OBČINA ODRANCI

Začetni 25-minutni mrk odnesel točke proti Črenšovcem, v nedeljo popravni izpit proti Ljutomeru

Najprej je deževje na praznično soboto, 31.3. odneslo sosedski dvoboj v Črenšovcih, tokrat pa je včerajšnja sreda vendarle poskrbela za igranje zaostalega obračuna 17.kroga. 300 gledalcev v Črenšovcih je videlo kar 5 zadetkov, na našo žalost, tri v naši mreži. Prišel je prvi spomladanski poraz, ki je boleč, a še zdaleč usoden. Tokrat je bilo za našo ekipo usodnih “nerazpoznavnih” prvih 25.minut obračuna.

1:0 Treska (7.minuta)

Že sam začetek obračuna je naša ekipa pričela v nekakšnem krču. Domačini so odločno krenili proti našemu golu in že v 7.minuti je bil Prša prisiljen pobrati žogo iz svoje mreže. Domačini so izvajali kot z leve strani. V gneči pred našim golom je bil najvišji Treska in žogo preusmeril na oddaljenejšo vratnico za domače vodstvo z 1:0.

V 16.minuti si je prvo priložnost pripravila tudi naša ekipa. Na robu kazenskega prostora so kombinirali Kalamar, Zagorec in naposled Balažic, ki je končal akcijo s strelom čez gol. Balažic je v 20.minuti po dolgi podaji poskušal z lobom premagati domačega vratarja, a streljal mimo gola. V 20.minuti je na nasprotni strani po odbiti žogi s kota poskušal Virag, a je Prša bil na mestu. “Pirove akcije” naše ekipe so bile premalo, da bi zmedle domačo zasedbo, ki je v 22.minuti povedla z 2:0.

2:0 Biro (22.minuta)

Domačini so pripravljali nov napad kakih 30m od gola Prše. Sledila je lepa diagonalna podaja v globino, katero je na oddaljenejši vratnici izkoristil Biro in še drugič premagal Pršo.

Tri minute kasneje so domači povedli s 3:0. Akcija pa skoraj identična prejšnji.

3:0 Treska (25.minuta)

Tokrat je bil v vlogi podajalca Skuhala. Vnovič diagonalna globinska podaja, tokrat Treski, slednji pa še drugič na obračunu v polno.

Nekakšen mrk, nerazpoznavna igra brez prave ideje je bila v naši ekipi nekako prekinjena v 30.minuti.

3:1 Raduha (30.minuta)

Podajo iz kota je tokrat poslal Balažic. Oster predložek so domačini sicer poskušal odbiti, a je pri tem domači branilec z glavo nastreljal soigralca, žoga pa se je odbila do prostega Raduhe, ki je z glavo rezultat znižal na 3:1 in naši ekipi vlil nekaj upanja, da se vseeno vrne v tekmo.

V 45.minuti je po asistenci Balažica z 20m streljal Graj, a meril čez gol. Pri tem se je končal tudi prvi del igre.

V nadaljevanju je naša ekipa igrala bolj odprto. Trener Jančar je namesto Kuzme na zelenico poslal Horvata, ki je po levi strani precej poživil igro naše ekipe. Toda domačini so pridno čakali na protinapade. V 52.minuti je v enega izmed takih krenil Skuhala, poskušal s povratno podajo, a kljub nevarni situaciji akcija ni imela pravega zaključka. 

3:2 Balažic (65.minuta)

V 65.minuti pa zadetek naše ekipe za rezultatski približek. Po akciji na levi strani je do priložnosti za predložek prišel Vinkovič, kar je naposled tudi storil. Lepo podajo je pred vrati najbolje izkoristil Balažic in zadel za 2:1. Vratar Božek je bil sicer na žogi, a je bil udarec Balažica preprosto premočan.

Dve minuti pozneje se je naša ekipa spogledovala z izenačenjem. Akcijo pred golom domačih je poskušal z atraktivnimi “škarjicami” zaključiti Horvat, a je žogo nevedoč podal do Balažica, slednji jo je poskušal spraviti do Kalamarja, ki pa v gneči neposredno pred domačim golom ni uspel najti pravega zaključka akcije. 

Vmes je bil trener Jančar prisiljen namesto poškodovanega Vinkoviča na igrišče poslati Levačiča in v 80.minuti je prav Levačič imel dokaj lepo situacijo za dosego gola. Povratno podajo Horvata je s strelom preusmeril čez gol. Domačini so v 87.minuti odigrali enega najobetavnejših protinapadov na tekmi. V njega je krenil Biro in s povratno podajo lepo našel prostega Skuhalo, toda strel je iz idealne situacije ubranil Prša. Naša ekipa je imela po prekršku nad Kalamarjem v izdihljajih tekme še možnost prostega strela, a je Balažic nastreljal domači živi zid. 

Tako je ostalo pri tesni domači zmaga. Naša ekipa se je bila na čelu s svojimi navijači prisiljena spoprijateljiti s prvim spomladanskim porazom nad Črenšovci, ki so tokrat pokazali veliko želje in bili zraven tega v uvodu tekme še strelsko razpoloženi.

Možnost popravnega izpita prihaja že v nedeljo.. V ŠRC Odranci prihaja četrtouvrščena ekipa Ljutomera. Torej nasprotnik, ki je višje pozicioniran, kot Črenšovci. Lepo bi bilo, če bi naša ekipa pokazala podobno, kot v Ljutomeru jeseni, kjer je odigrala bržkone najboljšo tekmo prve polovice sezone. Žal tokrat brez Raduhe, ki bo zaradi bonusa rumenih kartonov zgolj med gledalci. Popravni izpit je torej kot na dlani, le izkoristiti ga je treba. Vabljeni k ogledu!

D.Č.

Foto: Pomurec.com

Več fotografij: TUKAJ (Pomurec.com)