OBČINA ODRANCI

ODRANCI – KOPER

ODRANCI 0 - 3 KOPER
22 Nov 2023 - 13:303.krog pokala Pivovarne Union, ŠRC ODRANCI

Za našo člansko ekipo je tudi zadnje dejanje te jeseni. Pokalni obračun 3.kroga pokala Union je bil za ekipo “kot češnja na torti” za konec jesenskega dela sezone. Ni bilo lahko. Nasprotnik je bil razumljivo favoriziran, a je ta primat potrdil šele v 2.polčasu obračuna, ko je trikrat zatresel mrežo naše ekipe.

Naša ekipa je odigrala sila borbeno tekmo. Že od prve minute se je nasprotniku odločno upirala. Posest je sicer bila na strani primorcev, a so naši fantje z vestnim pokrivanjem, medsebojno pomočjo in predvsem veliko teka gostom močno “nagajali” v njihovi igri kratkih podaj. Resda si naša ekipa resnejše priložnosti ni pripravila, vratar Hvalič je imel zgolj nekaj dela ob poskusu Vorija ob koncu polčasa. Med vratnicama se je izkazal tudi Patrik Kuhar, ki je sredi prvega polčasa ubranil “zicer” Mulahusejnoviča in nato še poskus Nkade, medtem, ko je Jelenič po predložku z neposredne bližin z glavo žogo poslal čez prazno mrežo.

V 1.polčasu se je poškodoval še Šinkec in Erniša ga je bil prisiljen zamenjati z Lorbekom.

Med polčasom so gostje izvedli kar 4 menjave in trener Safet Hadžić je na igrišče poslal nekatere standardne člane prve enajsterice (Palčič, Vešner Tičič, Groznica in Osuji), kar je v nadaljevanju naredilo razliko proti naši ekipi. Gostje so povedli sredi 58.minute. Po podaji iz kota je bil z glavo uspešen Mulahusejnović, sredi 60.minute pa po napaki naše ekipe še Nkada. Medtem je tudi Erniša opravil menjave in minute namenil čisto vsem rezervistom, razen rezervnega vratarja Kutoša. Gostje so zmago z 0:3 potrdili sredi 87.minute z golom Osujija.

Naša ekipa je tako z lepim vtisom zaključila jesenski del tekmovanja. Tekmo je zaznamovalo hladno in vetrovno vreme, ki pa je v športni park privabilo okrog 200 ljubiteljev nogometa, kljub močno neugodnemu terminu za našo publiko. Čez termin, ki ga je delegirala krovna nogometna organizacija so te dni v našem klubu imeli marsikaj za povedati tako igralci, kot tudi strokovni štab in tudi vodstvo kluba.

Naša ekipa sedaj odhaja na zimski odmor, na zelenice pa se v zimskih pripravah vrača v začetku februarja 2024. VSEM GLEDALCEM in NAVIJAČEM, ki ste nas spremljali to jesen, se v klubu iz srca zahvaljujemo.

D.Č.

Video celotne tekme: TUKAJ (stream NZS.si)

Prispevek Vestnik.si: TUKAJ

Prispevek Sobotainfo.com: TUKAJ

Prispevek Pomurec.com: TUKAJ

Odzivi iz našega tabora po tekmi:

namestnik kapetana Niko Tompa: “Današnja tekma je bila ena nagrada za vse nas igralce, ki smo trdo delali zadnje 4 mesece in uspešno končali prvenstveno jesen brez poraza. V 1.polčasu smo odlično stali v obrambi, tako, da so naš zid koprčani stežka prebijali. Nato smo v 2.polčasu kondicijsko malce padla, nato še mentalno po prvem prejetem zadetku. Koper je nato pokazal, zakaj so pod prvom 1.SNL. Čestitke ekipi za prikazano skozi jesenski del sezone. Zdaj pa lepo na pavzo, nato pa priprava na spomladanski del, kjer vsi vemo, kaj je naša naloga.”

kapetan ekipe, Patrik Raduha: “Tekma s Koprom je za nami, kar je bila ena nagrada za uspešen jesenski del sezone. Žreb nam je namenil prvoligaša iz Kopra. Gre za zelo dobro ekipo, ki ni zaman pod vrhom 1.SNL. Vedeli smo, da bomo “trpeli”, da bo nasprotnik držal žogo, kar je povsem normalno. Ampak mislim, da smo se dobro odrezali, v obrambi smo stali odlično, top, imeli smo sicer dve situaciji, kjer bi lahko bolje zaključili, mogoče zadeli, je pa dejstvo, da Koper ima tudi odlično obrambo. V nadaljevanju smo malce padli in prejeli zadetek iz prekinitve, kar smo najmanj čakali, saj nas nasprotnik ni izigral. Nič ne de, nismo bili ponižani, ob tej priložnosti Kopru čestitam za zmago in uvrstitev v nadaljevanje pokala ter jim želim uspešno nadaljevanju tudi prvenstvene sezone. Bi se pa “obregnil” ob nogometno zvezo Slovenijo, kor organizatorico pokala. Žalostno je, da nam dajo tekmo sredi delovnega tedna, saj bi v primeru igranja za vikend bilo na tekmi po mojem mnenju 600-700 gledalcev. S tem se na nikakršen način ne podpira “malih klubov”, saj bi lahko denimo Koper igral zaostalo prvenstveno tekmo, namesto pokalno med tednom in bi lahko bila ta tekma za vikend, kar je žalostno s strani krovne nogometne organizacije. Ob tej priložnosti pa se vsem navijačem zahvaljujem za podporo v tem jesenskem delu. V spomladanskem delu jih pričakujem še v večjem številu, kajti z njimi bomo lažje prišli do želenega uspeha.