OBČINA ODRANCI

POKAL PIVOVARNE UNION: “Izpad proti Triglavu v 122.minuti”, sledi dvoboj z Gančani

1.krog pokalnega tekmovanja krovne nogometne organizacije v naši državi, ki v tej sezoni poteka pod pokroviteljstvom Pivovarne Union, je močno zaznamoval dvoboj naše ekipe, ki je doma gostila drugoligaško ekipo kranjskega Triglava. Za obe ekipi je bil to že tretji neposredni dvoboj v slovenski pokalni zgodovini. Nazadnje se je vse skupaj v korist Gorencev reševalo krepko v drugem podaljšku. Tokrat je šlo krepko izven igralni čas obeh podaljškov… in to na kakšen način…. ko je že vse kazalo, da bosta ekipi o napredovanju odločali kar s streli z bele točke, je prišla prelomna 122.minuta!… in naposled je 250 gledalcev v športnem parku v Odranci in mnogi pred TV sprejemniki na programu SK1 videlo zgolj en strel z bele točke…

Gostje so resda prednjačili skozi vso tekmo… A premoč je bila iz minute v minuto bolj bleda, a priznati moramo, da so bili Gorenjci, če ne učinkoviti, pa toliko bolj očitni. V 10.minuti je po podaji s kota Dodig z glavo dodobra ogrel mladega Bojana Ciguta. Slednji je strel ubranil. V 17.minuti je Vok storil prekršek slabih 25m od svojega gola. Prosti strel je izvedel Hasanaj in neubranljivo zatresel vratnico našega gola.  Medtem je Suhač poskušal s podajo Cigutu, slednji je slabo izbijal, a na srečo do zadetka gostov ni prišlo. Sledi igra bolj ali manj med obema kazenskima prostoroma. V 41.minuti je Idrizi sprejel odlično globinsko podajo in krenil sam proti Cigutu, na srečo je gotovo situacijo 1-1 z izbijanjem preprečil Suhač.

V 1.minuti nadaljevanja je po predložku z leve strani Kumer z glavo spet stresel vratnico našega gola. Žoga se je nato odbila še v drugo vratnico, Suhač pa je v gneči žogo vendarle poslal v kot. Trener Cifer v rednem delu ni opravil nobene zamenjave, začetnih 11 je odigralo celi redni del tekme in se vsaj v polju z nekaj polpriložnostmi dodobra kosali s favoriziranimi gosti, ki niso več tako pogosto prihajali v resne situacije. V 83.minuti pa vendarle obetavnejša akcija naših. Ciglarič je po prostem strelu z leve strani poslal oster predložek pred gol gostov, žoga je bila odbita, strel Nina Kocipra po tleh pa je ubranil vratar Čadež. V 87.minuti bi Kumer lahko odločil tekmo, a je po globinski podaji z leve strani meril mimo gola in končal se je redni del obračuna. Sledila sta podaljša 2x po 15.minut. V 1.podaljšku si je vsaka ekipa pripravila po eno polpriložnost, v drugem pa praktično obe bolj kot ne, brez resnih situacij. Gostje so sicer ob koncu 2.podaljška pritisnili na vrata Ciguta in ga ogrožali prek prostih strelov in kotov. A čas je tekel in v 121 minuti, ko bi bil zares že čas za konec podaljška nad podaljškoma, se je zgodilo….

0:1 Jankovič (122.minuta)- enajstmetrovka

Gostje so prek desne strani in nato prek sredine žogo nekako spravili do Kumra, ki je prodrl proti kazenskemu prostoru naših in bil zaustavljen s strani Kalamarja. Sodnik Borošak je pokazal na belo točko, kar je naletelo na silno negodovanje zaradi močno vprašljivega položaja prekrška za posledično 11m. A pri tem je ostalo, rezervist Jankovič je neubranljivo poslal žogo v levi zgornji kot in Triglav se je veselil napredovanja.

Naša ekipa je utrujena, a z dvignjenimi glavami zapustila igralno površino, a bila prikrajšana vsaj za strele z bele točke. Aplavz svoje publike je bila vsaj majhna nagrada za garaško delo na igrišču, a tista prava ji je bila žal odvzeta.

V nedeljo prihajajo Gančani…

V prvi vrsti sledi počitek in regeneracija in nato mini priprava na nedeljski dvoboj, ko v ŠRC prihajajo Gančani… Žoga s sredine ob 16.30!

D.Č.