OBČINA ODRANCI

Prva epizoda v boju za 3.SNL-vzhod, gostovanje v Šmartnem ob Paki

Kar nekaj časa se je čakalo, kako se bodo pristojni odločili glede popolnitve 3.SNL-vzhod za sezono 2023/24. Naša ekipa je v zadnji sezoni PNL osvojila končno 2.mesto, a je morala na odločitev, kakšen bo proces popolnitve 3.SNL za prihodnjo sezono počakati kar nekaj dni. Nato je bilo naposled znano, da bodo odigrane kvalifikacije. V kvalifikacije so tako bili razvrščeni predzadnjeuvrščena ekipa zadnje sezone 3.SNL-vzhod, ekipa Šmartno ob Paki, ter zadnjeuvrščeni Dravograd in drugouvrščena v MNZ Celje, ekipa Zreče in drugouvrščena ekipa PNL, NK Odranci. 

O nasprotnikih v kvalifikacijskem ciklusu je naposled po hitrem postopku odločal žreb, v katerem je ples kroglic naši ekipi za nasprotnika namenil ekipo Šmartno 1928. Naša ekipa je tako po “minimalističnem” odmoru od treningov s temi tudi nemudoma nadaljevala, saj ekipo že to soboto ob 17.30 uri čaka nedvomno eno najbolj vročih gostovanj letošnje tekmovalne sezone. Varovanci trenerja Mitje Erniše so odločeni izpolniti cilje z začetka spomladanskega dela, to je vrnitev med tretjeligaše, za kar pa bo potrebno v dveh kvalifikacijskih tekmah preskočiti nasprotnike iz Šmartnega.

In kdo so naši nasprotniki?

Ekipa Šmartno 1928 je v zadnji tretjeligaški sezoni zasedla predzadnje 13 mesto in zbrala 10 točk. Predzadnje mesto so potrdili v predzadnjem 25.krogu, ko so v neposrednem dvoboju z minimalnih 1:0 na domačem terenu premagali ekipo Dravograda, ter končali na končnem 13.mestu tretjeligaškega vzhoda. Sicer sta si oba kluba precej znana iz preteklosti, saj sta medsebojno merila tako v tretjeligaškem prvenstvu, kot tudi na ravni pokala Slovenije. Nazadnje sta si moštvi v povsem nekih drugih časih in s povsem drugačnima zasedbama stali nasproti v sezoni 2019/20, prav v Šmartnem ob Paki. Takrat so naši nasprotniki bili vodilna ekipa lige, ki pa je bila naposled zaradi razhajanja koronavirusa prekinjena, a je Šmartno vseeno napredovalo med drugoligaše, kjer je ostalo zgolj eno sezono. Obračun 27.10.2019 je bil tudi zadnji medsebojni obračun obeh ekip. Končal se je pri rezultatu 0:0, tekmo pa je zaznamoval sumljivo razveljavljen zadetek Mitje Žerdina iz prostega strela.

Leta 2019 je dogajanje v Šmartnem močno zaznamoval razveljavljeni zadetek Mitje Žerdina iz prostega strela. Naposled je bilo 0:0

A to je zgodovina. Ekipi in položaj enih in drugih sta povsem drugačni. Tokrat se bo šlo za obstanek ali vstop v 3.SNL-vzhod za prihodnjo sezono. Naša ekipa bo poskušala odigrati po svojih najboljših močeh in storiti vse, da se vnovič vrne v družbo tretjeligašev.

Prvi kvalifikacijski obračun bo odigran to soboto, 10.06.2023 ob 17.30 v Šmartnem ob Paki. Seveda Vas dragi navijači vabimo, da si obračun ogledate v živo, za vse ostale pa bomo tudi tokrat dogajanje v živo spremljali na našem Facebook portalu. Povratni obračun sledi v sredo, 14.06.2023 ob 18.00 uri v našem športnem parku.

#MiSmoOdranci #manuelaodrančarska