OBČINA ODRANCI

Drugo spomladansko gostovanje v Gradu prineslo prvi spomladanski poraz!

Če se je naša ekipa na uvodnem spomladanskem gostovanju v Gradu veselila minimalne zmage, se je tokrat morala sprijazniti z minimalnim porazom. Tokratni obračun v Gradu pred 150 gledalci za našo ekipo ni minil po načrtih. Oddane so prve spomladanske točke, razlika proti vodilni Hotizi pa narasla na 8 točk zaostanka. Naša ekipa je bila to pot na zahtevnem terenu v Gradu premalo agilna, mogoče je manjkalo tudi več želje po rezultatskem preobratu. Ekipa je sicer poskušala v nadaljevanju preobrniti izid, imela tudi nekaj situacij pred domačim golom, a zadela ni, so pa tik pred odhodom na odmor domačini, praktično iz podarjene situacije.

Domačini so imel prvo situacijo za zadetek sredi 13.minute, ko je po predložku z leve strani Sukič z glavo žogo “zabil v tla”, ta pa se je odbila čez gol. V 18.minuti je na drugi strani s kakih 10m meril Luka Lukač, Kučan je strel ubranil. V 22.minuti je desno z roba kazenskega prostora streljal Husar, Cigut brani. V 34.minuti je naša klop prisiljena v prvo menjavo. Zaradi bolečin v preponi, ki ga pestijo praktično že dva tedna na igrišču obleži kapetan Raduha. Zamenja ga Vori, ki se vrača po poškodbi. Prav Vori v 42.minuti poskuša direkt z volej udarcem z 20m, a mimo vrat.

1:0 Husar (43.minuta)

Že v naslednji minuti pa žoga v naši mreži. Po predložku z desne strani naša obramba naredi napako, žoga je sicer izbita, ali bolje rečeno oddana direkt na noge Husarju, ki udari pod prečnik in premaga Ciguta za domače vodstvo z 1:0, ki se obdrži tudi vse do odhoda na odmor.

 

V nadaljevanju naša ekipa zaigra malce podjetneje, čeprav še naprej poskuša igrati lep nogomet, katerega pa teren preprosto ni dopuščal, posledično so se vrstile napake. V 62.minuti Sukič pošlje predložek z leve strani na Tompo, ki malce prej s klopi zamenja Kranjeca. Tompa se znajde v lepi situaciji, a žogo slabše sprejme, sledi pa tudi slab zaključek. V 64.minuti po prekršku nad Vorijem sledi prosti strel 25m od domačega gola. Izvajalec je Luka Lukač, strel je sicer dober, leti v okvir vrat, a Kučan brani. V 66.minuti stori napako Štornik, pri čemer Husar krene sam proti golu Ciguta. Pri poskusu strela mu žoga odskoči in sledi slab zaključek mimo našega gola. Naša ekipa sicer v nadaljevanju še naprej poskuša prebiti domačo obrambo, a tudi po podajah iz kota v gneči Luka Lukač s strelom ne uspe izenačiti. Za nameček v 92.minuti sledi še drugi rumeni karton za Davida Copota in “predčasna prha” z rdečim kartonom. 

Tako ostane pri minimalni zmagi domače ekipe. Naša ekipa je tako zaostanek za vodilno Hotizo spet povečala na 8 točk. Prvenstvo gre naprej z 18.krogom, v nedeljo 30.04.2023 v ŠRC Odranci prihaja Čarda, ki je trenutno v zavidljivi formi. Zaradi tradicionalnega kresovanja 2023 bo obračun že ob 15.00 uri!

D.Č.