OBČINA ODRANCI

PRIJATELJSKE TEKME: “Namesto tekme v Kuzmi tesen poraz proti Hotižanom”

Igrišče z umetno travo v Lendavi
Nedelja, 18.03.2018 ob 16.00
Gledalcev: 30
Glavni sodnik: Damjan Borovič (Mostje)
Postava Odranci:
Prša, Jerebic, Kalamar, Gerencser, Copot, Kuzma, Zagorec, Balažic, Horvat, Graj, Vinkovič
Igrali so še:
Čurič, Levačič, Sreš
TRENER: Bojan Jančar

 

ODRANCI – HOTIZA 2:3 (1:0)

Strelci: Horvat (41), Sreš (83); Polareczki (44), Skoliber (56), Vinko (80)-11m

Po odpovedi in prestavitvi nadaljevanja prvenstva se je naša ekipa s Hotizo na hitro dogovorila za medsedbojni prijateljski obračun, ki naj bi bil zares tisti zadnji test pred nadaljevanjem prvenstvenih obračunov. Ekipi sta se srečali v Lendavi na igrišču z umetno travo in se pomerili v sila mrzlem popoldnevu. Vnovič je bilo izdatno premraženih tudi kakih 30 pogumnežev, ki so si ogledali obračun ekip, ki se bosta na prvenstvenem nivoju v tej spomladi še srečali. Spremljali smo precej zanimiv obračun, tudi tempo igre je bil glede na vreme na zavidljivem nivoju, pravtako smo videli pravzaprav vse. Od zgrešene enajstmetrovke, do zatresenih vratnic, do zapravljenih priložnosti z neposredne bližine gola. Trener Jančar je kot že ničkolikokrat pogrešal več igralcev. Na listi poškodovanih so še naprej Tompa, Zver in Matjašec, zaradi bolezni je manjkal tudi Patrik Raduha.

Nogometaši Hotize so našo ekipo že od samega začetka napadali visoko na naši polovici. Nasprotnik je imel vse do zadnjih minut prvega dela igre nekaj več od igre, a je kljub vsemu povedla naša ekipa. V 40.minuti je najprej Prekupec ubranil strel Vinkoviču z 20m, a je minuto pozneje Horvat izkoristil lep predložek Balažica z desne strani in zadel za 1:0. Vodstvo naše ekipe pa se je obdržalo zgolj do 44.minute, ko so Hotižani izenačili. Po podaji na desno stran, je na oddaljenejšo vratnico uspešno meril Roland Polareczki, ki velja za eno najodmevnejših hotiških okrepitev v tej zimi. Pri remiju sta obe ekipi odšli na krajši odmor. 

V 50.minuti je naša ekipa zaostajala z 1:2, saj je bil uspešen Skoliber. V 61.minuti je prosti strel z 20m izvajal Balažic, ki je lepo meril, a zadel vratnico, pri tem pa je s skrajnimi močmi posredoval Prekupec. V 65.minuti je na drugi strani s 5m poskus Hotižanov branil tudi Prša. V 75.minuti je bil v kazenskem prostoru Hotize nepravilno zaustavljen Zagorec. Enajstmetrovko je izvedel Sreš, a meril mimo vrat. Kar ni izkoristil Sreš, pa je na nasprotni strani Miran Vinko. V 80.minuti je pravtako zaradi prekrška iz 11m še tretjič premagal Pršo za vodstvo z 1:3. Toda srečanje še ni bilo končano. Naša ekipa je odgovorila v 83.minuti, ko je Sreš zadel z desne strani in se vsaj nekoliko oddolžil za zapravljeno belo točko. Vse do izteka devetdesete je naša ekipa oblegala vrata Hotize, a so silni poskusi ostali neizkoriščeni in zmage se je veselila Hotiza. Nov obračun čaka obe ekipi na samem koncu prvenstva. Takrat utegne odločati veliko…

D.Č.

Foto: Pomurec.com / nkodranci