OBČINA ODRANCI

Dosedanji izplen prijateljskih tekem: 2 zmagi in dva poraza!

Članska ekipa je nekje na polovici priprav na novo sezono Pomurske nogometne lige. Opravljenega je torej polovica dela, druga polovica ekipo še čaka. Ekipa se sproti kompletira. Kadrovsko nepopolnost trenutno krojijo dopusti, zato dosedanjih prijateljskih tekem ekipa ni odigrala v popolni zasedbi.

Prijateljske tekme je članska ekipa pričela z dvema obračunoma na tradiicionalnem turnirju za pokal občine Odranci. V uvodnem obračunu proti ND Beltincem se je ekipa drugoligašu solidno upirala vse do prejetega zadetka, naposled pa morala priznati premoč favoriziranim zahodnim sosedom, ki so pozneje brez večjih težav turnir tudi osvojili.

Odranci – ND Beltinci Klima Tratnjek

Naša ekipa je v nedeljskem “malem finalu” moči prekrižala s tretjeligašem iz Ljutomera. Tekma je potekala v težkih pogojih (vročina cca.35 •C) . Ekipi sta naposled po dogovoru odigrali 2x 35min, tekmo pa so s 3:0 dobili Ljutomerčani. Naša ekipa na tej tekmi ni blestela. Bila je zdesetkana, delovala pa utrujeno, ter z igro ni navdušila.

Odranci – Avto Rajh Ljutomer

Takoj po turnirju je sledil prijateljski obračun med tednom. Gostovanje pri Jennersdorfu v sosednji Avstriji je naši ekipi prineslo prvo pripravljalno zmago. Tudi na tem obračunu so v kadru manjkali določeni igralci, je pa ekipa prikazala več, kot na turnirju in se z Avstrije vrnila z zmago z 1:4, rezultat pa bi bil lahko še višji. Za zmago so v polno merili Patrik Horvat, Žan Režonja, David Vinkovič in novinec Elvir Goli.

Zadnji prijateljski obračun je bil odigran zadnjo soboto, ko je bilo ŠRC Odranci povsem nadigrano Dokležovje. Za visoko zmago z 9:1 so bili strelci 3x Tomas Vori, po 2x Uroš Kos in David Vinkovič, ter po 1x Marsel Kranjec in Luka Hren. Na tekmi je žal poškodbo kolena obnovil branilec Tim Huber, zaradi poškodbe je tekmo izpustil tudi Patrik Raduha. Ta teden se po poškodbi na treninge z ekipo vrača David Copot.

Odranci – Dokležovje

Ekipo čakata še dva zanimiva prijateljska obračuna, ki bosta oba odigrana v ŠRC Odranci. Najprej v soboto 05.08.2023 ob 17.30 proti ekipi Venera iz Hrvaške, s katero se je naša ekipa že pomerila v zimskih pripravah letos in nato še v nedeljo 13.08.2023, ko bodo varovanci Mitje Erniše v ŠRC Odranci gostili drugoligaša iz Združenih arabskih Emiratov, ekipo FC Dibba, ki bo ta čas na pripravah v M.Toplicah. Zadnji konec tedna pred prvenstvom bo rezerviran za predkrog pokala Pivovarne Union, kjer se bo naša ekipa na podlagi žreba vnovič pomerila z veterani Nafte.

O dosedanjem poteku priprav in prijateljskih tekem se je razgovoril Niko Tompa:

” Za nami so štiri pripravljalne tekme. Na turnirju za pokal občine Odranci smo obakrat gladko izgubili proti Beltincem in Ljutomeru. Na teh dveh tekmah smo videli, kaj moramo popraviti in da nas čaka v nadaljevanju priprav še trdo delo. Naslednji dve tekmi proti Jennersdorfu in Dokležovju smo nato dobili. Na nobeni od teh tekem nismo bili v popolni postavi, saj nam vedno nekdo manjka zaradi dopustov, ali poškodb, se pa že kažejo obrisi, značilen agresivni pristop, ki nas je krasil zadnjo prvenstveno pomlad. Pred nami je še kar nekaj časa v pripravljalnem obdobju in tudi nekaj prijateljskih tekem, ki bodo pokazali, upam da dobro in boljšo formo ekipe in posameznikov.”

D.Č.