OBČINA ODRANCI

PNL: “Za uvod brez večjih težav čez Puconce, že v sredo prihaja Triglav!”

Za nami je uvodni krog, nove, razširjene sezone Pomurske nogometne lige. Trenerski dvojec Cifer-Gostan na uvodnem gostovanju v Puconcih nista čisto nič prepustila naključju in sezono pričela z vsemi razpoložljivimi orožji. Odsotna sta bila zgolj Tompa in Horvat Marcel, prvo tekmo v našem dresu je odbranil tudi mladi vratar Bojan Cigut, sicer zadnja okrepitev moštva. Naša ekipa je že v uvodnih minutah nakazala, da ima namen zagospodariti na igrišču in že v 2.minuti se je tresla domača mreža…

0:1 Ciglarič (2.minuta)- enajstmetrovka

V gneči v domačem kazenskem prostoru je bil nepravilno zaustavljen Denis Kociper. Sodnik Čontala ni okleval in je kljub začetnim igralnim minutam pokazal na belo piko. Uspešen izvajalec je bil Luka Ciglarič in naši so povedli.

1:1 Matis (8.minuta)- enajstmetrovka

A maloštevilna publika (zbralo se jih je kakih 80 op.p) verjetno ni slutila, da bo 7 minut pozneje moral po žogo v svojo mrežo tudi Cigut in da bo sodnik Čontala vnovič pokazal na belo točko. A moramo priznati… Noga Patrika Horvata je bila preprosto previsoko dvignjena na obraz domačega igralca in sledila je nova enajstmetrovka. Ciguta je premagal Matis in poravnal izid na 1:1.

1:2 Žerdin (25.minuta)

Vse do sredine prvega dela igre na igrišču ni dogajalo kaj posebnega, v 25.minuti pa je Ciglarič iz kota z desne strani s predložkom odlično našel povsem nepokritega kapetana Žerdina. Slednji je z glavo  svojo ekipo vnovič povedel v vodstvo, tokrat z 1:2.

V 33.minuti na srečo ni bila kaznovana izgubljena žoga Nina Kocipra na sredini igrišča. Protinapad domačinov se je končal s strelom čez gol. 

1:3 Žerdin (39.minuta)

Da je to bil popoldan Žerdinovih golov z glavo, je bilo jasno sredi 39.minute, ko je z glavo zadel še drugič. Tokrat je izkoristil predložek Patrika Horvata z desne strani. Z dokaj “varno” prednostjo je naša ekipa krenila na odmor.

Zgrešena enajstmetrovka- Ciglarič (50.minuta)

Bolj poredkoma v rednem delu tekem vidimo kar tri enajstmetrovke, a so tokrat bile vse upravičene. V 50.minuti je bil v domačem kazenskem prostoru nepravilno zaustavljen Kalamar. Belo točko je vnovič zastreljal Ciglarič, a žogo tokrat poslal čez gol domačega čuvaja mreže.

V 66.minuti je bil Ciglarič vnovič na delu, to pot po lepi povratni asistenci Patrika Horvata. Dober poskus je tokrat končal v prečniku domačega gola.

1:4 Horvat P. (74.minuta)

Medtem je v igro vstopil Dejan Sreš in sredi 74.minute z globinsko podajo lepo našel Ciglariča. Slednji je nastreljal domači blok, odbitek pa je Patrik Horvat pospravil v bolj kot ne prazno domačo mrežo za 1:4. 

V 81.minuti je Sreš poskusil z lepim plasiranim strelom z desne strani, a je domači vratar strel ubranil. Strateg Franc Cifer je ob koncu obračuna dal priložnost za igro tudi domačinoma Davidu Copotu in Timiju Markoji, ekipa pa je tekmo brez večjih težav pripeljala do konca z uvodno zmago z 1:4.

D.Č.

Sledi pokal Slovenije in gostovanje Triglava v ŠRC Odranci…

Tokratni premor med tekmami pa bo zares minimalističen. Pravi test našo ekipo čaka na domačem stadionu to sredo, ko se bodo ob 16.30 uri v 1.krogu pokala Slovenije pomerili s kranjskim Triglavom, ki letos tekmuje v 2.SNL. Ekipi se bosta v pokalni zgodovini pomerili še tretjič. Obračun bo tudi v neposrednem TV prenosu na Sportklub1.

Pred obračunom se bomo z minuto molka poslovili od dolgoletnega igralca in člana NK Odranci, Jerneja Boroviča, ki je nedolgo nazaj mnogo prerano umrl tragične smrti.

Pokalno srečanje bo potekalo v skladu z navodili in priporočili NIJZ, zato Vas prosimo, da upoštevate vsa dana priporočila in navodila pristojnih institucij in redarjev.