OBČINA ODRANCI

Popoln točkovni izplen tudi proti novincu Dobrovniku

Uvodni obračun nove sezone PNL se za našo ekipo pred domačo publiko ni pričel nič kaj dobro. Novinci iz Dobrovnika, katere s klopi vodi nekdanji trener naše ekipe, Franc Cifer so se v uvodnih minutah precej odločno zoperstavili naši ekipi.

0:1 Zemljič (6.minuta)

Gostje iz Dobrovnika so sredi 6.minute prešli v vodstvo. Po prostem strelu z roba kazenskega prostora je bila žoga odbita, pri njej se je znašel Zemljič in jo poslal v nebranjeni del mreže naše ekipe za vodstvo z 0:1.

Naša ekipa je nemudoma pričela s protiofenzivo in sledilo je kar nekaj sumljivih situacij, kjer je močno zadišalo po kazenskem udarcu. V 12.minuti je po povratni žogi Balažica z desne strani meril Vori, sicer po sredini, a je vratar Bukovec vodstvo Dobrovnika reševal s pomočjo prečke. V 17.minuti Balažic pošlje domiselno podajo s kota po tleh na rob kazenskega prostora, kjer s takojšnjim strelom poskuša Hartman, a čez gol.

1:1 Vori (23.minuta)

Sredi 23.minute domača ekipa krona premoč z izenačujočim zadetkom. Poskus Vorija z 20m je bil za vratarja Bukovca preprosto premočan izziv in žoga je končala na krajši vratnici. Naša ekipa poravna rezultat na 1:1.

V nadaljevanju prvega polčasa se v dvoboju z vratarjem Bukovcem v kazenskem prostoru poškoduje Balažic in s poškodovano ramo predčasno konča obračun. Kakšna je narava poškodbe, bodo pokazale nadaljne preiskave, zamenja ga Sukič, mreži pa do polčasa mirujeta.

V 2.polčasu naša ekipa doda še prestavo višje. Trener Vori Luko Lukača v polčasu zamenja s Tompo. Sredi 56.minute Jure Lukač z globinsko podajo odlično najde Kranjeca. Slednji se iz oči v oči sooči z vratarjem Bukovcem, a je slednji zmagovalec dvoboja, šlo pa je za zares emintentno priložnost. Kmalu zatem prav Lukača zamenja Graj.

2:1 Graj (64.minuta)

In prav Graj sredi 64.minute prispeva zadetek za rezultatski preobrat in vodstvo naše ekipe. Akcija je pravzaprav v domeni Sukiča, ki ukrade žogo gostom desno od gola in s predložkom najde povsem samega Graja, ki mu ni težko z glavo žogo poslati v prazno mrežo za 2:1.

3:1 Andrejek (75.minuta)

9 minut za tem se vnovič trese mreža gostov. Tokrat se za strel z dobrih 20m odloči Andrejek in žogo pošlje v krajši kot za hrbet vratarja gostov in naša ekipa vodi s 3:1.

Minuto pozneje imajo na nasprotni strani gostje priložnost za znižanje rezultata. Nevaren poskus gostov z 20m Cigut ubrani, žogo odbije, a darila ne izkoristi Zemljič in žogo pošlje čez. V sodnikovem podaljšku Graj z glavo pošlje povratno podajo na rezervista Titana, ta zatrese tudi prečnik, a ostane pri rezultatu 3:1 in naša ekipa se veseli novih treh točk.

V naslednjem krogu se bodo varovanci trenerja Vorija zoperstavili še enemu novincu, saj bodo gostovali pri ekipi Radgone in to v soboto, 03.09.2022 ob 16.30 uri.

D.Č.