OBČINA ODRANCI

PRIJATELJSKE TEKME: Za konec priprav visoka zmaga proti tretjeligašu

ŠRC ODRANCI

Sobota, 18.03.2023 ob 14.30

Gledalcev: 100

Sodniki: Borovič Damjan, Patrik Herženjak, Kaja Škrban

 

Postava Odranci:

Cigut, Copot, Štornik, Balažic, Horvat P., Raduha P., Hren, Vori, Kranjec, Tompa, Lukač L.

Igrali so še:

Serec, Lorbek, Horvat K., Režonja, Vinkovič

TRENER: Mitja Erniša

 

Postava Rače:

Volmut, Kogoj, Ljuboje, Pristovnik, Kokol, Horvat, Pipenbaher G., Rajšp, Novak, Lešnik, Harih

Klop:

Glušič, Pinpenbaher N., Gajič

TRENER: Šalamun Anton

 

ODRANCI – RAČE 7:1 (3:1)

strelci: Hren (3), Vori (37,53), Lukač L. (25,66), Tompa (68,69-11m); Pipenbaher G. (23-11m)

Takozvana generalka je za našo ekipo minila po prvotnih željah. Varovanci trenerja Erniše so se v zadnji pripravljalni tekmi odločno uprli naprotniku iz Rač, ki trenutno zaseda 4.mesto v vzhodni skupini tretjeligašev. Resda gostje niso igralci v povsem udarni postavi, a je tudi naša ekipa pogrešal usluge J.Lukača, L.Graja, D.Graja in Sukiča, za nameček je Ivo Balažic zaradi bolečin v preponi odigral zgolj 10 minut obračuna. Naša ekipa je prevladovala skozi vso srečanje in pridno polnila mrežo gostov, rezultat se je naposled ustavil pri končnih 7:1. Že v 3.minuti je naša ekipa povedla po dolgi podaji iz avta Tompe, ki je goste močno presenetila, podajo pa je na oddaljenejš vratnici izkoritstih Hren in zadel za 1:0. V 10.minuti je Kranjec z globinsko podajo odlično asistiral L.Lukaču, ki pa je slabo streljal in meril mimo vrat. V 23.minuti si je naša obramba privoščila napako. Najprej Kristjan Horvat, nato še vratar Cigut in posledica je bil prekršek naših v kazenskem prostoru in enajstmetrovka za goste, katero izkoristi Gašper Pipenbaher. Toda odgovor naša ekipe je hiter, že sredi 25.minute po globinski podaji Patrika Horvat s strelom na oddaljenejšo vratnico mrežo zatrese L.Lukač. V 37.minuti po asistenci Tompe z desne strani na oddaljenejši vratnici ostane sam Vori in zadane za rezultat polčasa 3:1 v korist naše ekipe.

V 47.minuti po lepi akciji in zavrnjeni žogi Hren akcijo zaključi s strelom, a Volmut brani. V 53.minuti sledi povišanje vodstva na 4:1. L.Lukač poda do Vorija, slednji poskuša s strelom, ki delno blokiran, a žoga konča v mreži. V 66.minuti L.Lukač izkoristi odličen predložek Hrena. Strel z glavo sicer Volmut poskuša ubraniti, a je strel premočan, rezultat pa 5:1.V 68.minuti gostje v svojem kazenskem prostoru igrajo z roko, enajstmetrovko uspešno realizira Tompa. Že v naslednji minuti z roba kazenskega prostora strelja Vinkovič, Volmut žogo odbija, Tompa pa odbitek pospravi v mrežo za 7:1. V 80.minuti L.Lukač odlično izvede prosti udarec, a Volmut brani, generalka za našo ekipo se zaključi z visoko zmago s 7:1, kar bo “upamo” dobra popotnica za prvi prvestveni obračun te pomladi v Gradu.

D.Č.

Izjava po tekmi:

DEJAN SREŠ, pomočnik trenerja: “Zelo smo zadovoljni z opravljeno generalko pred prvenstvom. Premagali smo tretjeligaša in mu zabili 7 golov, kar je dokaz, da smo priprave od prvega dneva naprej oddelali, kot smo si jih začrtali. Moramo pa se zavedati, da je pred nami v nedeljo prvenstvena tekma, za katero bo veliko odloćala tudi mentalna priprava. Tudi igrišče in pogoji ne bodo enaki in tudi nasprotnik bo poskušal vse, da nam prekriža načrte. Zmago na generalki bo potrebno v nedeljo potrditi, konec koncev pa smo z opravljenim na tej tekmi zelo zadovoljni.