OBČINA ODRANCI

V minuti popoln preobrat proti Radgoni z igralcem manj!

Tokratni dvoboj proti Radgoni niti približno ni bil takšen, kot tisti pred slabimi tremi meseci. Naša ekipa je imela predvsem na račun hitre izključitve Horvata veliko težav z gosti, ki so predvsem od izključitve naprej igrali dokaj napadalen nogomet in večkrat uspeli ogroziti vrata Prše. Ko je že zgledalo, da bo po vodilnem zadetku sledil povsem nepričakovan poraz naše ekipe, pa je bila za spremembo potrebno zgolj minuta. Da, nogomet piše zares izjemne zgodbe.

Tekmo sta obe ekipi pričeli precej previdno. A že v 15.minuti so se stvari postavile na glavo. Patrik Horvat je pred kazenskim prostorom v veliki želji po osvojitvi žoge svojo nogo dvignil visoko na glavo enega radgonskih branilcev. Sodnik Veselič je bil neizprosen. Sledil je karton rdeče barve našemu igralcu in krepko predčasna prha. Takrat so se stvari začele precej komplicirati in prvotni načrti enih in drugih so bili kmalu povsem drugačni. 

V 21.minuti je Kalamar izgubil žogo 20m od svojega gola, strel Madonu pa je Prša ubranil. V 25.minuti vendarle tudi priložnost naše ekipe. Po predložku Čuka je Pihler nastreljal blok gostujoče obrambe. Gostje so spet “udarili” v 30.minuti. Strel Adama je z leve je prestregel blok naših, žoga pa končala v vratnici. V 37.minuti je Car kar sam krenil proti golu gostov, a streljal mimo gola. Tik pred odhodom na odmor je še Pihler z 20m meril čez gol in ostalo je pri začetnem izidu.

V 60.minuti sledi ena najlepših akcij naše ekipe do tedaj. Car je na desni strani asistiral do Legena, slednji pa domiselno s peto rezervistu Lukaču, ki je streljal na oddaljenjšo vratnico in za las zgrešil gol za vodstvo. V 73.minuti so gostje poskušali z nevarnim predložkom z leve strani, ki pa ni našel naslovnika.  V 77.minuti je prodrl Pihler in odlično streljal z 20m, Strajnšak pa je preprečil lep zadetek, ki bi bržkone končal pod prečnikom gola gostov.

0:1 Adam (81.minuta)

Nato pa sledi šok za naše navijače v 81.minuti! Adam se je neoviran znašel kakih 20m od vrat Prše in streljal na oddaljenejšo vratnico, ter premagal našega čuvaja mreže, ter goste popeljal v vodstvo.

1:1 Vinkovič (84.minuta)

Medtem, ko marsikateri navijač našega kluba ni mogel skriti razočaranja, pa je prišla sprememba v 84.minuti. Kalamar je domiselno poslal podajo čez obrambo gostov in lepo našel Vinkoviča, ki je streljal z glavo. Stranjšak je s skrajnimi močmi nekako preprečil zadetek, a pri odbitku ni uspel posredovati in Vinkovič je zadel za poravnavo rezultata.

2:1 Pihler (85.minuta)

Ntii minuta še ni minila. Gostje pričenjajo s sredine, naša ekipa osvoji žogo na sredini terena, Pihler pa prek desne strani žogo potegne proti sredini terena. Sledi strel na oddaljenejšo vratnico, katerega je Strajnšak pospremil zgolj s pogledom. Tresla se je mreža za vodstvo naše ekipe, pri katerem je ostalo vse do zadnjega žvižga sodnika Veseliča.

Nekateri igralci Radgone so preprosto obsedeli na zelenici tudi po koncu tekme, namreč redko kdo je mislil, da bodo ob vodstvu v zadnji fazi tekme, slednje zapravili v pičli minuti  in to proti nasprotniku, ki je debelih 75 minut igral z igralcem manj. Pa naj si bo kakorkoli… sreča, potrpežljivost ali vztrajnost … vse to je velikokrat merilo za uspeh!

# MI SMO ODRANCI