OBČINA ODRANCI

Povsem drug obraz naše ekipe v 2.polčasu za visoko zmago nad Črenšovci!

Tekme 16.kroga PNL in hkrati prve tekme v ligi Play-off in Play-out je zaznamovalo deževno vreme in s tem močno razmočeni tereni. Tudi v našem športnem parku stanje zelenice za nogomet ni bilo ravno idealno, a je 200 gledalcev v ŠRC Odranci kljub vsemu videlo kar 7 zadetkov. Naša ekipa je z visokih 6:1 odpravila sosede Črenšovce, za to pa potrebovala zgolj 2.polčas tekme. Trener Erniša je imel vnovič težave s sestavo ekipe, saj je zaradi bonusa kartonov prisilno počival David Copot, v soboto se je na treningu poškodval David Vinkovič, Luka Graj je zbolel, že dlje časa je zaradi poškodbe na stranskem tiru Tomas Vori, Patrik Raduha in NIko Tompa pa sta kljub poškodbam stisnila zobe.

V prvem polčasu naša ekipa ni uspela razviti svoje igre in je delovala “zaspano”, brez izrazitih priložnosti. Zato pa so gostje bili nevarni iz dveh situacij. V 29.minuti je po predložku iz kota z desne z glavo poskusil Niko Horvat, a je Cigut poskus udarca ubranil. V 32.minuti so si gostje priigrali še eno zrelo priložnost, a je Cigut še enkrat ubranil poskus, tokrat z roba 16-metrskega prostora.

0:1 Virag (39.minuta)

Sredi 39.minuti pa sledi “hladen tuš” za našo ekipo. Po prekršku naše ekipe slabih 20m od gola sledi prosti udarec za sosede. Izvajalec pa Luka Virag, znan po nevarnih udarcih iz prostih strelov. Tudi tokrat je nekdanji igralec našega kluba žogo dobro zadel, jo poslal mimo živega zidu v nebranjen del mreže in Črenšovci so povedli z 0:1.

Takoj v 41.minuti sledi na drugi strani prekršek na Davidom Grajem v kazenskem prostoru gostov. Sledi enajstmetrovka, izvajalec pa Luka Lukač, kateremu Litrop strel ubrani in 1.del igre se konča z minimalnim vodstvom gostov.

Med odmorom trener Erniša potegne kar 3 poteze. Iz igre povleče Jureta Lukača, Patrika Horvat in Davida Graj, ter na zelenico pošlje Patrika Raduho, Sandija Sukiča in Niko-ja Tompo. Naša ekipa nemudoma zaigra podjetneje in goste potisne pred njihov gol. Sredi 54.minuti sled povratna podaja Kranjeca na Hrena, kateremu Litrop strel ubrani.

1:1 Tompa (55.minuta)

Minuto pozneje sledi izenačenje. Balažic je poslal predložek z desne strani, v kazenskem prostoru gostov pa Tompa dobi dvoboj z obrambo gostov in žogo pošlje v mrežo in poskrbi za izenačenje.

2:1 Tompa (63.minuta)- enajstmetrovka

V 63.minuti sodnik Gonc signalizira drugo enajstmetrovko za našo ekipo, tokrat zaradi prekrška nad Sukičem. Odgovornost tokrat prevzame Niko Tompa in zadane za vodstvo naše ekipe in rezultatski preobrat na 2:1.

V 70.minuti sledi povratna podaja Tompa na Hrena in strel čez gol.

3:1 L.Lukač (74.minuta)

V 74.minuti se vnovič trese mreža gostov. Tokrat po odličnem prodoru Nina Lorbka, ki prodre po desni stran in v težki situaciji uspe s povratno podajo najti L.Lukača, ki s prve meri mimo Litropa za vodstvo z 3:1.

4:1 Kranjec (79.minuta)

Tekma je praktično odločena v 79.minuti, ko po levi strani prodre Kranjec in žogo pošlje na oddaljenejšo vratnico za 4:1.

5:1 Kranjec (85.minuta)

5 minut pred iztekom rednega dela Kranjec še enkrat zatrese mrežo gostov. Tokrat po odličnem predložku Balažica z desne strani neubranljive zadane za 5:1.

6:1 B.Horvat (86.minuta)- avtogol

Minuto pozneje sledi še šesti zadetek v mreži gostov. Tokrat si po predložku Režonje z desne strani Blaž Horvat zatrese lastno mrežo in naša ekipa naposled zanesljivo dobi sosedski obračun po odlični in čvrsti predstavi v 2.polčasu. Ekipo sedaj čaka gostovanje v Gradu, kamor se ekipa po nekaj tednih vnovič vrača.

D.Č.

Izjava po tekmi:

Strelec dveh zadetkov, Marsel Kranjec: “V prvem polčasu smo imeli kar nekaj težav, saj smo se težko privajali na težki teren in igralno površino. V drugem polčasu se je videla motivacija in želja, da rezultat moramo spreobrniti. Na goste smo bistveno bolj pritiskali, kot v 1.polčasu. Pomembna je bila dodatna vzpodbuda kapetanov in izkušenih članov ekipe. Teren je bil moker in težak, zato smo še toliko bolj veseli te zmage na sosedskem obračunu.