OBČINA ODRANCI

PNL: “Minimalna zmaga nad Gančani”

Tudi po 2.igralnem krogu naša članska ekipa ostaja pri 100% točkovnem izkupičku. Prvič v novi sezoni so Ciferjevi varovanci odigrali ligaško tekmo pred domačo publiko, v športnem parku se je tokrat zbralo nekaj čez 200 ljubiteljev nogometa. Slednji sicer kakšnega posebej atraktivnega nogometa niso spremljali. Gančani so se pokazali kot precej “trd” nasprotnik, medtem, ko je naša ekipa imela predvsem v nadaljevanju največ težav z utrujenostjo, ki je posledica sredinega pokalnega obračuna proti Triglavu. Trener Cifer je tokrat spet malce premešal začetnih 11. V prvi enajsterici sta se namesto Copota in Nina Kocipra znašla Hartman in Denis Kociper.

Je pa naša ekipo vzpodbudno krenila v dvoboj in hitro poskušala vajeti igre prevzeti v svoje roke, a si razen strela Emrulija po kotu Ciglariča z glavo čez gol sredi 6.minute v uvodu resnejši priložnosti ni pripravila. V 27.minuti je Žerdin s plasiranim strelom dodobra ogrel Zorka na golu gostov, ki je žogo izbil iz primeža gotovega zadetka. 

1:0 Denis Kociper (29.minuta)

Nato pa 29.minuta in kombinacija naše ekipe po desni strani, kjer je kombiniral predvsem kapetan Žerdin. S povratno podajo je uspel najti Emrulija, slednji je povratno podajo nadaljeval do prostega Denisa Kocipra, ki je s strelom po tleh matiral Zorka za vodstvo naše ekipe z 1:0.

V 37.minuti je Cigut malce slabše posredoval pri izbijanju z glavo in Gregorec, svoj čas tudi član našega kluba je sprejel “darilo” poskušal s prefinjenim udarcem na nebranjen gol, a žoga je krenila mimo gola. V 42.minuti je Emruli asistiral Denisu Kocipru, ki pa je meril čez gol in ekipi sta na odmor krenili pri minimalnem vodstvu naše ekipe.

V nadaljevanju se je v naši ekipi vse bolj poznala utrujenost. Ekipo niso “prebudile” niti menjave trenerja Cifra, ki je na zelenico poslal Dejana Sreša, Denisa Horvata in Nina Kocipra. A resnici na ljubo, tudi gostje posebej nevarni za gol Ciguta v nadaljevanju niso bili. Še najlepšo priložnost v nadaljevanje je imel Luka Ciglarič, ki je sredi 78.minute s 25m stresel prečnik gola gostov. Tako je ostalo pri minimalni zmagi naše ekipe, tudi po zadnjem žvižgu sodnika Kovačiča.

Fotografije s tekme: TUKAJ (foto: Boštjan Rous)

V naslednjem krogu našo ekipo čaka “vroče” gostovanje v Veliki Polani, kjer bodo gostovali že tretjič v dobrem mesecu in pol in še drugič moči, tokrat v prvenstvenem obračunu odmerili z ekipo Polane. Ekipo pa še prej čaka tekma 2.kroga pokala MNZ Lendava za sezono 20/20 in sicer bo ekipa v sredo 09.09. ob 17.00 gostovala v Dobrovniku.

D.Č.