OBČINA ODRANCI

Štart v novo reorganizirano 3.SNL-vzhod s porazom v Veržeju

To soboto se je pričelo zares tudi v vzhodni skupini tretjeligašev. Neznank je bilo pred samim uvodom kar nekaj, nasplošno pri vseh ekipah, ki bodo tekmovale v letošnji sezoni v vzhodni skupini tretjeligašev. Žreb je naši ekipi za nasprotnika v uvodnem krogu namenil ekipo Veržeja. Oba nasprotnika z dodobra premešanimi zasedbami sta stopili na zelenico pred 250 ljubitelji nogometa na veržejski “Čistini”. Treba je priznati, da so bila pričakovanja v taboru našega kluba pred tem gostovanjem bistveno višja, zato končni izplen uvodnega kroga še toliko bolj preseneča. A četa varovancev trenerja Franca Cifra je bila tokrat milo rečeno povsem druga slika tisti ekipi, ki se je nekaj časa spopadala tudi s prvoligaškim Aluminijem, tokrat žal le bleda senca tiste ekipe. A začelo se je kar optimistično…

Zapravljena enajstmetrovka – Žerdin Mitja (4.minuta)

Uvodni pritisk naše ekipe je sredi 4.minute prerasel v hitro situacijo za dosego vodstva. Po predložku Meznariča je Emruli v domačem kazenskem prostoru po strelu zadel v roko Horvata in sodnik Halilovič je signaliziral enajstmetrovko. Odgovornost je prevzel povratnik v ekipo, Mitja Žerdin, a bi neuspešen. In ta situacija je očitno bistveno skrojila nadaljni potek obračuna. 

1:0 Šalamun (14.minuta)

Naša ekipa se ni uspela pobrati po zapravljeni enajstmetrovki, za kar je bila kaznovana 10 minut pozneje. Hartman je izgubil žogo na sredini igrišča, domačin so krenili v protinapad, katerega je izkoristil Šalamun in domačine popeljal v vodstvo z 1:0.

2:0 Fanedl (27.minuta)

Da bi bila situacija za našo ekipo še težja, je v 27.minuti postregel Andrej Fanedl, ki je s 25m precizno odmeril prosti strel in s strelom okrog živega zidu premagal Šarugo za podvojitev vodstva. V 33.minuti je tako trener Cifer že postregel s prvo menjavo, ko je Šinkeca zamenjal z Kociprom, med odmorom pa še Emrulija z Vinkovičem.

Vinkovič je malce poživil situacijo v nadaljevanju in v 47.minuti z leve strani poskušal ogroziti domača vrata, a se je izkazal Buzeti. 

3:0 Nedižavec (52.minuta) – enajstmetrovka

Toda sredi 52.minute spet sledi povišanje domačega vodstva. Tokrat je v svojem kazenskem prostoru z roko igral Meznarič in Halilović je še drugič na obračunu pokazal na belo piko. Uspešen je bil Nedižavec in tekma je bila skorajda odločena.

V 57.minuti je igro zapustil Žerdin, namesto njega pa prišel na zelenico Patrik Horvat in pogumnejša ofenziva je bila nagrajena sredi 72.minute.

3:1 Horvat Patrik (72.minuta)

Takrat sta dvojno kombinacijo odigrala oba Horvata- Marcel in Patrik, za znižanje pa je zadel slednji s pomočje prečke.

V 76.minuti je z 11m poskušal Čuk, a mu je Buzeti strel ubranil. Sredi 81.minute je Marcel Horvat prejel žogo na desno strani in streljal nekoliko s strani, Buzeti je bil še enkrat na mestu.

Do konca obračuna rezultatske spremembe ni bilo. Naša ekipa je vknjižila uvodni prvenstveni poraz na obračunu, kateri mora v čim prejšnjo pozabo. Nov izziv ekipo čaka to soboto, ko bodo Cifer-jevi varovanci doma pričakali Kety Emmi Bistrico. Slednji so v uvodnem krogu gladko premagali Radgono (5:0).In ta obračun ekipa preprosto mora odigrati drugače. Za ekipo, za publiko in predvsem vsak igralec zase.

Še prej bo to sredo, 28.08.2019 ob 17.00 ekipa v Petišovcih proti tamkajšnjemu članu 1.MNL Lendava odigrala tekmo 2.kroga pokala MNZ Lendava za sezono 2019/2020.

#MiSmoOdranci

D.Č.

Foto: Andrej Copot®