OBČINA ODRANCI

Z nekaj novimi obrazi v novo sezono Pomurske nogometne lige

Naša članska ekipa je že od 03.07.2023 v obdobju priprav na novo tekmovalno sezono. Po neuspelem kvalifikacijskem boju za 3.SNL-vzhod proti Šmartnemu, je bilo jasno, da se bo ekipa tudi v prihodnji sezoni merila v Pomurski nogometni ligi. Nato so se pričele številne špekulacije okrog obstoja in načina tekmovanja v novi sezoni, naposled pa je vendarle postalo jasno, da Pomurska liga tudi v naslednji sezoni bo in bo vnovič štela 16 klubov, po enakem sistemu, kot v prejšnji sezoni. Del tekmovanja bo tudi naša članska ekipa.

Ekipa skupaj s trenerjema na prvem treningu 3.7.2023

Mitja Erniša ostaja na trenerski klopi…

Tudi v novi sezoni bo ekipo s klopi vodil Mitja Erniša. Klub je namreč dogovor o nadaljnem sodelovanju dosegel že pred časom. Njegov pomočnik bo tudi v novi sezoni Dejan Sreš.

Ekipo bodo okrepili novi obrazi, dogajanje bo tudi v smeri odhodov…

Okostje ekipe bo ostalo identično prejšnji sezoni. Kljub vsemu pa bo v ekipi nekaj novih obrazov, ki so se domači publiki predstavili že na turnirju za pokal občine Odranci.

GAL ŠINKEC, l.2000 se v naš klub vrača iz NK Gančan. Visokorasli štoper je bil član našega kluba nazadnje v sezoni 2019/2020, takrat še v 3.SNL-vzhod, kjer je zbral 2 nastopa. Nazadnje je bil steber zadnje linije Gančan, kjer je igral vidno vlogo tudi v zadnji sezoni. Sedaj se vrača v naš klub, kot oprepitev v obrambi.

TIM HUBER, l.2004 prihaja pravtako kot oprepitev v obrambni fazi. Tim je bil vseskozi član mlajšega pogona Mure, nazadnje je nastopal za mladinsko selekcijo, kjer je v zadnjih dveh sezonah dosegel 1 zadetek in zbral 817 minut na nogometnih zelenicah 1.SML.

PATRIK KUHAR, l.2003 je nazadnje branil barve Turnišča, gre za vratarja, ki si je izkušnje med vratnicama nabiral tudi v selekcijah Radomlja, Domžal, Grosupljega in Bravo Publikuma. Pred prihodom v Turnišče je nekaj časa stal tudi med vratnicama Veržeja.

UROŠ KOS, l.1994, je bil nazadnje član Hotize in je v zadnji sezoni v tekmovanju PNL dosegel tudi 9 zadetkov. Gre za ofenzivnega igralca, ki je preteklosti nastopal tudi za takratno Muro 05 in Rakičan.

ELVIR GOLI, l.2001 v naši klub prihaja iz sosednje Avstrije. Nazadnje je nastopal za ekipo USV Trummer Frucht Burgauberg-Neudauberg, kjer je pridno tresel mrežo skozi vso zadnjo sezono. V preteklosti je bil tudi član Čarde. Gre za napadalno usmerjenega igralca iz Kosova.

Polnopravni član našega kluba je sedaj postal tudi Luka Hren, ki je celotni spomladanski del kot posojen igralec ND Beltincev odigral v dresu našega kluba. Po izteku polletne posoje bo sedaj tudi uradno član našega kluba. Z ekipo tudi aktivno trenira Miha Kreslin, mladi domačin, ki je prerasel kadetsko kategorijo.

Nekaj dogajanja je bilo tudi v smeri odhodov. Klub so zapustili Luka Lukač, ki odhaja v Dokležovje, Kristjan Horvat in Luka Graj odhajata v Črenšovce, klub je zapustil tudi Aleš Štornik. V sosednjo Avstrijo odhaja Niko Serec.

Vsem se klub zahvaljuje za njihov prispevek in jim želi obilo uspeha v nadaljni karieri.

Prijateljske tekme že v polnem teku…

S turnirjem za pokal občine Odranci se je pričela tudi serija prijateljskih tekem. Na turnirju se naša ekipa ni ravno izkazala in je končala na 4.mestu, to sredo pa je v gosteh v sosednji Avstriji uspela z 1:4 ugnati ekipo Jennersdorfa, katere član je bil nazadnje sedaj kapetan naše ekipe Patrik Raduha. Serija prijateljskih tekem se po vikend premoru nadaljuje 29.07.2023 s tekmo proti Dokležovju. Večina tekem bo odigrana na domačem terenu.

Za povečavo klikni na fotografijo

Začetek prvenstva PNL “šele” konec avgusta, za uvod doma proti Gradu…

Na začetek nove sezone bo potrebno še malce počakati, saj se bo nova sezona s 1.krogom pričela 27.oz.28.08.2023. Naša ekipa bo za uvod doma pričakala ekipo Grada. Tudi prvo gostovanje bo dvoboj proti nasprotniku iz Goričkega in sicer novincu v ligi, ekipi Serdica Goričanka Kleparstvo Šinko. V 3.krogu v ŠRC prihaja Veržej.

SPORED PNL- sezona 2023/24

za povečavo klikni na posamezno fotografijo

Upamo na uspešno opravljene priprave, predvsem pa, da minejo brez poškodb in se ekipa kar se da dobro pripravi na novo sezono. Do takrat pa se bomo srečevali na treningih ekipe in seveda prijateljskih obračunih.

D.Č.