OBČINA ODRANCI

Še v drugo doma poraz proti Hotizi, v nedeljo gostovanje v Martjancih

Prestavljena tekma 18.kroga PNL proti Hotizi naši ekipi kljub novemu terminu ni prinesla željenega uspeha. Varovanci trenerja Graja so se na obračunu najbolj borili z lastnimi zapravljenimi priložnosti in po drugi strani z dejstvom dveh prepoceni prejetih zadetkov. Če bi kaj od tega bilo malce drugače, bi bil tudi končni izplen proti Hotizi drugačen. A žal se je naša ekipa morala sprijazniti s porazom in dejstvom, da jo je Hotiza še drugič v tej sezoni premagala na domači zelenici.

Naša ekipa je sila vzpodbudno pričela s tekmo in že v uvodni minuti močno ogrozila gol Hotize. Balažic je po prostem strelu poslal oster predložek pred gol, kjer se je žoga odbila in končala v nogah Hartmana desno od gola. Poskus našega branilca je Utroša ubranil in preprečil hitro vodstvo naših. Že takoj v naslednji minuti nov poskus naše ekipe. Tokrat uigrana kombinacija iz kota. Podajalec Balažic, Kranjec pa na 1.vratnici po tleh mimo vrat. V 19.minuti nova lepa situacija. Tompa iz avta pošlje dolgo žogo, ki konča v nogah mladega Režonje. Slednji je imel prostora kar nekaj, a žogo poslal čez gol.

0:1 Polareczki (22.minuta)

Kazen prihaja v 22.minuti ob dejstvu, da si Hotiza do takrat ni pripravila pravzaprav nobene situacije za dosego zadetka. Žoga je s sredine terena poslana pred naš kazenski prostor, kjer Jerebic nerodno posreduje, kar izkoristi Čurin in asistira do prostega Polareczkega, ki žogo pošlje v mrežo za vodstvo Hotize z 0:1.

V 29.minuti Balažic pošlje dolgo podajo na Tompo, kateri v zračnem dvoboji preskoči obrambo Hotize in nekoliko desno krene proti golu, sproži, a Utroša spet brani.

0:2 Polareczki (40.minuta)- enajstmetrovka

V 40.minuti gostje vodstvo podvojijo. Na sredini terena je najprej zaustavljen David Graj, sodnik Gregorinčič kaže, da ni prekrška, igra se nadaljuje na desno stran, kjer Čurin prodre proti našemu golu. V dvoboju s Hartmanom je zaustavljen, sodnik Gregorinčič piska enajstmetrovko. Izvajalec je Polareczki, Serec je sicer na žogi, a prekratek in rezultat je 0:2 v korist gostov.

V 44.minuti Ftičar pošlje oster predložek z leve strani. V našem kazenskem prostoru ostane sam Čurin, a meri mimo gola. V 45.minuti pa situacija na nasprotni strani. Po prodoru Kranjeca je bil slednji po mnenju sodnika Gregorinčiča zaustavljen s prekrškom in sledi novi strel z bele pike, tokrat za našo ekipo. Enajstmetrovko izvede Kalamar, a njegovo namero “prebere” Utroša in strel ubrani, ter ohrani varno prednost Hotižanov tudi ob odhodu na odmor.

 

1:2 Kalamar (51.minuta)

Začetek nadaljevanja je spet v domeni naše ekipe in v 51.minuti se trese tudi mreža Hotize. Prosti strel z desne strani vnovič izvaja Balažic, žoga pa leti mimo številnih nog, Jerebic in nato Kalamar pa jo nekako uspeta preusmeriti v nebranjeni del mreže in naša ekipa zniža zaostanek.

Sredi 56.minuti nova težava za našo ekipo, ki na igrišču ostane zgolj z deseterico. David Graj je namreč v razmaku dobre minute dvakrat porumenel z zaporednima prekrškoma na sredini igrišča in z rdečim kartonom moral pod predčasno prho. Naša ekipa ima sicer nato kljub igralcu manj še dve lepi situaciji za vsaj izenačenje. V 66.minuti je Balažic z globinsko podajo v ogenj poslal Kranjeca, ki se je znašel iz oči v oči z Utrošo, a “darila” ni izkoristil. Utroša mu poskus ubrani. V 68.minuti Kranjec po solo prodoru po desni strani akcijo zaključi s strelom mimo vrat. Trener Graj sicer na zelenico namesto Režonje pošlje Andrejeka, a to ne spremeni situacije, povrhu vsega ima naša zdravniška služba veliko dela z oskrbovanjem Kalamarja, ki tekmo nadaljuje s prevezo na glavi. Naša ekipa sicer še naprej poskuša, a ji poide tudi malce moči, tako, da rezultatskega preobrata ne uspe skreirati. 

Tako se je bila prisiljena sprijazniti z novim porazom proti Hotizi na domačih tleh in dejstvom, da bo naslednjo tekmo v Martjancih, kjer jeseni pravtako ni blestela, morala odigrati v sila okrnjeni sestavi. Upamo, da se kljub vsemu v nedeljo iz Martjanec vrne s pozitivnim rezultatom. Tekma se pričenja v nedeljo, 15.05.2022 ob 17.30 uri.

D.Č.