OBČINA ODRANCI

Kvalifikacije za 3.SNL-vzhod: “V Šmartnem ob Paki rezultatski preobrat za prednost pred povratno tekmo!”

Za člansko ekipo je prva kvalifikacijska tekma v boju za 3.SNL-vzhod 2023/24. Ekipa je v Šmartnem ob Paki zadnjo soboto uresničila prvotni cilj, to je pred povratno tekmo na domačih tleh si zagotoviti aktiven rezultat. Varovanci trenerja Erniše so v Šaleški dolini pred 200 glavo publiko skreirali rezultatski preobrat, poleg tega pa imeli še kar nekaj priložnosti tudi za višjo prednost pred povratnim obračun. Ekipo je pospremilo tudi kakih 30 naših navijačev, ki so se na obračun odpravili skupaj z ekipi ali bodisi s svojim prevozom. Ekipo so vso tekmo bučno vzpodbujali in definitvno doprinesli k uspešno opravljenemu gostovanju.

Naša ekipa je srečanje odprla z agresivno igro. Predvsem je dobivala veliko dvobojev na sredini terena, zaradi svoje agresivnosti pa je domačine že v samem uvodu prisiljala v napake. V 4.minuti je po predložku Kranjeca domači branilec Trumić posredoval pred svojimi vrati in skorajda zatresel lastno mrežo. A naša ekipa je precej visoko postavitev na terenu in osedotočenost na napadalne akcije kaznovana sredi 21.minute…

1:0 Pranjić (21.minuta)

Domačini so se v tej fazi igre bolj kot ne osredotočali na protinapade. Eden izmed teh jim je uspel sredi 21.minute, ko po izgubljeni žogi Copota pošljejo dolgo žogo na Pranjića, ki naj ne bi bil v prepovedanem položaju in krene sam proti vratarju Cigutu in pošlje žogo na oddaljenejšo vratnico za vodstvo domačinov z 1:0.

1:1 Tompa (23.minuta)

Odgovor naše ekipe je na srečo hiter in uspešen. Sredi 23.minute Balažic s predložkom asistira na Tompo, slednji pa z glavo žogo zabije v mrežo za izenačenje na 1:1.

Šmarčani sredi 39.minuti vnovič izvedejo pritinapad, Mežnar pa se po predložku z desne na srečo zaplete in ostane pri 1:1. V 43.minuti na drugi strani s strelom z roba 16m poskuša Sukič, vratar Aravs žogo izboksa, minuto kasneje pa ubrani še poskus Vorija po podaji Kranjeca. Ekipi kreneta na odmor s po žogo v vsaki mreži.

V nadalevanju naša ekipa še malce pritisne na “plin”. V 50.minuti globinska podaja Vorija Tompi, ter strel v vratarja Aravsa. V 58.minuti pa nov protinapad domačih, spet močno zadiši po prepovedanem položaju, a ga sodniki ne signalizirajo, Omerovič pa krene sam proti golu, a meri mimo vrat. 

1:2 Vori (60.minuta)

Tokrat pa neizkoriščeno priložnost domačih kaznuje naša ekipa. Teče 60.minuti, kombinacijo naših na 20m s strelom na krajšo vratnico zaključi Tomas Vori. Neubranljiv strel konča v mreži, naša ekipa pa povede z 1:2.

Trenerja Erniša in Sreš medtem osvežita začetno enajsterico. Sredi 70.minute prodre Lorbek, a strelja v naročje Aravsa. V 81.minuti Vinkovič centrira z leve strani na Patrika Horvata, ki strelja, a tudi ta poskus Aravs ubrani. Sledi še nekaj poskusov naše ekipo po povišanju prednosti, a poskusi Vinkoviča in tudi Lorbka ne najdejo poti v mrežo. Naša ekipa tako pride do pomembne prednosti pred povratnim obračunom, ki bo to sredo, 14.06.2023 ob 18.00 uri v ŠRC Odranci. Že sedaj VAS VABIMO, DA V SREDO PRIDETE VZPODBUJAT NAŠO EKIPO.

 

D.Č.

 

Izjavi po tekmi:

Strelec izenačujočega zadetka, Niko Tompa: “Današnja tekma je bila pokazatelj, da se lahko dostojno kosamo tudi s tretjeligaši. Pred povratno tekmo imamo aktiven rezultat, dali smo dva zadetka v gosteh in imeli še kopico priložnosti in situacij, da bi lahko kvalifikacije odločili že sedaj. Ekipi želim, da rezultat in dobro igre prenese tudi na povratno tekmo na domačem terenu. Ekipi želim vso srečo”

Luka Hren: “Dočakali smo kvalifikacije, za katere smo trdo delo celo pomlad. V prvenstvo sicer nismo bili prvi, smo pa izpolnili osnovni cilj, to je 2.mesto in dobili priložnost za tretjeligaški boj skozi kvalifikacije, kjer nam je žreb namenil Šmartno. Ostale ekipe so že končale z aktivnosti, mi pa še naprej trdo treniramo. Prva tekma je bila čvrsta, vidi se, da to ni Pomurska liga, saj je tempo bistveno intenzivnejši. Tekmo smo odprli dobro, z veliko priložnostmi, a bili kaznovani iz protinapada. Na srečo smo se hitro in učinkovito odzvali z golom za izenačenje. Tudi v nadaljevanju smo bili agresivni, dobivali duele in bili nagrajeni z zadetkom za vodstvo. Zadnji 30 minut smo imeli še nekaj situacij za višjo prednost, a nismo zadeli. Prvi kvalifikacijski polčas smo tako dobili z 1:2, v povratnem obračunu pa računamo na veliko podporo naših navijačev. Ne smemo se sprostiti, ni popuščanja, saj želimo priti v tretjeligaški rang tekmovanja.