OBČINA ODRANCI

Članska ekipa pričela z zimskimi pripravami, predvidenih kar 8 prijateljskih tekem

Članska ekipa se je po zimskem odmoru v četrtek 01.02.2024 vnovič zbrala in z uvodnim treningom pričela z zimskimi pripravami 2024 na nadaljevanje prvenstva v PNL, v katerega bo sredi marca štartala z 2.mesta. Tudi v nadaljevanju prvenstva bosta ekipo s klopi vodila Mitja Erniša kot glavni trener in njegov pomočnik Dejan Sreš.

Na uvodnem treningu prisostvovalo 18 igralcev…

Po kratkih uvodnih besedah trenerskega dvojca je ekipa včeraj opravila z uvodnim treningom. Prisostvovalo je 18 igralcev. Zaradi službenih in šolskih obveznosti so uvodni trening izpustili David Copot, David Graj in Nino Lorbek, Ivo Balažic se je ekipi pridružil tekom treninga. V uvodnem delu priprav so v ekipo priključeni tudi  Anže Farkaš, Anej Oletič in Sebastian Horvat, sicer kadeti, ki nastopajo za ekipo NŠ ZBOČ U17. Po končanem treningu je ekipa opravila še sestanek z vodstvom kluba.

FOTOGALERIJA Z UVODNEGA TRENINGA: TUKAJ

 

Novinca v ekipi Andrej Lotrič in Jure Kokol, dogajanje tudi v smeri odhodov…

Kader članske ekipe se je v zimskem odmoru malce spremenil. Klub so zapustili Žan Buček in Elvir Goli, ki odhajata v Avstrijo, klub so zapustili tudi vratar Patrik Kuhar, Tim Huber in David Vinkovič. Slednji bo igral za sosede iz Črenšovcev. Vsem igralcem se zahvaljujemo za njihov prispevek našemu klubu in jim želimo vse dobro v nadaljevanju kariere.

Prvi izmed novincev je ANDREJ LOTRIČ, l.1995, ki je našim gledalcem dodobra poznan, saj je nazadnje v PNL igral v dresu Turnišču. Nato se je preselil v Avstrijo, a ga je tam dokaj hitro zaustavila poškodba, zaradi katere se je vrnil v Slovenijo in z našo ekipo treniral tekom jesenskega dela sezone. Gre za ofenzivno usmerjenega igralca zvezne vrste, znanega po svojih preciznih udarcih iz razdalje in standardnih situacij. Svoje bogate izkušnje si je nabiral v mladinskih selekcijah Mure, tudi Kopra, v 3.SNL je nastopal za Ljutomer ima pa tudi nekaj drugoligaških nastopov za takratnega drugoligaša Veržej.

Drugi novinec je mladi, 20 letni JURE KOKOL, l.2003, ki se v naš klub seli iz Beltincev, v katerem je zbral tudi 3 nastope v 2.SNL. Je vsestranski igralec, katerega lahko trener uporabi na več igralnih položajih. Znajde se kot bočni branilec, ali pa tudi krilni napadalec, tuja mu ni igra niti v vezni liniji. Tudi on je že nastopal v PNL in sicer v dresu Rakičana

.

Kapetan Patrik Raduha na operacijo, vrača se Patrik Horvat…

Že tekom jesenskega dela je imel kapetan Patrik Raduha precej težav z dimeljsko kilo, prav danes pa je bil prisiljen opraviti operativni poseg. Rehabilitacija bo predvidoma trajala 5 tednov, kar pomeni, da bo kapetan izpustil pripravljalno obdobje, v ekipi ga lahko vnovič pričakujemo v začetku spomladanskega dela. Želimo mu seveda čim hitrejše in popolno okrevanje. Veseli pa nas, da se v ekipi vrača Patrik Horvat, ki je imel obilico težav s prepono, prestal tudi operativni poseg, ampak težave niso povsem izzvenele. Sedaj je težava posanirana, Patrik se je tudi v lastni režiji dobro pripravil in sedaj z ekipo normalno pričel s pripravami. V ekipo se po poškodbi vrača tudi mladi Miha Kreslin. Upamo, da priprave ne bodo terjale davka poškodb in bo ekipa lahko normalo pričela z nadaljevanjem prvenstva.

Na sporedu kar 8 prijateljskih tekem…

Ekipo poleg trenigov, ki bodo v celoti opravljeni v domačem okolju, čaka kar 8 prijateljskih tekem. Prva v seriji že v torek, 06.02.2024 v Lendavi na igrišču z UT pri OŠ proti mladincem Nafte. Kar dva dni zapored bosta prijateljski tekmi 17.in 18.02.2024. Generalka pred prvenstvom bo 18.03.2024 proti Rakičanu. Lokacije bomo sporočali sproti, termini pa se lahko zaradi dogovora med kluboma ali vremenskih razmer tudi spremenijo.

 

D.Č.