OBČINA ODRANCI

POLANA PADLA PO ZADETKU BALAŽICA

Lepo sončno nedeljsko popoldne je v Veliko Polano privabilo okrog 350 ljubiteljev nogometa. V “evropski prestolnici štorkelj” je gostovala naša ekipa. Gledalci so spremljali razgibano, na trenutke tudi ostro nogometno predstavo, v kateri je po 90.minutah tekme slavila naša ekipa. Tekmo so zaznamovale tudi neljube poškodbe. Žal, ampak tudi to je sestavni del nogometa. Poglejmo k dogajanju na zelenici.

Utrinki pred tekmo – VIDEO

V uvodnih minutah je bila pobuda na strani naše ekipe, prva resnejša priložnost pa se je ponudila že v 3.minuti, ko je po podaji Tompe iz avta s 16m s t.i. “prve” meril Erik Hozjan, a se je izkazal domači vratar Šeruga. V 15.minuti so si priložnost pripravili domačini. Podajo iz kota je izvajal Horvat Kapun, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Žalik, a z glavo meril mimo vrat. V 28.minuti je predložek izvajal Jerebic, Raduha pa podaljšal do Tompe, ki je nekoliko desno meril mimo gola. Že v naslednji minuti se je v priložnosti znašel nekdanji član našega kluba, Luka Ivanič, a ni izkoristil podaljšane žoge. Z glavo jo je poslal v naročje Raduhe, ki je po dveh tekmah ponovno stopil med vratnici. Priložnosti kar niso minile in že v 30. se je v njej znašel Balažic. Predložek z leve tokrat Erika Hozjana, Balažic pa je s konicami prstov spet streljal mimo okvira domačega gola.

14563359_10153782081271262_7459871375538508117_n

V 32.minuti sledi zares zrela priložnost naših. Balažic je lepo prenesel igro na desno strani, kjer je Tompa potegnil proti kazenskemu prostoru in centriral, pred vrati pa je bil v dvoboju z domačim branilcem Kranjecem nekoliko prekratek Erik Hozjan. Domača vrata so bila namreč prazna. V 38.minuti so domačini podajo Matjašeca iz kota sicer odbili, a le do mladega Copota, ki je z roba kazenskega prostora močno udaril, a vnovič mimo vrat. Medtem se je na domači strani v dvoboju s Tompo, kot se je pozneje izkazalo, huje poškodoval domači branilec Peter Kranjec. Krepko v sodnikovem dodatku je imel zadnjo priložnost v 1.polčasu Balažic, a je z glavo spet meril mimo vrat. Pri začetnem izidu se je končal prvi del igre.

0:1 Balažic (50.minuta)

V uvodnih minutah nadaljevanja pa se je vendarle zatresla mreža, in to domača. Prosti strel z desne strani je po prekršku nad Balažicem izvajal Matjašec. Predložek je izkoristil prav Balažic in na prvi vratnici žogo podaljšal, Šeruga je bil prekratek in s pomočjo prečnika se je zatresla domača mreža.

14601128_10153782146391262_7282707964003835679_n

V 54.minuti vnovič kombinacija istega dvojca, tokrat je po podaji iz kota Balažic na prvi vratnici z glavo streljal čez gol. V 58.minuti se je Tompa znašel v idealni priložnosti za dosego zadetka. Po dvojni kombinaciji z Balažicem je hitro krenil pred gol, kjer pa mu je za zaključek zmanjkalo prostora in Šeruga je podvojitev vodstva preprečil z novo obrambo. V 61.minuti bi lahko za našo ekipo kaj hitro sledila kazen. Po kotu in gneči pred golom Polane je bila žoga izbita in Kotnik se je kar naenkrat znašel sam v protinapadu. Na srečo je le tega zaključil z udarcem mimo vrat. V 73.minuti je po predložku Balažica z desne strani Horvat na oddaljenejši vratnici stresel tudi prečko. Že v naslednji minuti pa predložka Kotnika na drugi strani ni izkoristil rezervist Kelenc. Streljal je namreč v Raduho.

Kljub nekaterim “delikatnim” situacijam si je naša ekipa priigrala minimalno zmago. Omenimo še, da se je ob koncu obračunu v dvoboju z domačim igralcem poškodoval tudi Bojan Matjašec. Resnost njegov poškodbe ugotavlja še zdravniška služba. Zmaga je torej tu, v SOBOTO PA VSI NAVIJAT V ŠRC PROTI NAFTI !!!

D.Č.