OBČINA ODRANCI

Remi na derbiju v Ljutomeru za konec polovice prvenstva!

Na predpraznično soboto je bila v Ljutomeru odigrana še zadnja tekma jesenskega dela PNL, kar se naše ekipe tiče. Jesen se je zaključila z derbijem kroga med domačim Ljutomerom in našo ekipo, ki ga je s tribun in izza ograje ljutomerskega stadiona pospremilo kakih 200 gledalcev, ki so spremljali razgibano nogometno predstavo na sila težkem, blatnem in mehkem terenu. Naposled bi lahko rekli, da je vsaki ekipi pripadel po polčas. Naša ekipa bi lahko tekmo v svojo korist obrnila ob zaključku prvega dela, naposled pa je v nadaljevanju tudi “trepetala” za končno točko.

Domačini so sicer bolje odprli srečanje in v 3.minuti je bila naša obramba na prvi resnejši preizkušnji. Po prostem strelu in podaji se je Kolman neovirano znašel sam pred Farkašem, ki je tokrat med vratnicama zamenjal Sereca. Farkaš je strel nekako uspel ubraniti z nogama, šlo pa je za sila zrelo priložnost domačih. V 6.minuti je na nasprotni strani s strelom po odbiti žogi poskušal Patrik Horvat, domačini so strel z glavo preusmerili v kot. V 21.minuti je z 20m s plasiranim strelom poskušal Ciglarič, Lörinc je bil na mestu.

0:1 Ciglarič (23.minuta)

Dve minuti pozneje pa se prvič na derbiju trese mreža in to domača. Po levi strani je potegnil Tompa in poslal podajo do Emrulija, ki je s strani pobegnil v domači kazenski prostor in s povratno podajo lepo našel prostega Ciglariča, ki je žogo dobesedno zabil v krajši kot domačega gola. Naša ekipa se je veselila vodstva z 0:1.

V 26.minuti nevarna situacija na nasprotni polovici. Predložek domačinov z desne strani je bil sila nevaren, a kljub lepi situaciji ni našel naslovnika, čeprav je šlo za odlično podajo pred gol Farkaša. V 29.minuti je Ciglarič po prekršku na Patrikom Horvatom nevarno meril po prostem strelu z 20m. Žoga je krenila čisto malo mimo domačega gola. V izdihljaji prvega polčasa pa dve situaciji pred domačim golom, ki bi lahko naši ekipi prinesli izdatno prednost pred odhodom na odmor. Najprej v 44.minuti ukradena žoga Marcela Horvata 30m od gola in asistenca do Emrulija, slednji pa po tleh strelja na oddaljenejšo vratnico, a žoga švigne čisto malo mimo vrat. Takoj v 45.minuti pa po desni prodira Patrik Horvat, asistira do Emrulija, slednji žogo uspe odlično zagraditi, na njo pa naleti prav Patrik Horvat, a z 10m nastrelja zgolj Lörinca, tako, da se ekipi odpravita na odmor pri minimalnem vodstvu naše ekipe.

Nadaljevanje tekme bolj kot ne pripade domačinom. V 51.minuti je Nemec v dvoboju s Hartmanom uspel priti do nevarnega strela, ki je bil sicer deloma blokiran, Farkaš je žogo uspel preusmeriti v kot. V 53.minuti nova priložnost za Nemca po predložku s kota. Farkaš ni zapustil svojega gola, Nemec pa je z glavo meril mimo gola. V 63.minuti je na domači polovici Žerdin poskusil z direktnim strelom po prostem strelu s 35m, Lörinc je imel precej dela, a žogo odbil.

1:1 Šalamun (67.minuta)

V 67.minuti pa sledi poravnava izida. Domačini so izvedli kot z desne strani. Podaja je letela na oddaljenejšo vratnico. Farkaš ni zapustil svojega gola, naša obramba je malce zaspala, Šalamun pa je na oddaljenejši vratnici žogo potisnil v mrežo in poskrbel za izenačenje.

Že v naslednji minuti so domačini spet poskušali s strelom z 20m ob delnem bloku Hartmana, žoga je zletela mimo gola. V 73.minuti napaka rezervista Andrejeka, na odbiti žogi pa Nemec, ki nevarno strelja, Farkaš pa odlično brani. Do konca obračuna še naprej dominirajo domačini, v 83.minuti naša ekipa na igrišču ostane z deseterico po drugem rumenem kartonu Suhača, a vseeno ohrani točko do zadnjega žvižga sodnika Boroviča. Ekipi se razideta z remijem.

Ljutomer je tako polovico prvesnstva zaključil na samem vrhu lestvice brez poraza, z dvema remijema. Naša ekipa na 3.mestu za vodilno ekipo zaostaja 9 točk in ima zbranih 23 točk, pri čemer je utrpela tri jesenske poraze in se morala zadovoljti z dvema remijema. Jesen ni šla povsem po načrtih. 3.mesto je sicer zadovoljivo, a je na nekaterih tekmah izostalo preprosto preveč, da bi naša ekipa točkovno  tesneje ogrožala vodilno ekipo lige. Na 2.mestu jesen zaključuje Polana z 26 točkami. Prvenstvo PNL se bo nadaljevalo spomladi 2022 s tekmami 13.kroga.

D.Č.