OBČINA ODRANCI

S točko s Podvincev!

Gostovanje v Podvincih je veljalo za nekakšen derbi kroga, vsaj po trenutnem stanju na tretjeligaški razpredelnici. Naša ekipa je tokratni obračun morala igrati brez kaznovanega Voka in poškodovanega Meznariča, zato sta se od 1.minute v kadru trenerja Cifra znašla Nino Kociper in Florjan Törnar, v sami konici napada je Emrulija zamenjal Vinkovič. Tekmo je pospremilo nekaj čez 100 ljubiteljev nogometa, med njimi tudi veliko naših navijačev, ki so spremljali trdo in zahtevno tekmo na močno načetem, mokrem in neravnem terenu v Podvincih. S terenom sta imeli obe ekipi ogromno preglavic. Naposled lahko priznamo, da je delitev točk tudi pravičen rezultat, ki je torej repriza generalke pred prvenstvom.

Sicer je nekaj situacij na obeh straneh tu in tam nakazalo, da bi se morebiti tresla katera od mrež. V 5.minuti je Čuk z roba 16m streljal po tleh, a meril mimo vrat. Dve minuti pozneje je Žerdin z domislen dolgo podajo lepo našel Čuka, a je slednji udaril čez gol. V 19.minuti je Oman poslal predložek z desne strani na oddaljenejšo vratnico, kjer se je najbolje znašel Zajko, a meril mimo vrat Šaruge. Sredi 26.minute je po pred gol prodrl Orovič, a mu je poskus Šaruga ubranil. V 36.minuti je Žerdin naredil napako pri podajo in omogočil domači protinapad, katerega pa Orovič ni uspel kronati z zadetkom. Meril je čez gol. Pri tem sta ekipi odšli tudi na odmor.

V nadaljevanju je bila slika na igrišču podobna. V 50.minuti je Oman nevarno poskusil po prostem strelu s 30m, Šaruga je imel precej dela. V 54.minuti je Čuk streljal z roba kazenskega prostora, žoga se je odbila, Vinkovič pa je bil za las prekratek, da bi odbitek pospravil v mrežo. V 62.minuti so domačini imeli prosti strel z leve strani, žogo je Koren z glavo poslal čez gol. Nato je tempo v igri malce padel in sledila je igra med obema kazenskima prostoroma s precej napakami enih in drugih na težkem terenu. V 92.minuti pa bi naša ekipa lahko prišla do zmagovitega zadetka. Po igri na sredini igrišča je žogo v prostor prejel rezervist Patrik Horvat. Pri tem je spodrsnilo domačemu branilcu, Horvat je krenil sam proti domačemu golu in na drugi strani iskal prostega in osamljenega Vinkoviča. Podaja je bila blokirana, sodnik Vivod pa je označil konec obračuna. Ekipi sta si razdelili po točko, kar je glede na videno kar realno. Sedaj sledi nova tekma naše ekipe pred domačimi gledalci. V soboto namreč v ŠRC prihaja Ljutomer.

#MiSmoOdranci

D.Č.