OBČINA ODRANCI

Po porazu z Nafto 1903 vnovič pokalni podprvaki MNZ Lendava!

Po zmagi nad Polano je naša ekipa zadnji konec tedna vnovič v Veliki Polani odigrala še pokalni finale za pokalno lovoriko MNZ Lendava za prejšnjo sezono. Nasprotnik našim fantom je bil daleč najbolj favorizirana ekipa lendavskega pokalnega tekmovanja, drugoligaš Nafta 1903. Lendavčani so si novo pokalno lovoriko dobesedno priigrali že v prvih 20 minutah obračuna v Veliki Polani, katerega je pospremilo cca. 180 gledalcev. Morebiti začetna nezbranost, morebiti utrujenost ali prevelika mera spoštovanja je botrovala temu, da so Ciferjevi varovanci že v 1.delu prejeli 5 zadetkov, po katerih vrnitev v konkurenčno tekmo več ni bila mogoča.

Lendavsko goliado je v 11.minuti pričel Dominik Drk, ki je kot prvi matiral Farkaša. Vinko in Bizjak sta v razmaku 3 minut zadela še vsak po enkrat in sredi 18.minute je bilo že 0:3. Za neulovljivih 4:0 je v 33.minuti zadel še Meschak, Bizjak pa je s svojim drugim zadetkom na obračunu sredi 43.minute postavil rezultat polčasa 5:0 v korist domačinom. Finale je bil tako rekoč že odločen. A kljub vsemu je naša ekipa v nadaljevanju pokazala vendarle nekaj več dominance. Ekipa je bila po prihodu v igro predvsem Denisa Kocipra, pozneje še Patrika Horvata in pozneje še Tompe vendarle za odtenek nevarnejša. Za znižanje rezultata pa je v 51.minuti poskrbel Suhač, ki je izkoristil “darilo” iz kota Luke Ciglariča. A na nasprotni strani je Vinko sredo 57.minute še šestič ugnal Farkaša. Tudi lendavski strateg je pozneje zamenjal kar nekaj igralcev, kar je naši ekipi vendarle odpro nekaj več situacij vsaj za znižanje rezultata. In temu je bilo naposled tudi tako. V 83.minuti je rezervist Timi Markoja domiselno asistiral Tompi, slednji pa je s strelom na oddaljenejšo vratnico premagal Galošija in vnjižil svoj prvi zadetek po poškodbi na uradni tekmi. Poraz je sredi 90.minute po kombinaciji z Denisom Kociprom z neposredne bližine ublažil Patrik Horvat.

Naslova pokalnega prvaka so se tako vnovič veselili v lendavskem taboru, obe ekipi pa si že skozi sito polfinala priigrala sodelovanje v 1.krogu pokala Slovenije za novo sezono. Za našo ekipo je bila to nova dodatna tekma v okviru priprav na novo sezono ob dejstvu, da ji je nasproti stal trenutno bistveno močnejši in višje plasirani nasprotnik. Naj za konec omenimo še, da je Florijan Raduha, sicer nedolgo nazaj član našega kluba tekmo zaradi lažje poškodbe spremljal s tribun. Varovanci trenerja Cifra bodo nadaljevali z bolj kot ne pokalnimi obračuni. Naslednji obračun je namreč finale 5.turnirja za pokal občine Odranci to nedeljo v ŠRC Odranci, ki je bil prestavljen zaradi koronavirusa, nasprotnik pa ekipa Turnišča.

Zapisnik s tekme Nafta 1903 – Odranci: TUKAJ

D.Č.