OBČINA ODRANCI

Visoka zmaga v Serdici ob bistveno boljši igri v 1.polčasu!

Za našo ekipo je tudi gostovanje v Serdici, kjer je padla tudi trenutno zadnjeuvrščena ekipa na prvenstveni lestvici. Kljub ukrepom v zvezi s Koronavirusom je tekmo “v maskah” pospremilo okrog 50 ljubiteljev nogometa, ki so spremljali obračun na močno razmočenem iz načetem terenu na severu Goričkega. Naša ekipa je kljub odsotnima bratoma Horvat, Dejanu Srešu, Davidu Copotu in Nikoli Tompa, ter Blažu Hozjanu predvsem  v 1.polčasu odločila dvoboj v svojo korist. Nadaljevanje je bilo slabše, a to ni skazilo visoke zmage naše ekipe.

0:1 Emruli (14.minuta)

Varovanci trenerja Cifra so domačo mrežo pričeli polniti sredi 14.minute. Žerdin je streljal, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Emruli za vodstvo z 0:1.

0:2 Ciglarič (16.minuta)

Že dve minuti pozneje se je vnovič tresla domača mreža. V vlogi asistenta je bil spet Žerdin, tokrat z desne na levo stran prostemu Ciglariču, ki mu ni bilo težko še drugič premagati domačega vratarja Svetaniča.

V 20.minuti je Kalamar krenil v prodor po svoji desni strani in s povratno podajo lepo našel prostega Patrika Horvata, ki pa je po tleh streljal mimo vrat. V 22.minuti je s strelom s 25m poskušal Vok, a meril mimo vrat.

0:3 Emruli (24.minuta)

V 24.minuti je bilo že 0:3 in padel je eden najlepših zadetkov na tekmi. Nino Kociper je poslal predložek z leve strani, osamljeni Emruli pa je atraktivno z volejem dosegel še svoj drugi zadetek na obračunu.

0:4 Žerdin (29.minuta)

V 29.minuti je moral domači vratar Svetanič še četrtič po žogo v svojo mrežo. Tokrat je Žerdin krenil v solo prodor in ga uspešno zaključil s strelom za visoko vodstvo z 0:4.

0:5 Meznarič (36.minuta)

V 36.minuti peta žoga v domači mreži. Na delu je bila spet naveza Ciglarič-Meznarič iz kota. Prvi v vlogi podajalca, drugi pa z glavo pod prečnik zadeva za visoko vodstvo s skorajda identičnim zadetkom, kot zadnji proti Veržeju, le da sta strani bile zamenjani.

Dve minuti pozneje po predložku Horvat Ciglarič poskuša še z glavo, a Svetanič tokrat brani in pri 0:5 ostane tudi ob odhodu na odmor.

V nadaljevanju naša ekipa popusti v svoji igri. Pojavi se vse več netočnih podaj in neizkoriščenih situacij. Čeprav jih je nekaj vseeno bilo… V 53.minuti Kalamar spet centrira z desne, Patrik Horvat pa s strelom po tleh ne uspe matirati domačega vratarja. V 61.minuti pa sledi prva zrelejša priložnost domačinov. Po prenosu igre na levo stran se v lepi poziciji za strel znajde rezervist Ropoša, a meri mimo vrat Ciguta. V 78.minuti naša ekipa vnovič zapravlja lepo priložnost. Patrik Horvat je krenil proti golu, asistiral do prostega Ciglariča, ki pa nastrelja domači blok in lepa priložnost splava po zlu.

1:5 Kamenica (82.minuta)

V 82.minuti pa naša ekipa prejme drugi zadetek v dosedanjem poteku prvenstva. Kalamar je z glavo izbijal žogo na robu kazenskega prostora naših, a le do Kamenice, ki je z 20m udaril na t.i. “prvo” in po tleh premagal Ciguta za znižanje vodstva na 1:5.

V 88.minuti po predložku s kota Luke Ciglariča Anej Meznarič spet odlično meri z glavo, a gotov zadetek z atraktivno obrambo prepreči Svetanič.

1:6 Markoja (90.minuta)

V izdihljajih tekme pa sledi še šesti zadetek naše ekipe. Hartman je z odlično globinsko podajo našel Ciglariča, ta pa nesebično asistiral prostemu rezervistu Timiju Markoji, ki je domačo mrežo zatresel še šestič na obračunu in s tem dosegel svoj prvenstveni prvenec v dresu članske ekipe.

S tem si je naša ekipa priigrala še osmo zaporedno zmago in še naprej drži prvo mesto. Sledi domači obračun proti Rakičanu, a bo o njegovi usodi odločalo epidemiološko stanje v Sloveniji in z njim povezano morebitno zaostrovanje državnih ukrepov. 

D.Č.