OBČINA ODRANCI

V derbiju kroga domači poraz proti Zrečam!

Naša ekipa se je zadnjo soboto proti neposrednemu konkurentu, Zrečam morala sprijazniti s tretjim prvenstvenim porazom. Ekipa Zreč je na naši zelenici uspela predvsem z obdobji sila agresivne igre, kar je na trenutke dobesedno presekalo našo ekipo, ki ni našla odgovora na agresivno postavljeno zasedbo gostov. Tokrat je bil na golu od prve minute Farkaš, namesto Ciglariča pa David Vinkovič.

0:1 Brdnik (4.minuta)

Začetna ofenziva gostov je hitro obrodila sadove. Sredi 4.minute so slednji prodrli po levi strani, sledil je oster predložek na desno stran. Naša obramba je izpadla, pred Kociprom pa je v polno meril Brdnik.

0:2 Marinšek (14.minuta)

V 14.minuti spet predložek gostov z leve strani. Farkaš je sicer krenil z gola, do žoge ni mogel, v skoku s Kociprom pa je bil najvišji Marinšek in žogo potisnil na oddaljenejšo vratnico za podvojitev vodstva gostov.

V 19.minuti si je naša ekipa pripravila najresnejšo priložnost v prvem polčasu, ki bi se skorajda morala končati drugače. Po kombinaciji na robu kazenskega prostora gostov se je v idealni poziciji znašel Patrik Horvat, osamljen pred vratarjem Purg-om. Namesto solo zaključka se je odločil za podajo Vinkoviča, a kljub obetavni akciji ni prišlo do znižanja rezultata.

1:2 Čuk (31.minuta)- enajstmetrovka

V 31.minuti pa vendarle znižanje rezultata. Naša ekipa je izvedla predložek s kota, pri čemer pa so gostje v svojem kazenskem prostoru igrali z roko, kar je sodnik Mihelič nemudoma opazil in pokazal na belo piko. Uspešen izvajalec za znižanje vodstva Zrečanov je bil Tadej Čuk.

V 40.minuti je po prodoru po desni stani povratna podaja prišla do Patrika Horvata. Slednji je sicer slabo streljal, a pri tem zadel Žerdina na levi strani, Purg je preprečil izenačenje. Dve minuti zatem so gostje izvedli hitro akcijo in po globinski podajo se je iz oči v oči s Farkašem znašel Matej Vinkovič, Farkaš pa je poskus ubranil in našo ekipo ohranil pri aktivnem rezultatu pred odhodom na odmor.

1:3 Brdnik (49.minuta)

A v 4.minuti nadaljevanja sledi nov hladen tuš. Zreče so povedle z 1:3. Desno od vrat Farkaša je z volejem žogo na oddaljenejšo vratnico dobesedno zabil Brdnik. Strel je bil neubranljiv, gostje pa so vnovič prišli do varne prednosti.

V 58.minuti je Čuk poslal predložek z desne strani, pred golom pa je bil najbolje postavljen Vinkovič. Slednji je z glavo dobro meril, a je njegovo namero prebral Purg in strel ubranil. V 60.minuti je Farkaš ubranil prosti strel M.Vinkoviča precej s strani.

1:4 Zupanc Terglav (67.minuta)

A v 67.minuti sledi nov zadetek gostov. Tokrat po podaji s kota z leve strani. Z ozadja se je pred gol prikradel Zupanc Terglav in še četrtič matiral Farkaša.

V 70.minuti se je naš vratar precej poigraval pred svojim golom. Žogo je izgubil, a gostje darila niso uspeli izkoristiti.

2:4 Podgrajšek (82.minuta)- avtogol

V 82.minuti pa nov žarek upanja za našo ekipo. Patrik Horvat je streljal z roba kazenskega prostora, pri tem pa je Podgrajšek podstavil nogo in s pomočjo prečnika zatresel lastno mrežo.

V 86.minuti je rezervist Ciglarič poslal predložek ostro pred gol, Purg je še enkrat več poskus ubranil in kljub še nekaj poskusom naše ekipe so se naposled veselili gostje in s tem skočili na 2.mesto na lestvici. Naša ekipa je nazadovala na 4.mesto, a je točkovno izenačena s Podvinci. Naslednjo nedeljo sledi še “težja” misija in sicer gostovanje pri prvouvrščeni ekipi Šmartnega. Upamo, da bo takrat bolje.

#MiSmoOdranci

D.Č.