OBČINA ODRANCI

Doma padla tudi Dravinja!

Četrta zaporedna zmaga je pod streho! Naša ekipa je v tokratnem 5.krogu spet bila rezultatsko uspešna in se četrtič zapored veselila popolnega točkovnega izkupička. Po mizernem prvem delu igre je bilo bistveno napeto nadaljevanje, naša ekipa je v kratkem času zadela kar 3x, čeprav so se vmes gostje enkrat vrnili v igro. Žal je ekipa plačala tudi “davek zmage”, namreč tik pred koncem prvega dela se je poškodoval nesrečni Anej Meznarič.

Ciferjevi varovanci so precej pogumno odprli tekmo in v 9.minuti je bil v prvi resnejši situaciji zadnji novinec v naši ekipi, Luka Ciglarič. Po plasiranem strelu z 20m se je žoga odbila na noge Marcelu Horvatu, ki “darila” ni pičakoval, a odbitek je ubranil vratar gostov, Gregor Fink. Na novo priložnost naše ekipe smo morali čakati vse do 37.minute, ko je Meznarič odlično zaustavil žogo na levi strani, prodrl in s povratno žogo lepo našel prostega Ciglariča, a pri strelu slednjega na oddaljenejšo vratnico se je vnovič izkazal Fink. V izdihljajih prvega polčasa pa neljuba situacija, v kateri se je znašel Anej Meznarič. Po sprejemu žoge na levi strani je Meznarič prodrl v kazenski prostor gostov in poskusil izsiliti strel z bele točke. Pri tem je v kontaktu z enim od igralcev Dravinje nerodno padel in si izpahnil ramo. Čaka ga mirovanje in rehabilitacija. Trener Cifer je bil prisiljen v prvo menjavo, na igrišče je poslal Törnarja, mreže pa so do odhoda na odmor obmirovale.

Sledi pestro nadaljevanje…

1:0 Ciglarič (49.minuta)

V 4.minuti nadaljevanja pa se trese mreža gostov. Za prodor proti golu gostov se je odločil Čuk in krenil proti desni strani, ter asistiral do Ciglariča, ki je s strelom na oddaljenejšo vratnico popeljal našo ekipo v vodstvo.

2:0 Horvat Marcel (53.minuta)

V 53.minuti sledi povišanje vodstva naših. Ciglarič je bil tokrat v vlogi podajalca, podajo v prazen prostor pa je najbolje izkoristil Marcel Horvat in še drugič matiral Finka, tokrat za 2:0.

2:1 Ramšak (53.minuta)

A trenutek nezbranosti še v isti minuti prinese znižanje rezultata. Naša ekipa je gostom dovolila, da so hitro prišli pred gol Šaruge, strel z 20m pa je najbolje odmeril Ramšak in nemudoma znižal na 2:1.

3:1 Čuk (59.minuta)

Toda 6 minut pozneje naši fantje spet uidejo na varnejšo rezultatsko prednost. Tretji zadetek je bil skorajda v celoti delo kapetana Kalamarja, ki se je desno od gola dobesedno sprehod gol avt linija do mreže gostov in prodor zaključil s podajo pred gol prostemu Čuku, ki je zatresel nebranjeno mrežo za 3:1.

V 64.minuti nova žoga v prostor Marcelu Horvatu, ki je krenil iz oči v oči s Finkom, a je vratar gostov bil uspešenejši in ostalo je pri rezultatu iz 59.minute. Marcel Horvat je sredi 80.minute poskusil še s strelom z leve strani, Fink spet brani.

3:2 Poljanec (88.minuta)

Dve minuti pred iztekom rednega dela pa gostje rezultat vnovič nižajo. Po predložku z desne strani Törnar z glavo odbija pred svojim golom, odbitek poskusi čim dlje od svojega gola spraviti tudi Patrik Horvat, a le do Poljanca, ki zatrese nebranjeni del mreže za pestrejšo končnico.

A v njej gostje niso uspeli izenačiti in ostalo je pri zmagi naše ekipe, ki tako še naprej drži 2.mesto na lestvici z 12 točkami. Naslednjo nedeljo našo ekipo čaka gostovanje pri trenutno prvouvrščeni ekipi Podvincev, ki imajo točko več. 

#MiSmoOdranci

D.Č.