeno ekipo. Morali smo se zelo potruditi, da smo prišli do zmage, saj nas je manjkalo veliko. Poleg tega je bilo prisotno še vroče vreme. Dokazali smo, da smo konkurenčni za vrh, čeprav je končni izplen odvisen tudi od našega nasprotnika, s katerim se borimo za prvaka.”