OBČINA ODRANCI

Mitja Erniša: “Ekipa zagnano štartala s pripravami na nadaljevanje sezone”

Za člansko ekipo je sta slaba dva tedna uvodnega dela zimskih priprav na nadaljevanje prvenstva v Pomurski nogometni ligi. Treningom ekipe se bodo sedaj priključile še prijateljske tekme. Tik pred začetkom prijateljskih tekem smo za našo spletno stran za nekaj besed o začetku priprav povprašali glavnega trenerja članske ekipe Mitjo Ernišo, ki je poleg začetka priprav podal tudi svoja pričakovanja glede prijateljskih tekem in nadaljevanje prvenstva v PNL.

g. Erniša, trener članske ekipe NK Odranci ste postali v začetku letošnjega leta. Kakšni so Vaši prvi vtisi ob prihodu v NK Odranci?

Vtisi ob prihodu v klub so zaenkrat odlični. Z novo upravo kluba smo hitro našli skupni jezik za sodelovanje in skupen cilj,to je vrnitev med tretjeligaše, najbolj pa me pri novem vodstvu veseli dejstvo, da je ambiciozno.

V članski ekipi je pred nadaljevanjem prvenstva prišlo do nekaj kadrovskih sprememb tako pri odhodih, kot prihodih. Kako ocenjujete sestavo trenutne ekipe?

Nekaj igralcev je ekipo zapustilo, pripeljali pa smo tri igralce in sicer Patrika Raduho iz sosednje Avstrije od katerega pričakujem, da bo “leader” ekipe ta na igrišču, kot ob njem, Luko Hrena iz ND Beltincev, igralca sredine terena ter mladega vezista Davida Graja, ki je nazadnje nastopal z mladinsko selekcijo NŠ Mure. Od vseh treh pričakujem, da se bodo odlični vklopili v obstoječo ekipo, predvsem od Patrika in Luke pričakujem, da bosta vodilna igralca te ekipe. Z okrepitvami in sestavo ekipe v tem prestopnem roku sem zelo zadovoljen.

Priprave na nadaljevanje sezone so se pričele, prihajajo tudi prve prijateljske tekme. Kako ocenjujete stanje v ekipi (tako fi

Mitja Erniša s svojim pomočnikom Dejan-om Sreš-em

zično, kot psihološko) v tej uvodni coni priprav? Kakšna je povprečna obiskanost treningov?

Stanje v ekipi je tako v psihološkem, kot fizičnem delu zaenkrat odlično. Fantje so zagnani in motivirani, veseli me, da imajo veliko želje po delu in napredovanju. Obiskanost treningov je zaenkrat odlična, lahko rečem, da skoraj 100 % in kar se tega tiče, sem zelo zadovoljen.

Predvsem kaj pričakujete od prijateljskih tekem, ki sledijo v tem pripravljalnem obdobju in na kaj boste posebej pozorni?

V prijateljskih tekmah, ki sledijo, nas toliko ne zanima rezultat. Poudarek bo na tekaškem in taktičnem delu. Uigravali bomo različne kombinacije v fazi obrambe in fazi napada, da bodo igralci v nadaljevanju vedeli, kaj imajo za delati v obeh fazah igre.

V spomladanski del sezone PNL boste z ekipo krenili s 3.mesta. Vaši cilji za nadaljevanje prvenstva v Pomurski nogometni ligi?
Zaostanek za vodilno Hotizo je trenutno 7 točk. Naš cilj je, da bomo poskušali vse, da bomo Hotizo na koncu prehiteli. Ne bom napovedoval, da je cilj 10 zmag (koliko je tudi krogov v nadaljevanju prvenstva), ker bi to bilo preuranjeno in posledično tudi večji pritisk na ekipo. Šli bomo iz tekme v tekmo in prepričan sem, da bomo na koncu napredovali v 3.SNL-vzhod, kar je cilj kluba, mene osebno in tudi igralcev.
D.Č.