OBČINA ODRANCI

ČARDA MARTJANCI – ODRANCI

ČARDA MARTJANCI 4 - 1 ODRANCI
26 Maj 2024 - 16:3022.zadnji krog PNL, stadion v Martjancih

Pa je končana še ena sezona PNL. Zadnji obračun in hkrati derbi sezone med Čardo in Odranci rezultatsko ni odločal o ničemer več. Čarda si je namreč z zmago v Polani že zagotovila naslov prvaka in na sklepnem dejanju sezone je bilo vse v senci praznovanja naslova. Kot “smetana na torti” je prav obračun med Čardo in Odranci bil prav v zadnjem krogu. Obračun obeh najboljših te sezone je s tribun in izza ograje športnega parka v Martjancih pospremilo okrog 600 gledalcev. Še preden se je dokončno slavje “Čardašov” pričelo, je bil na sporedu derbi.

Naša ekipa tokrat s kompletno zasedbo, kar trenutno premore, vnovič z nekaj rošadami v začetni enajsterici. Trener Čontala od prve minute pošlje na zelenico trojico manjkajočih “prvotimcev” s tekme proti Črenšovcem, priložnost od prve minute v sami konici napada dobi tudi Lotrič. Naša ekipa dobro in agresivno vstopi v derbi in nemudoma prevzame kontrolo nad dogajanjem. Na njeni strani je tudi posest žoge. Toda na drugi strani preveč podarjenega prostora domačinom, ki so znali izkoristiti čisto vsako napako naše ekipe.

Ena takšnih je bila že sredi 12.minute, ko je naša ekipa imeli prednost posesti. A se je po globinski podaji P.Žekš znašel iz oči v oči s Cigutom, a slednji ohranja svojo mrežo nedotaknjeno.

1:0 Atanasov (14.minuta)

Dve minuti pozneje še ena napaka naše obrambe. Tokrat poskus nastavlja offside zanke, v katero pa se ne ujame Atanasov, ki podajo z leve strani pretvori v zadetek za vodstvo Čarde z 1:0.

1:1 Sukič (30.minuta)

Naša ekipa si sicer pripravlja “teren” za odgovor in do slednjega pride sredi 30.minute. Podajo iz kota pošlje Lotrič, žoga je sicer s strani domače obrambe odbita, gnečo pa izkoristi Sukič in odbitek pospravi v mrežo za izenačenje na 1:1. 

V 32.minuti na nasprotni strani po predložku P.Žekš poskuša s škarjicami, a mu manever z jesenskega dela tokrat ne uspe, je pa sam na oddaljenejši vratnici Horvat, a strelja zgolj v Ciguta. V 39.minuti naša ekipa napada pred domačim golom, žoga je po podaji iz kota odbita in A.Žekš krene v protinapad. Naša ekipa ga sicer ovira, a neuspešno, A Žekš pa svoj obetaven prodor zaključi s strelom, katerega vnovič ubrani Cigut. 

2:1 P.Žekš (44.minuta)

Ko je že zgledalo, da se bosta ekipi odpravili na odmor s po prejetim zadetkom, pa nova “hladna prha” za našo ekipo. Vnovič napaka naših v fazi branjenja in žoga do Atanasova na desni strani. Sledi predložek slednjega, na žogo pa pred našim golom naleti P.Žekš in neubranljivo zadeva za vodstvo Čarde ob odhodu na odmor za 2:1.

Čeprav se zdi, da vse za našo ekipo še ni izgubljeno, pa prikazana igra naše ekipe ne prinese upanja na rezultatsko spremembo. Namesto tega se vnovič trese mreža Ciguta…

3:1 Meglič (57.minuta)

Sredi 57.minuti Horvat po dolgi podaji rešuje žogo s peto iz zanesljivega gol outa. Žoga s peto asistira Atanasovu, slednji pa pošlje oster predložek pred gol v cono vratarja. Zamudi naša  obramba, tudi vratar Cigtu, Meglič pa s strelom na oddaljenejšo vratnico skorajda zapečati usodo derbija.

V usodu se vda tudi naša ekipa. Nervoza in živčnost vodita zgolj iz napake v napako, ne pomagajo niti osvežitve s klopi, V 82.minuti Cigut preprečuje skorajda nemogoče. Protinapad in asistenca Atanasova, Cigut pa najprej brani poskus Žganjara, nato še Megliča, oba pa sta bila sama pred golom.

4:1 Sočič (88.minuta)

Naša ekipa domačinom tik pred koncem dovoli še četrti zadetek. Po predložku kljub zdrsi s težkega položaja zadeva še rezervist Sočič za končnih ČARDA – ODRANCI 4:1.

Naša ekipa je derbi dobro pričela, kar pa je bilo zdaleč premalo. Drugi polčas je bil preprosto preslab, da bi se naša ekipa vnovič rezultatsko vračala, kot se je ničkolikokrat. Ob tej priložnosti NK ČARDI čestitamo za zasluženo osvojen naslov prvaka.

Sezona je končana, naša ekipa je bila vnovič druga. Čeprav primarni cilj ni izpolnjen, ji za dosežek čestitamo.

D.Č.

 

Odzivi po tekmi in končani sezoni:

Kapetan ekipe, PATRIK RADUHA: “Najprej čestitke Čardi za zasluženi naslov prvaka. Po moji oceni so bili celotno sezono na nivoju in predvsem konstantni, niso izgubili tekme, zato so zasluženo tu, kjer so. Ob tej priložnosti jim čestitam in jim želim obilo uspeha v kvalifikacijah za 3.SNL, ter hkrati upam, da se jim uspe uvrstiti v 3.SNL, ker si to tudi zaslužijo. Glede tekme pa… prvi polčas smo bil dovolj igrivi, imeli smo posest in kontrolo nad samo tekmo. Kljub temu smo šli na odmor z zaostankom 1:2, saj smo oba zadetka prejeli po naših napakah in praktično iz protinapadov. Kljub temu smo se med polčasom zmenili kako in kaj naprej, saj tekma še ni bila izgubljena. Toda kmalu v 2.polčasu smo prejeli zadetek, ki nas je mogoče presekal in odrezal krila. Postali smo preveč žični, nervozni in to v taki tekmi, kot je bil ta derbi s Čardo ne pride v poštev. Tukaj jaz prevzemam odgovornost, da nisem držal ekipe, da bi bili bolj mirni, Sam sem bil mogoče prvi, ki je bil najbolj nervozen in živčen, tega si kot kapetan ne bi smel dovoliti. Mogoče sem izgorel v preveliki želji in bil kaznovan. Ne glede na to, drugi polčas z naše strani katastrofalen. Kako smo delovali na igrišču… tega si preprosto ne bi smeli dovoliti. Tako se za NK Odranci preprosto ne igra. Je kar je, treba si je pogledati v oči, pogovoriti in iti naprej. S sezono seveda nismo zadovoljni, hoteli smo biti prvaki. Že drugo sezono zapored nam ni uspelo. Sedaj ne smemo izgubiti glave in obupati. V prvi vrsti se moramo dobro spočiti in nato v priprave kreniti močno in odločno z željo po 3.SNL in na juriš, drugo nam preprosto ne ostane. Ob tej priložnosti bi se rad opravičil vsem odranskim navijačem, saj 2.polčas proti Čardi ni bil odraz tega, kar mi znamo.”

Glavni trener, DAMIR ČONTALA: “Zelo soliden prvi polčas oz. skoraj bi lahko rekel, odličen v fazi napada. Imeli smo mirne iznose od vratarja, z lahkoto odgovarjali na pritisk nasprotnika, ter imeli posest in kotrolo. Nikakor pa nismo bili dovolj agresivni v igri brez žoge. Nasprotniku smo dopuščali, da je bil lahko miren z žogo in si pripravljal priložnosti. Drugi polčas pa je za pozabo. Več kot očitno je bilo vidno, da je novo razoćaranje ob ponovni neosvojitvi prvaka PNL vplivalo na “glave” igralcev. Čeprav smo si za to tekmo postavili cilj, da ostanemo edina neporažena ekipa v prvenstvu, je bila psihološka izpraznjenost prevelika, s tem pa premalo energije, želje in predvsem odgovornosti, ter discipline v igri, da bi lahko prišli do pozitivnega rezultata proti odlični Čardi”