OBČINA ODRANCI

PRIJATELJSKE TEKME: “Za uvod premagali Rakičan”

Igrišče z umetno travo v Lendavi

Nedelja, 18.02.2018 ob 16.00

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)

Gledalcev: 20

 

Postava Odranci:

Ferenčak, Jerebic, Copot, Kalamar, Matjašec, Raduha, Kuzma, Balažic, Zagorec, Graj, Vinkovič

Igrali so še:

Kavaš V., Gerencser, Horvat P., Čurič, Sobočan, Horvat B.

Trener: Bojan Jančar

 

Strelci Odranci: Vinkovič (4,61), Zagorec (10), Raduha (49-11m, 88), Balažic (52), Graj (60)

 

ODRANCI RAKIČAN 7:3 (2:2)

Zadnjo nedeljo je naša članska ekipa vendarle odigrala svojo prvo prijateljsko srečanje v teh zimskih pripravah. In če je bila za nasprotnika predvidena ekipa Ormoža, so se našim fantom zoperstavili konkurenti iz Rakičana. Ekipa Ormoža je namreč prihod na tekmo precej pozno odpovedala. V nedeljskem mrzlem popoldnevu je pod lendavskimi vinogradi na igrišču z umetno travo bolj kot ne “zmrzovali” kakih 20 gledalcev.

Naša ekipa je dobro odprla srečanje in kljub do sedaj redkim treningom z žogo hitro prevzela pobudo in s kombinatorno igro hitro povedla z 2:0. Najprej je v 4.minuti po podaji Kalamarja z desne strani zadel Vinkovič. V 10.minuti je napako rakičanskega vratarja izkoristil novinec Zagorec in svoj debi v našem dresu kronal s strelom v bolj ali ne prazno mrežo nasprotnika. Nato so zaigrali tudi gostje in ob koncu polčasa celo uspeli izenačiti. Najprej po napaki Copota v 31.minuti in po protinapadu v 39.minuti. Obakrat strelec Godvajs in 2:2 je bil tudi rezultat polčasa. 

V nadaljevanju spet boljša predstava naše ekipe. Trener Jančar je nekoliko premešal karte in v 49.minuti so nogometaši Rakičana v svojem kazenskem prostoru nepravilno ovirali Vinkoviča. Strel z bele točke je suvererno izkoristil Raduha. Tri minute pozneje se je Raduha izkazal v vlogi podajalca. Njegov predložek je v gol pretvoril Balažic. V 54.minuti so gostje rezultat spet uspeli znižati, a je Graj v 60.minuti z neubranljivim strelom s 30m spet povišal vodstvo naših na 5:3. Po asistenci Balažica je pred odhodom v slačilnico, natančneje v 61.minuti za 6:3 zadel Vinkovič. Piko na i prvi zmagi na prijateljskih obračunih je v 88.minuti po odbiti žogi s svojim drugim zadetkom na obračunu potrdil Raduha.

Ekipi se bosta vnovič srečali v spomladanskem delu prvenstva, seveda bo takrat šlo bistveno bolj zares. Našo ekipo v soboto ob 14.00 uri na igrišču z umetno travo v Lendavi čaka nov prijateljski obračun, nasprotnik pa bo drugoligaška ekipa Nafte 1903, seveda ob predpostavki, da bo vreme zdržalo.

Omenimo še, da so obračun izpustili vratar Prša, branilec Zver, Dejan Sreš in Stanislav Levačič. Razlogi tičijo v boleznih in poškodbah. Trener Janćar je minutažo namenil tudi mladim igralcem. Priložnost za igro so tako dobili  mladinec Sobočan, ter Blaž Horvat in vratar Kavaš Vito, ki igrata še za kadetsko ekipo.

D.Č.