OBČINA ODRANCI

Pokal Pivovarne Union: Rogaška premočan nasprotnik!

Po izteku prvenstvenih obračunov v PNL je našo člansko ekipo za konec nogometne jeseni čakal še pokalni obračun 3.kroga pokala Pivovarne Union, kjer naša ekipa na žrebu ni imela sreče ne z izborom nasprotnika in ne krajem igranja. Kroglice so naši ekipi za nasprotnika namenila ekipo Rogaške, ki je aktualni jesenski prvak 2.SNL in se odkrito spogleduje z osvojitvijo naslova prvaka in igranjem v 1.SNL. Povrhu vsega je naša ekipa pri favoriziranem nasprotniku tudi gostovala. Ekipi je dodatno zagodlo še zdravstveno stanje znotraj ekipe, zaradi katere so dvoboj v zdraviliškem mestu prisilno izpustili kapetan Jerebic, vratar Bojan Cigut in Ivo Balažic, zaradi službe pa so izostali še Marsel Kranjec, Goran Titan in Luka Graj. Trener Vori je tako na igrišče poslal oslabljeno zasedbo.

Že od samega začetka so favorizirani domačini dominirali na zelenici in hitro poskušali načeti našo ekipo. Varovanci trenerja Vori so domačim prve pol ure nudili dostojen odpor. Edini strel v naši ekipi si je po podaji Jureta Lukača sredi 13.minute pripravil Tomas Vori, a je bil domači vratar Tuta na mestu. Na prvi zadetek je kakih 100 ljubiteljev nogometa moralo čakati vse do 32.minute, ko po prostem strelu in predložku žogo pred Serecem v mrežo pospravi Neskić.Domačini vodstvo podvojijo sredi 38.minute, ko po uigrani kombinaciji s prostega strela nevarno merijo z roba kazenskega prostora. Žogo sicer Serec odbija, a le do Mihaliča, ki zadane za 2:0, kar je naposled tudi izid polčasa.

V nadaljevanju se nadaljuje stopnjevanje napadov domače ekipe, v kateri strateg Drobne že v 1.polčasu izvede menjave in dodatno okrepi zasedbo na igrišču. V 50.minuti po podaljšani žogi z glavo naši obrambi pobegne rezervist Musulin, preigra tudi Sereca in zadane za 3:0. Naši ekipi se stvari dodatno zakomplicirajo sredi 53.minuti, ko zaradi igranja z roko izven kazenskega prostora direktni rdeči karton prejme vratar Serec in v gol mora kar branilec Jan Hartman. V 57.minuti po predložku s peto za 4:0 zadane še enkrat Neskić, v 58.minuti pa je naša obramba povsem prebita, naposled povišanje vodstva z obrambo preprečuje Hartman. V 71.minuti semafor kaže 5:0, ko po globinski žogi vodstvo domačih poviša Drobne. V 75.minuti za 6:0 zadane še Anković, končnih 7:0 pa v 89.minuti dobesedno iz predložka postavi Maj Drobne. 

Naša ekipa se tako poslavlja od pokalnega tekmovanja za to sezono, čeprav bi lahko bil vtis ob neprejetem rdečem kartonu in kakšnemu dodatnemu igralcu v kadru več tudi boljši. A dejstvo je, da se je ekipa zoperstavila ambicioznemu in močnemu nasprotniku.

Ekipi NK Rogaška se zahvaljujemo za korekten sprejem na njihovem stadionu, za pogostitev po tekmi pa se zahvaljujemo našemu sponzorju FBR-FIN računovodstvo.

D.Č.