OBČINA ODRANCI

Prvenstvo pomlad začenjamo v Gradu!

Po dolgem obdobju zimskih priprav bo ta konec tedna čas za začetek nadaljevanja bojev v Pomurski nogometni ligi za sezono 2022/23. Prvenstvo se bo nadaljevalo s 13.krogom, za pomladni uvod pa bo naša članska ekipa gostovala pri trenutno sedmouvrščeni ekipi prvenstva, v Gradu.

Članska ekipa je pred začetkom priprav na nadaljevanje sezone doživela kar nekaj sprememb. Trenerja Jožeta Vorija je zamenjal Mitja Erniša,  ekipo so zapustili Jan Hartman, Szabolcs Andrejek in Goran Titan, v ekipi tudi ni Aleksandra Jerebica. Vrzel v ekipi bodo zapolnili izkušeni domači vezist Patrik Raduha, povratnik v ekipo David Graj in posojen nogometaš ND Beltincev, Luka Hren, po daljši odsotnosti od nogometnih zelenic pa se v ekipo vrača napadalec David Vinkovič, ki je z ekipo skorajda v celotni oddelal zimski ciklus priprav in bo ekipi pomagal do zastavljenega cilja.

Ekipa je naporne priprave začinila s šestimi odigranimi prijateljskimi tekmi, na katerih je vknjižila en poraz, en remi in 4x zmagala. Čeprav rezultat ni bil prvotnega pomena, pa je bilo ekipo lepo spremljati, ko je prikazovala lepo igro in obenem še premagovala nasprotnike.

Sedaj se nadaljuje zares. Pred ekipo je lov na zastavljeni cilj, to je osvojitev prvega mesta po koncu prvenstva in vrnitev med tretjeligaše. Misija se začenja v Gradu na Goričkem, ki za našo ekipo sicer ni ravno “kraj uspehov”. Ponavadi na težkem in razgibanem terenu je naša ekipa v preteklosti imela veliko težav z domačini, čeprav je v zadnjih sezonah urok že kar nekajkrat uspela povsem ukrotiti. Dobre predstave s pripravljalnih tekem bo potrebno prenesti v prvenstvo in s tem bo ekipa bližje zadanemu cilju.

NINO LORBEK pred tekmo z Gradom: “Ekipa je odlično pripravljena na prvenstvo. Treninge smo oddelali maksimalno in zelo dobro, kot je od nas zahteval trener, ki je po mojem mnenju dober, saj nas usmerja s pravilnimi napotki in zahteva od nas vsakič svoj maksimum. Cilj v Gradu nam je zgolj in samo zmaga, drugo nas preprosto ne zanima.

 

Zato Vas v nedeljo ob 16.00 uri VABIMO V ČIM VEČJEM ŠTEVILU v Grad na Goričkem, da skupaj pospremimo obračun 13.kroga PNL in navijamo za našo ekipo.

PARI 13.kroga PNL: TUKAJ