OBČINA ODRANCI

Preobrat proti Čardi za nove tri točke, že v sredo zaostala tekma s Črenšovci

Lahko bi rekli, da se je skorajda ponovila jesenska zgodba s tekme proti Čardi. Tudi tokrat je bilo, lahko bi rekli “peklensko hudo”. Po mizernem prvem polčasu v nadaljevanju najprej vodstvo gostov, potem pa preobrat za nove tri točke, v večini v režiji Davida Vinkoviča. Tekma s koncem za dobre živce tako na igrišču, kot na tribunah.

Naši obrambi je največ težav povzročal predvsem Kevin Poredoš, ki je v 5.minuti streljal z leve strani. Prša je bil prisiljen prvič posredovati, žogo je odbil Patrik Horvat. V 14.minuti je Raduha asistiral na desno stran prostemu Graju, ki je meril mimo vrat. V 28.minuti je Čarda odigrala hiter protinapad prek Legena, katerega strel je uspel ukrotiti Prša. Balažic je v 39.minuti po predložku Horvata z glavo meril mimo vrat. Najlepšo priložnost v 1.delu igre je za našo ekipo zapravil Zagorec, potem, ko je povratno podajo Graja nastreljal čez gol gostov. Ekipi sta na odmor odšle, tako kot vse ostale v nedeljskem popoldanskem terminu brez zadetkov.

V nadaljevanju je v 49.minuti protinapad odigrala tudi naša ekipa in to prek Jerebica in Zagorca. Akcijo je zaključil Vinkovič s strelom z desne mimo vrat gostov.

0:1 Poredoš (57.minuta)

57.minuta je bila prelomna za dotedanji potek tekme. Gostje so streljali z roba 16m prostora. Prša je zvit strel sicer ubranil, a je na odbito žogo naletel Poredoš in s pomočjo prečke Čardo povedel v vodstvo z 0:1.

V 62.minuti je imel naš čuvaj mreže vnovič precej dela, tokrat s strelom Korpiča s 25m. Kljub vsemu je strel uspel ubraniti. V 70.minuti je rezervist Sreš lepo zaposlil Zagorca. Slednji je streljal na oddaljenejšo vratnico, a je žoga za las švignila mimo vrat Čarde.

1:1 Raduha (79.minuta)- enajstmetrovka

Nato je naša ekipa vendarle močneje pritisnila na gol gostov. V 79.minuti je Vinkovič prodrol po desni strani, a bil nepravilno zaustavljen v kazenskem prostoru gostov. Sodnik Borošak je nemudoma signaliziral strel z bele točke, katerega je izkoristil Raduha za izenačenje na 1:1.

Zadetek Raduhe za izenačenje iz 11m- VIDEO

Naša ekipa je začutila priložnost po popolnem preobratu, a ji vse do 87.minuti ni šlo vse od rok in kazalo je na delitev točk.

2:1 Vinkovič (87.minuta)

V enega zadnjih napadov na tekmi se je vključil branilec Jerebic in z dolgo žogo lepo našel prostega Balažica na desni strani. Slednji je žogo poslal na rob kazenskega prostora Vinkoviču, ki se je odločil za strel, ki ni obetal veliko. A žoga se je izpolzela izpod nog Buzetija in končala v mreži gostov. Naša ekipa je povedla z 2:1 in tekmo srečno pripeljala do konca in se veselila novih treh točk.

Moramo pošteno priznati, da je v tem dvoboju bilo zares nekaj športne sreče. ” A vsak je svoje sreče kovač “, za katero je kljub vsemu potrebno nekaj postoriti. Že v sredo čaka ekipo zaostali obračun v Črenšovcih, kateri bo po remiju Črenšovčanov v Polani za enega zanimivejših sosedskih v tem prvenstvu. Žoga bo s sredine krenila ob 16.30 uri, zato vabljeni k navijanju!!! Pomoč iza ograje bo tokrat več kot dobrodošla.

D.Č.