OBČINA ODRANCI

V Turnišču točka z močno grenkim priokusom

Tekma 11.kroga letošnje tretjeligaške sezone se spet ni izšla po željah naše ekipe, niti gledalcev, ki so jo na tem gostovanju pospremili v kar lepem številu. Momenti prevlade so bili naposled premalo, do nove zmage ni pomagala niti rošada začetne enajsterice trenerja Cifra, v kateri se je poleg Kevina Cara in Patrika Horvata v konici napada znašel tudi kadet Denis Kociper. Začelo se je slabo, po rezultatskem preobratu je kazalo na bolje, a so domačini bili krepko v sodnikovem podaljšku nagrajeni za vložen trud v tem obračunu. Varovanci trenerja Cifra imajo v zadnjih tekmah precej težav s krivuljo svoje igre, ki se na tekmo vzpenja in pada tudi po trikrat.

Po začetnem otipavanju obeh nasprotnikov so prvič resneje zapretili domačini in v 17.minuti po predložku Županiča z leve strani Lebar strelja čez gol. V 21.minuti priložnost tudi za naše. Po podaji s kota Horvat meri z glavo, domačini pa žogo izbijajo z golove črte. V 23.minuti je Koren Aleksander z roba kazenskega prostora stresel tudi prečnik, pri tem je imel prste vmes tudi vratar Prša, ki je malce spremenil let žoge.

1:0 Kovač (34.minuta)

V 34.minuti je Casar nastreljal domači blok, kar je privedlo do hitrega protinapada domačih. Žogo je na levi strani sprejel Lutar in jo asistiral pred gol Kovaču. Slednji je premagal Pršo in domačine popeljal v vodstvo z 1:0.

1:1 Vinkovič (38.minuta)

A že 4 minute pozneje sledi odgovor naše ekipe. Nekoliko levo od je pred domači gol pobegnil Casar in s podajo v prostor lepo zaposlil Vinkoviča, ki je žogo spravil za hrbet vratarja Vučka in rezultat poravnal na 1:1.

Do izteka prvega polčasa se ni več zgodilo nič omembe vrednega in sodnik Gergič je ekipi poslal na odmor.

 

1:2 Horvat (49.minuta)

Takoj v nadaljevanju pa je naša ekipa še drugič zadela. V 49.minuti je Legen z odlično podajo lepo našel prostega Horvata. Slednji si je žogo potisnil nekoliko desno od domačega gola in zadel še drugič, ter preobrnil rezultat v korist naše ekipe za 1:2.

V 68.minuti je Koren Aleksander udaril s prostega strela kakih 25m od vrat Prše. Naš vratar je bil na mestu. V 85.minuti je naša ekipa izvedla protinapad prek rezervista Čuka. Žogo je prejel Vinkovič, streljal z roba 16m prostora in stresel prečnik.

2:2 Lutar (93.minuta)

V zadnjih minutah obračuna so domačini našo ekipo povsem potisnili na svojo polovico. Prekršek Sreša, naposled za 5 rumeni karton naših na tem obračunu je domačinom globoko v sodnikovem podaljšku, v katerem je imel sodnik Gergič trenutke pred tem že kar nekajkrat piščalko v ustih za končni žvižg, prinesel še prosti strel desno od vrat Prše, kakih 30m od gola, Sledil je oster predložek pred Pršo, naša ekipa žoge ni uspela izbiti, nekako s telesom jo je izbil Prša, a le do Lutarja, ki je povsem nepokrit okroglo usnje potisnil v mrežo in se razveselil točke domače ekipe.

Naša ekipa si je s tem priigrala četrti remi v tej sezoni, a lahko spet močno žaluje za veliko prepoceni oddanima 2 točkama. V nedeljo v športni park prihaja Radgona in dejstvo je, da se bo k nalogi potrebno spraviti bistveno bolj preudarno in s kančkom več želje. Cilj je tako ali tako že jasen!

D.Č.