OBČINA ODRANCI

” ZA KONEC REMI PROTI KRIŽEVCEM “

Konec je tudi letošnje tretjeligaške sezone, katero je naša ekipa končala na 3.mestu. Za konec smo v domačem ŠRC gostili novinca Križevce in remizirali z 1:1. Srečanje ni odločalo praktično o ničemer. Tekmo je zaznamovalo lepo število priložnosti na naši strani, gostje so pokazali veliko želje, a zmagovalca ni bilo.

1:0 Kalamar (5.minuta)

Naša ekipa je tekmo začela odlično že v 5.minuti povedli. Najprej predložek Matjašeca z leve strani, žoga je bila odbita, a jo je v mrežo pospravil Kalamar in naši fantje so si hitro priigrali rezultatsko prednost.

 image_1

V 7.minuti je po desni prodrl Balažic Ivo, streljal, a Zver, ki je v Odrancih branil zadnjo tekmo kariere, je strel ubranil. Dogajanje je bilo do 38.minute dokaj mirno, nato vendarle priložnost naših. Levo od gola gostov je preigraval Pavel, poskusil s predložkom, ki bi kaj hitro lahko končal v mreži, gostje so žogo izbijali z golove črte. V 42.minuti je Žugelj zapravil najlepšo priložnost v 1.delu igre. Njegov precizen poskus z 11m je Zver atraktivno ubranil in preprečil povišanje vodstva naših. Pri minimalni prednost naše ekipe je ostalo vse do odhoda na odmor.

image_2

Gostje so v 2.polčas krenili podjetneje, v 47.minuti je s 16m meril Rocner, a udaril malce mimo vrat Raduhe. V 61.minuti je prodrl Pavel, asistiral do Gostana, kateremu je strel Zver ubranil.

1:1 Šlihthuber (63.minuta)

Dve minuti pozneje pa se je nepričakovano tresla tudi naša mreža. Predložek gostov je z glavo izkoristil Šlihthuber. Strel je presenetil tudi Raduho in tresla se je tudi naša mreža, semafor pa kazal rezultat 1:1.

V 71.minuti domiselna kombinacija naših. Predložek rezervista Horvata je Žugelj lepo prepustil prostemu Gostanu, toda naš kapetan tokrat ni bil pri strelu in je žogo poslal visoko čez vrata gostov. V 73.minuti je po podaji Matjašeca čez gol streljal tudi Horvat.

image_2 (1)

Vse do konca srečanja se rezultat ni menjal in ekipi sta se morali zadovoljiti s po točko v zadnjem krogu prvenstva. Naša ekipa je torej osvojila končno 3.mesto in izpolnila cilj, zadan na začetku prvenstva. Sedaj je pred varovanci trenerja Zvera še polfinalni obračun pokala MNZ Lendava. V Lendavi bodo gostovali pri Nafti in tu bo šlo še veliko bolj zares. Prvenstvo 3.SNL pa se vse do sredine avgusta poslavlja.

D.Č.