OBČINA ODRANCI

Štart v spomladanski del s šestico v mreži Turnišča

S tekmami 16.kroga so tretjeligaši v vzhodni skupini vendarle zakorakali v nadaljevanje prvenstva. Po dolgih pripravah se je torej začelo zares in vnovič so v igri tudi točke. Naša ekipa je za začetek doma pričakal devetouvrščeno Turnišče. Kljub zvrhani meri previdnosti pa je vsaj kar se rezultata tiče, ekipa uvodno nalogo odpravila z odliko. Šest zadetkov v mreži Turnišča in še nekaj zapravljenih priložnosti je bil izplen prvega obračuna v nadaljevanju prvenstva. In to kljub dejstvu, da so v ekipi manjkali že dlje časa poškodovana Tompa in Zver, ter tudi Aleš Kalamar. Naša ekipa se je publiki predstavila v povsem novih dresih, katere je finančno podprl pokrovitelj M.D.C. Zadravec d.o.o. iz Vučje vasi

članska ekipa v novih dresih s pokroviteljem M.D.C. Zadravec d.o.o.

Fantje so v tekmo krenili napadalno in kaj kmalu je prišla nagrada za dober uvod.

1:0 Graj (5.minuta)

V 5.minuti je naša ekipa kombinirala 20m od vrat Turnišča. Resnejši del akcije je nadaljeval Zagorec in lepo asistiral Graju na levo stran, ki se je znašel osamljen pred vratarjem Vučkom in meril pod prečnik, ter hitro zastresel mrežo Turnišča za vodstvo naše ekipe.

V 13.minuti je Zagorec meril z glavo po podaji iz kota, ki ga je izvajal Matjašec. Vučko je strel ubranil.

2:0 Vinkovič (17.minuta)

Naša ekipa je spet kombinirala pred golom gostov. najprej je streljal Balažic in stresel vratnico, odbitek pa je v mrežo pospravil Vinkovič, ter podvojil vodstvo naših na 2:0.

Vinkovič je imel vnovično zrelo priložnost v 30.minuti, a je meril čez gol. Vmes je bil trener Jančar prisiljen v prvo menjavo, saj se je poškodoval Matjašec. V igro je poslal Patrika Horvata, ki se je na bočnem položaju dobro znašel.

3:0 Balažic (41.minuta)

Prav Horvat je v 41.minuti streljal z leve strani po asistenci Graja. Vučko je strel sicer ubranil, a je na odbito žogo stekel Balažic in zadel za rezultat prvega dela, 3:0 v korist naše ekipe.

V drugem delu je bila situacija na igrišču identična prvemu delu. Naša ekipa je še naprej prevladovala na zelenici. V 56.minuti je Balažic poslal podajo iz kota in meril kar direkt na gol. Vučko je imel nemalo težav, a svojo mrežo ohranil nedotaknjeno po tem, ko je žogo izbil s črte.

4:0 Vinkovič (73.minuta)

V 73,minuti so naši fantje spet izpeljali lep napad v katerega je po desni strani krenil Balažic in pobegnil obrambi Turnišča. Sledila je podaja pred gol Vinkoviču, kateremu z nekaj metrov ni bila težava žogo poslati v prazno mrežo- 4:0

5:0 Raduha (81.minuta)

Sredi drugega polčasa je trener Jančar minute za igro namenil tudi Srešu. Slednji je v 81.minuti izvedel prosti strel z 20m. Žoga je končala v živem zidu, a se odbila do Raduhe, ki jo je s pomočjo vratnice poslal za hrbet Vučka za rezultat 5:0.

6:0 Balažic (89.minuta)

Pravo goliado na obračunu je v 81.minuti zaključil Balažic in v kazenskem prostoru preigral kar 2 nogometaša Turnišča in akcijo zaključil s strelom v t.i. rašle in postavil končni rezultat 6:0 v korist naše ekipe.

Uvod v nadaljevanje prvenstva je bil torej zelo uspešen. Zmaga se je seveda primerno proslavila, a sedaj je čas, da se strasti umirijo in se ekipa v miru pripravi na sobotno sosedski obračun proti Črenšovcem, kjer bo prisotnega še nekaj dodatnega naboja.

D.Č.